Sami Laaksonen palaa parketeille

21.11.2007 Viime viikolla Kouvot menetti ottelussa Joensuun Katajaa vastaan sairastuvalle avausviisikostaan Tuomas Iisalon ja Corey Smithin. Vielä viime kaudella koripallon miesten Korisliigassa Kouvojen riveissä esiintynyt 33–vuotias Sami Laaksonen palaa korisparketeille ottelukohtaisella sopimuksella.

23 kertaa miesten maajoukkuepaidan päälleen pukeneen Laaksosen tarkoitus oli pelata kuluvallakin kaudella Kouvoissa ja Korisliigassa, mutta työ- ja perhesyistä johtuen kahden pikkupojan isää ei ole vielä tällä kaudella nähty pelaamassa.

Kaudella 1993-94 pääsarjatasolla ensiesiintynyt ja seitsemän kautta Kouvoja edustanut Laaksonen ei ole kertaakaan urallaan jäänyt pistekeskiarvossa alle kymmenen pisteen. Viime kaudella 195–senttisen Sami Laaksosen keskiarvot 44 runkosarjan ottelusta olivat 13,0 pistettä, 5,1 levypalloa ja 1,3 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden.

Näillä tilastoilla hän oli muun muassa runkosarjan suomalaispelaajista sarjan paras kahden pisteen heitoissa ja neljäksi paras pisteidentekijä sekä tehokkain joukkueessaan.

- Kahden avausviisikkopelaajan loukkaantuminen olisi aiheuttanut ilman lisäpelaajaa suhteettoman suuria peliminuutteja muille pelaajillemme pelityylistämme ja tiukkarytmisestä sarjasta johtuen, jolloin vastaavasti heidän loukkaantumisriskinsä olisi kasvanut huomattavasti. Loistavasti sujuneen joukkuepelinkin kannalta on turvallisempaa tuoda joukkueeseen tuttu kotimainen pelaaja kuin tuntematon vierasmaalainen, kertoo Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala ajatuksistaan.

- Pidän haasteista ja tässä on yksi sellainen. Haluan omalta osaltani auttaa seuraa, sillä Kouvoilla on ollut iso merkitys urallani. Tarkoituksenani on pelata ja harjoitella parhaan kykyni mukaan ja antaa lepominuutteja niitä tarvitseville. Kouvoilla on hyvä henki ja otteista huokuu iloisuus. Iso kiitos perheelleni, että muiden kiireiden lomassa muutaman viikon rypistys Kouvojen avuksi on mahdollista. Yksi syy paluuseen on myös se, että haluan lopettaa urani pelikentällä Suomen hienoimman koripalloyleisön edessä, valottaa ikitaistelijana tunnettu Sami Laaksonen paluunsa taustoja.

- Sami osoittaa teollaan todellista laji- ja seurauskollisuuttaan. Olen vakuuttunut, että itseni lisäksi suuri joukko Kouvojen ja koripallon ystäviä tervehtii ilolla Samin paluuta koripallokentille, hehkuttaa tyytyväinen Kouvojen puheenjohtaja Juhani Pousi.

Seuraava Kouvojen Korisliigan ottelu on tulevana perjantaina Kouvolassa, jolloin vastustajaksi saapuu Componenta Karkkilasta. Kouvot hävisi tämän kauden ensimmäisen kohtaamisen, joten isännillä on kalavelkoja maksettavanaan.

8. joulukuuta Kouvot matkustaa Vantaalle Suomen Cupin loppuotteluun, jossa joukkue kohtaa Lappeenrannan NMKY:n.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Näytä lisää vastaavia