Lappeenranta kohtaa nimekkään Keravnosin maanantaina

17.11.2007 Team Lappeenranta –nimeä eurokentillä kantava Lappeenrannan NMKY aloittaa EuroCup-ottelunsa maanantaina (19.11.). Lappeenrannan urheilutalolle saapuu vastustajaksi Keravnos Kyprokselta, jonka kokoonpano on ladattu nimekkäillä pelaajilla. Kaksiosaisen karsintaottelun toinen osa pelataan Nikosiassa 27.11. Voittaja etenee EuroCupin lohkovaiheeseen.

Sekä Lappeenranta että Keravnos etenivät EuroCupissa suoraan toiselle karsintakierrokselle, jonka jälkeen joukkueita on enää jäljellä 16. Lohkovaiheessa on neljä neljän joukkueen lohkoa, joissa kaikki kohtaavat toisensa niin koti- kuin vieraskentälläkin.

Team Lappeenranta on pelannut Korisliigassa ailahdellen. Hyvän harjoituskauden jälkeen sarjan suosikkeihin lukeutuva lappeenrantalaisryhmä on napsinut kuusi voittoa, mutta kärsinyt myös kolme tappiota.

EuroCup on yksi Lappeenrannan kauden päätavoitteista. Ennakkoon lohdullista suomalaisittain on, että joukkue on kovan paikan edessä pystynyt venymään tarvittaviin voittoihin. Siitä osoituksena joukkueen saavuttama paikka joulukuun 8. päivänä Vantaalla pelattavassa Suomen cup –finaalissa.

Kaksi entistä NBA-pelaajaa

Äkkiseltään sanayhdistelmä "Kypros ja koripallo" eivät lajia seuraavien keskuudessa herätä suurta kunnioitusta. Keravnosin tapauksessa kyseinen harhakuvitelma on syytä ravistaa mielistä. Viime kaudella Keravnos eteni FIBA EuroCup Challengessa aina finaaliin saakka ja tällä kaudellakin se on vahvistanut rivejään mm. kahdella entisellä NBA-pelaajalla.

Keravnos on kokenut joukkue, jota voi luonnehtia muukalaislegioonaksi. Joukkueen 13 pelaajasta peräti kahdeksan alkuperä on muualla kuin Kyproksella. Joukkueen tähti on 201-senttinen amerikkalaislaituri Cedric Henderson, joka on pelannut urallaan viisi kautta NBA:ssa seuroinaan Cleveland Cavaliers ja Golden State Warriors. Tulokaskaudellaan 1997-98 Henderson pelasi kaikki NBA-kauden 82 ottelua ja teki peräti 10,1 pistettä ottelua kohden.

Peräti 220-senttinen bosnialaissentteri Aleksandar Radojevic on Keravnosin toinen NBA-kokemusta omaava peluri. Radojevic on piipahtanut sekä Toronton että Utahin paidoissa. Lappeenrannan maajoukkuesentteri Aki Ulanderille tiedossa on työntäyteiset ottelut Keravnosia vastaan, sillä Radojevicin lisäksi vastassa on 207-senttinen, niin ikään bosnialainen, Aleksandar Damjanovic.

Keravnosin toinen amerikkalainen on 190-senttinen takamies Patrick Lee, jolla on kokemusta mm. Israelin ja Kreikan pääsarjoista. Leen aggressiivisen pelityylin hidastajina Lappeenranta käyttänee maajoukkuemies Juha Steniä sekä Viljami Vanjokea.

Kyproslaiset Panagiotis Trisokkas ja Giorgos Anastasiadis ovat oman maansa maajoukkueen tähtipelaajia ja fanaattisen kyproslaisyleisön suosikkeja. 205-senttinen Trisokkas on väkivahva vääntäjä, 195-senttinen Anastasiadis viihtyy kolmoskaaren takana.

Joukkueen pelaavan kahdeksan miehen rotaation täydentävät vasenkätinen brittiheittäjä Jerret Hart (193 cm), Kyproksen maajoukkueen vauhtikone Panayotis Yiannas (193 cm) sekä tällä hetkellä loukkaantuneena oleva kroatialainen heittäjä Domagoj Vidakovic (196 cm), joka kuntoutuessaan kuuluu joukkueen aloitusviisikkoon.

Etumatkaa rakentamaan

Lappeenrannan Korisliiga-otteluissa tehokkaimpana on häärinyt joukkueen amerikkalaisvahvistus Adrian Henning. 204-senttinen Henning on kirjauttanut keskiarvokseen 22,9 pistettä, jolla hän on koko liigan paras korintekijä. Mies johtaa myös Korisliigan torjuntatilastoa 1,8 "blokin" keskiarvollaan.

Levypallot tulevat esittämään suurta roolia Lappeenrannan ja Keravnosin kohtaamisessa. Kotijoukkueen vahvuus kyseisessä kategoriassa lepää Ulanderin (7,6), Henningin (7,3) ja Pasi Riihelän (6,7) harteilla.

Lappeenrannan ja maajoukkueen ilopilleri Juha Sten löytyy Korisliigan riistotilaston kärkisijalta (3,8) ja on myös koriin johtaneissa syötöissä (4,4) kolmannella sijalla. Joukkueen toinen maajoukkuetakamies Petri Virtanen on heittänyt liigassa keskimäärin 15,9 pistettä ottelua kohden.

Lappeenrannan ohjelmaa Korisliigassa on kevennetty EuroCupin alkamisen kynnyksellä. Siten joukkue on päässyt keskittymään harjoitteluun. Kuvioiden hionta on paikallaan, sillä sunnuntaina aamuyöstä Lappeenrantaan saapuva Keravnos on kokenut kävijä eurokentillä, jota vastaan on kotiottelusta hankittava etumatkaa toista osaottelua varten.

Kypros tunnetaan fanaattisesta kannattajakunnastaan, joka kannattaa joukkuettaan seisten kuin espanjalainen jalkapalloyleisö konsanaan. Maanantaina jokainen piste on siis tärkeä. Toinen osaottelu pelataan Nikosiassa tiistaina 27.11. klo 19:30.

Maanantain (19.11.) ottelu Lappeenranta-Keravnos heitetään käyntiin Lappeenrannan urheilutalolla klo 18:30. 



Lisätietoja: http://www.fibaeurope.com/
 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

19.4.2018 Katsojat

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

21.9.2017 Katsojat

Seuraa Korisliigojen avausinfoa tänään klo 12 alkaen

Korisliigan ja Naisten Korisliigan yhteinen kauden avausinfo järjestetään tänään, torstaina 21.9. klo 12 alkaen Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata livenä useamman eri kanavan välityksellä.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

10.2.2017 15:41 Pohjoinen alue

EM-kisojen odotetut sessioliput myyntiin maanantaina 13.2.

Helsingissä elo-syyskuussa pelattavien EM-otteluiden (EuroBasket 2017) lipunmyynnin seuraava aalto käynnistyy maanantaina 13.2., jolloin koripalloväen hartaasti odottamat sessiokohtaiset – Susijengin osalta ottelukohtaiset – liput vapautuvat myyntiin.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

1.10.2016 EM-kilpailut

EM-lipunmyynnin avauksessa kävi kuhina

Lipunmyynti ensi vuonna Helsingissä pelattaviin koripallon EM-kilpailuihin (EuroBasket 2017) käynnistyi perjantaina vilkkaasti. Myyntiin vapautetut Susijengin Follow Your Team Finland –lippupaketit (FYT) myytiin perjantai-iltana loppuun.

Näytä lisää vastaavia