Lappeenranta kaatoi Keravnosin EuroCupin avauksessa

19.11.2007 Lappeenrannan NMKY aloitti EuroCup-ottelunsa Lappeenrannan urheilutalolla komealla voitolla nimekkäistä pelaajista koostuneesta Keravnosista lukemin 87-71 (42-39). Kaksiosaisen karsintaottelun toinen osa pelataan Nikosiassa 27.11. Voittaja etenee EuroCupin lohkovaiheeseen.

Lappeenrannan EuroCupin avausottelu alkoi vierasjoukkue Keravnosin hienoisella hallinnalla. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen vieraat johtivat luvuin 23-17 kotijoukkueen heikon heittopelin takia. Lappeenrantalaiset heittivät 12 kolmosen yrityksestään avausjaksolla vain kaksi sisään vierailijoiden löytäessä renkaan tarkemmin ja lähempää koria.

Toisella jaksolla Team Lappeenranta nimellä EuroCupissa pelaava kotijoukkue tiivisti puolustustaan ja onnistui pitämään Keravnosin kokeneen eurokenttiä kolunneen joukkueen kolmessa pisteessä avauspuoliajan viimeiset neljä minuuttia.

Koko ottelun alkupuolen tiukassa vartioinnissa ollut Petri Virtanen avasi pistetilinsä vasta vajaa kolme minuuttia ennen taukoa kaventaen vierasjoukkueen johdon lukemiin 36-34. Pasi Riihelä huudatti heti perään kotiyleisöä tuomalla lappeenrantalaiset tasoihin.

Tauolle lähdettiin kotijoukkueen hurmoksessa saman kaksikon onnistuneilla kolmosilla. Virtanen ampui ensin oman kolmosensa pussin pohjaan ja Riihelä jatkoi vieden kotijoukkueen tauolle niukassa johdossa 42-39.

Avausjaksolla parhaiten EuroCupin vauhdissa kestivät kotijoukkueesta 11 pistettä ja seitsemän levypalloa tehtaillut Adrian Henning sekä kahdeksan pistettä upottanut Pasi Riihelä. Juha Sten kantoi vastuuta takamiesosastolta Virtasen pysyessä pitkään pisteittä ja nosteli seitsemän pistettä puoliaikaan mennessä.

Virtanen vauhditti loppukiriä

Kolmas jakso pelattiin tasatahtia. Kovassa puristuksessa ollut Petri Virtanen pääsi jakson edetessä yhä kuumemmin peliin mukaan. Lappeenrannan amerikkalaislaituri Ivan Harris nousi myös esiin ottaen osaa pistetehtailuun. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin kutkuttavassa Lappeenrannan johdossa 59-55.

Lappeenrantalaiset aloittivat ensimmäisen osaottelun tavoitteena olleen piste-eron tekemisen neljännen jakson puolivälissä. Harris onnistui kaaren takaa Virtasen tarjoillessa, Reinar Hallik kasvatti vapaaheittoviivalta eroa lisää ja lopulta Lappeenrannassa nähtii suomalaisille jo tutuksi tullut Petri Virtanen -show.

Maajoukkuetähti onnistui ensin kakkosessaan, jonka jälkeen rankaisi kolmesti vapaaheittoviivalta. Lisää satoi Keravnosin tähtien niskaan Virtasen tykittäessä kolme pistettä tällä kertaa kaaren takaa vieden Lappeenrannan 84-70 johtoon.

Virtasen tulituksen jälkeen Juha Sten ja tuplalukemat ottelussa kirjauttanut amerikkalaisvahvistus Adrian Henning kasvattivat vielä vapaaheitoillaan ottelun loppulukemiksi 87-71.

Lappeenrantalaisista Virtanen tehtaili lopulta 18 pistettä ja haki kolme levypalloa. Ivan Harris, Lappeenrannan Korisliiga-otteluissakin tehokkaimpana on häärinyt Henning ja varsinkin kolmosissaan tarkasti osunut Pasi Riihelä heittivät 17 pistettä mieheen.

Keravnos on tunnettu kokeneena joukkueena eurokentillä, joten kotiottelusta hankittu 16 pisteen etumatka toista osaottelua varten sai vielä apua vierailijoilta, sillä Keravnosin väkivahva 205-senttinen Panagiotis Trisokkas heitti kotiyleisön riemuksi viimeiset vapaaheittonsa ohi vain muutama sekunti ennen ottelun loppua.

Maanantain jokainen piste oli tärkeä, sillä Kyproksella Team Lappeenranta saa tuntea Keravnosin fanaattisen kotiyleisön sekä äärimmilleen ärsytetyn kotijoukkueen.

- Tämä oli iso voitto meille ja iso asia suomalaiselle koripallolle. Jos viisi pelaajaa heittää yli kymmenen pistettä kansainvälisessä ottelussa, se on jo jotain. Olen hyvin ylpeä joukkueestani. Enkä ole kertaakaan nähnyt joukkuetta selviytyvän europelistä ainoastaan kolmella menetyksellä, kuten me tänään teimme, kommentoi Lappeenrannan päävalmentaja Mika Turunen ottelua.

- Pelasimme alun kohtalaisesti, mutta siitä huolimatta Keravnos laittoi lähes kaikki heittonsa sisään. Heittopelimme kolmen pisteen viivan takaa oli kauheaa. Aloimme osumaan vasta toisella puoliajalla. Ensi tiistain ottelu tulee olemaan todella kova. Heidän hallinsa on täysin erilainen Lappeenrantaan verrattuna. Kuulin, että halli on aika pieni ja siitä on paljon etua kotijoukkueelle. Meidän tulee olla valmiita siihen, totesi Pasi Riihelä.

Toinen osaottelu pelataan Nikosiassa tiistaina 27.11. klo 19:30.

Ottelun tilastoihin tästä.

Asiat

19.3.2024 06:41 NBA

Markkanen palasi kentille 22 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplalla – Jazzille tappio Wolvesia vastaan

Lauri Markkanen palasi pelikentille NBA:ssa, kun Utah Jazz hävisi kotikentällään Minnesota Timberwolvesille 114-104 (53-59). Edelliset kuusi peliä sivussa ollut Markkanen tilastoi 22 pistettä ja 12 levypalloa.

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.