Matinen palautti Hongan voittokantaan

7.11.2007 Espoon Honka palasi Korisliigassa komeasti voittojen tielle kukistettuaan kautensa hyvässä vireessä käynnistäneen Kouvot Tapiolassa lukemin 82-58 (36-36). Ottelun hahmo oli tiistaina 29 vuotta täyttänyt Hongan kapteeni Jukka Matinen.

Nilkkavammasta pelikuntoon toipunut Matinen mätti hyvällä prosentilla Kouvojen korisukkaan 28 pistettä täydentäen väkevän iltapuhteensa edelleen kymmenellä levypallolla. Matinen oli poissa kahden tappiollisen ottelun ajan, jota ennen hän johdatti Hongan neljään peräkkäiseen voittoon ja tuli valituksi Korisliigan lokakuun pelaajaksi.

- Olen seurannut Euroliigan otteluita ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että Matinen pelaa sillä tasolla, kehui Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic.

Sarjataulukossa toisena olleelle Kouvoille tappio oli kauden kolmas.

Tasainen peli repesi Hongalle kolmannen jakson puolivälistä alkaen, kun kotijoukkue vei viimeisen vartin peräti 36-13.

Matisen aisaparina Kouvojen kaadossa toimi Petteri Koponen, joka heitti 17 pistettä.

Kouvoista Wayne Bernard (14), Tero Laitinen (11) ja Tuomas Iisalo (10) ylsivät kaksinumeroisiin pistesaldoihin.

KTP ahdisteli ToPoa

Korisliigaa johtava ToPo joutui keskiviikkokierroksella Kotkassa KTP:n ahdistelemaksi. Helsinkiläiset käänsivät tasaisen pelin viime sekunneilla voitokseen tuloksella 93-95 (48-49).

ToPo kasvatti viidennellä perättäisellä voitollaan sarjajohtonsa neljään pisteeseen.

Peli eteni ToPon johdossa ja muutaman kerran tasatilanteessakin, kunnes KTP nousi ensi kertaa edelle 93-92 -numeroihin Pasi Heinosen huimalla kolmosella puolisen minuuttia ennen loppua. ToPon voittopisteet, korin ja vapaaheiton, upotti koriin vain viisi sekuntia ennen loppusummeria viime kaudella KTP:ssä pelannut Jerald Fields.

Vain kahdeksalla pelaajalla matkassa ollut ToPo oli vahvempi korin alla, kun taas KTP osui paremmin kolmen pisteen kaaren takaa.

- Tämä oli perinteisen kiihkeä KTP-ToPo -peli, jossa päästimme KTP:n lopussa voittotaistoon. Onneksi Fields pääsi survomaan meille ratkaisukorin. KTP heitti hyvin, mutta olemme pystyneet tällä kaudella klaaraamaan tiukat pelit eduksemme, kehui ToPon valmentaja Tomi Kaminen.

ToPon Timo Heinonen paransi sarjan piste-ennätyksensä 26:een. Josh Gonner heitti 23 pistettä. KTP:n Emmanuel Dies keräsi 22 pistettä ja Jermaine Spivey 19.

Kataja kaatoi Tarmon

Joensuun Kataja kohensi asemaansa sarjan peräpäässä ottamalla Porvoon Tarmosta 95-76 (47-33) -kotivoiton.

Kataja voitti toisen neljänneksen 14 pisteellä, jonka jälkeen Tarmo ei noussut enää yhdeksää pistettä lähemmäksi.

Katajan koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin. Sami Lehtoranta oli tehokkain 22 pisteellä, ja Louis Hinnant heitti 21 pistettä.

23 pallonmenetykseen sortuneesta Tarmosta Mark McCarroll keräsi 19 pistettä ja 18 levypalloa. Travis Leech heitti 16 pistettä.

Karhu voitti ensi kertaa kotona

Kauhajoen Karhun otti Korisliigan ensimmäisen kotivoittonsa Tampereen Pyrinnön kustannuksella, joka kukistui Kauhajoella 94-79 (39-36) -tuloksella.

Tasainen peli kääntyi kotivoitoksi viime minuuteilla, sillä Pyrintö oli vielä neljä minuuttia ennen loppua voitonsyrjässä 78-75 -tilanteessa.

Kaukoheitot eivät Kauhajoella osuneet, kun joukkueet yrittivät kolmosia yhteensä 56 kertaa, mutta vain yhdeksän osui. Karhu nakkasi voittopisteensä viime kädessä vapaaheittoviivalta, josta se teki 23 pistettä Pyrinnön seitsemää vastaan.

Tasaisesta kotijoukkueesta Darryl Hudson ja Juho Teppo heittivät 23 pistettä mieheen ja Cedris McGowan 19.

Damon Williams heitti Pyrinnölle 28 ja Damion Dantzler 22 pistettä.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.