Kilpailu noususta Korisliigaan käy kuumana

21.11.2007 Kun miesten I-divisioonakaudesta on takana kolmannes, näyttää sarjataulukko hyvin pitkälle ennakko-odotusten mukaiselta. Sarjakärjessä porskuttavat suurin ennakkosuosikki Forssan Koripojat, joka on joutunut taipumaan tappioon vasta kerran, sekä vielä voittamattomana etenevä Lapuan Korikobrat.

Lapualaisten unelma-alkua on siivittänyt otollinen otteluohjelma, sillä kauden kahdeksasta voitostaan Kobrat on napannut peräti seitsemän kotikentällään. Forssan ase on puolestaan ollut sarjan tiukin puolustus, sillä vastustaja on tehnyt forssalaisten päätyyn keskimäärin vain 75 pistettä ottelua kohden.

Divarin kolmas ennakkosuosikki, Korisliigasta viime keväänä pudonnut Pussihukat, on myös aivan kärjen tuntumassa neljäntenä. Vantaalaisten upea kotikenttä Energia Areena on ollut miellyttävä pelipaikka myös vieraille: Pussihukat on hävinnyt kotonaan jo kahdesti.

Sarjakolmonen BC Nokia puolestaan on nauttinut kotipainotteisesta ohjelmastaan, sillä ainoastaan Pussihukat on pystynyt voittoon Nokialla. Tarkasti ja paljon kolmosia ampuvan BC Nokian rivit vahvistuivat hiljan kolmannella amerikkalaispelaajalla, kun takamies Larry Hall on ehtinyt pelata kaksi ottelua keltapaidassa 14,5 pisteen ja 8,5 levypallon tehoilla.

Sarjanousija Ura-Basketilla vahva alkukausi

Kuten etukäteen kaavailtiin, on divarin keskikasti erittäin tasainen. Sarjanousija Ura-Basket Kaarinasta on pelannut alkukauden hienosti, yhdeksästä ottelusta on vyöllä jo viisi voittoa. Uran riveissä pelaa sarjan kovin korintekijä 183-senttinen Anthony Bennett. Tämä taskuraketti pitää puolustajansa hyvin kiireisenä, sillä kunnioitettava 36,1 pisteen keskiarvo on vaatinut yli 30 heittoyritystä ottelua kohden.

Tasapisteissä Uran kanssa ovat Helsingin NMKY ja BC Jyväskylä, ja vain yhden voiton vähemmän ovat saalistaneet Salon Vilpas ja Turun NMKY. Namikat ovat pelanneet melko tasaisesti niin kotona kuin vieraissa, kun taas Salo ja Jyväskylä ovat olleet kovia etenkin kotikentillään.

Turussa nähtiin myös valmentajavaihdos, kun Kimmo Vyyryläinen astui sivuun seitsemän pelatun ottelun jälkeen. Turkuhallin uudeksi isännäksi kiinnitettiin monissa liemissä keitetty Pieti Poikola, jonka ammattitaidon toivotaan nostavan viime kauden sensaatiojoukkueen takaisin kärkikahinoihin.

Pantterit vaihtoi valmentajaa ja hankki lisävahvistuksia

RU/ToPo, Pantterit ja Äänekosken Huima miehittävät tasapistein sijat 10-12, mutta viidenteen sijaan joukkueilla on matkaa vain neljä pistettä. Pantterit on divarin toinen joukkue, jossa valmentaja on tällä kaudella vaihtunut. Kokenut Mikko Kurki jätti tehtävät nuorelle Olli Wallinille, ja samaan syssyyn joukkue vahvistui parillakin amerikkalaispelaajalla.

Kauhajoelta Pantterilaumaan tullut takamies Tony Mitchell yhdessä ultrakokeneen James Dockeryn kanssa auttoivat joukkueen heti kolmeen peräkkäisvoittoon. Liigaseura ToPon "farmijoukkue" Rekola on pystynyt nuorten ja hieman kokeneempien pelajien yhteistyöllä napsimaan tärkeitä voittoja tiukoista peleistä, ja Huiman kuviot kulkevat sitä paremmin, mitä pidemmälle kausi etenee.

Konkaripitoinen Visa-Basket on napannut vasta kaksi voittoa, ja etenkin vierasotteluihin on joukkueella ollut vaikeuksia saada tarvittavaa sykettä kentälle. Sarjataulukon hännillä majailee puolestaan Honka Akatemia, jonka kauden avausvoitto antaa vielä odottaa itseään.

Viime keväänä tunnelmat Espoossa olivat katossa, kun Hongan nuorisokaarti päätyi lopulta sarjassa neljännelle tilalle. Tänä syksynä tiukat taistot ovat kuitenkin kääntyneet vastustajien eduksi, ja sarjasopimuksen uusimiseksi joukkueen on päästävä positiiviseen kierteeseen pikimmiten.

Katsojamäärät nousussa

I-divisioonan suosio koripallon ystävien keskuudessa on sarjan kovan kilpailullisuuden kautta saanut eloa myös katsomoihin. Alkukauden katsojamääriä verratessa voidaan todeta, että koko divisioonan katsojakeskiarvo ottelua kohden on hienoisessa nousussa.

Eniten katsojamääriään divisioonajoukkueista on kasvattanut BC Jyväskylä.

Jännittävät ja korkeatasoiset divarikamppailut jatkuvat keskiviikkona 21.11. kun Forssan Koripojat ja BC Nokia iskevät yhteen Forssan Feeniksissä klo 18.30. Todellinen herkkupala on luvassa sunnuntaina 25.11. Lapualla, kun Forssan Koripojat matkustaa lakeuksille sarjapisteet mielessä.

Divarin kärkikamppailu alkaa Lapuan Urheilutalolla klo 16.00.

I-divisioonan katsojamäärät:

2007-08

2006-07

BC Jyväskylä

454

300

BC Nokia

214

147

FoKoPo

329

291

HNMKY

282

125

Huima

487

418

Lapua

255

258

Pantterit

86

65

PuHu

380

RU

68

85

Salon Vilpas

350

326

Tapiolan Honka

80

88

TuNMKY

200

236

Ura Basket

174

Visa-Basket

101

135

katsojia/ottelu

245

225



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Näytä lisää vastaavia