Puustiselle ja Koivistolle opiskeluapurahaa

21.11.2007 Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö URA on myöntänyt opiskeluapurahan 90 nykyiselle tai jo aktiiviuransa päättäneelle huippu-urheilijalle. Apurahat jaettiin keskiviikkona 21.11. Helsingissä. Naisten maajoukkueen pelintekijä Mari Puustiselle ja 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen Mikko Koivistolle myönnettiin 1600 euron opiskeluapurahat.

Opintomenestykseen sidottua apurahaa jaettiin yhteensä yli 130 000 euroa. Apurahat jaettiin nyt jo 36. kerran. Opiskeluapurahan saajat edustavat kesä- ja talviolympialajeja, ei-olympialajeja sekä vammaisurheilua yhteensä 30 lajiliitosta. Apurahat jakaantuivat melko tasaisesti naisten ja miesten kesken (miehiä 56%, naisia 44%).

Apurahan saajien joukossa on arvokisamenestyjiä, mutta pääasiassa opiskeluapurahat on kohdennettu nuorille urheilijoille, jotka harvoin pääsevät nauttimaan merkittävistä valmennus- ja sponsori- tai kilpailutuloista.

Opiskeluapuraha onkin monelle urheilijalle merkittävä tuki, koska tavoitteellisesti valmentautuvat urheilijat eivät muiden opiskelijoiden tapaan voi paikata talouttaan käymällä opiskelujen ohessa töissä.

- Olen erittäin iloinen saadessani tämän apurahan, koska se tulee helpottamaan seuraavien kuukausien tilannettani taloudellisesti antaen minulle aikaa keskittyä enemmän opiskeluun ja urheiluun, totesi Helsingin NMKY edustava Mari Puustinen.

Opiskeluapurahan saajista yli puolet opiskelee yliopistoissa, kolmasosa ammattikorkeakouluissa ja vajaa viidennes ammatillisissa oppilaitoksissa. Apuraha on sidottu opintojen etenemiseen. Urheilijoilta vaaditaan vähintään 15 opintoviikon tai 25 opintopisteen suorittamista lukuvuoden aikana, joista apurahan saajat ovat velvollisia raportoimaan säätiölle.

- On hienoa, että urheilujärjestö kantaa huolta ja osoittaa kiinnostusta urheilijoiden tulevaisuudesta avustamalla rahallisesti. Näin urheilijalle jää enemmän aikaa keskittyä opiskeluun ja sitä kautta hän pystyy turvaamaan sekä suunnittelemaan urheilu-uran jälkeistä elämäänsä paremmin, kiitteli Puustinen.

- Koulutus on tärkeä asia urheilijalle itselleen – hänen tulevaisuudelleen. Samalla opiskelu toimii vastapainona urheilulle, totesi säätiön puheenjohtaja, Veikkauksen toimitusjohtaja Risto Nieminen apurahojen jakotilaisuuden avauspuheessaan.

Hakijoita tänä vuonna oli yhteensä 290 edustaen 40 lajiliittoa.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia