ToPolle kymmenes perättäinen voitto

1.12.2007 ToPo vahvisti johtoaan Korisliigassa, kun se haki lauantaikierroksella vierasvoiton Kouvoista 74-78 (36-42) -tuloksella. Voitto oli vain kerran tällä kaudella hävinneelle ToPolle jo kymmenes perättäinen. Helsinkiläiset kärsivät edellisen tappionsa lokakuun puolivälissä juuri Kouvoille, joten tuokin tappio tuli nyt kuitatuksi.

ToPo johti peliä suurimman osan ajasta, mutta Kouvot käväisi edellä kolmannen jakson puolivälissä. Kuusi minuuttia ennen loppua ToPo pääsi jo 11 pisteen johtoon, mutta tuonkin eron Kouvot kuroi vielä tasatilanteeksi toiseksi viimeisellä minuutilla. ToPon viimeiset pisteet sinetöi Jerald Fields vapaaheittoviivalta.

Kouvot heitti kotikoreihinsa 12 kolmen pisteen koria ToPon neljää vastaan, mutta ToPo hallitsi tapansa mukaan korinalustoja vietyään levypallotkin 42-27.

Tyson Patterson heitti ToPolle 22 ja Elias Kajander 20 pistettä. Kouvojen tehoparin muodostivat 21 pistettä keränneet Wayne Bernard ja Samu Kaaresvirta.

Honka joutui jatkoajalle

Sarjassa toisena oleva Honka joutui kotonaan tiukoille Team Componentan kanssa, kun pisteet jäivät Espooseen vasta jatkoajan jälkeen 98-95 (79-79, 37-40) -lukemin.

Honka karkasi toisella neljänneksellä jo 13 pisteen johtoon, mutta Componenta puolestaan pääsi neljännen jakson alussa kymmenen pistettä edelle. Jakson viimeisellä minuutilla Karkkila johti kuudella pisteellä, mutta Honka nousi Sasu Salinin ja Kimmo Muurisen kolmosilla tasoihin. Jatkoaikaa Honka johti koko ajan.

Peräti 16 kolmosta upottaneesta Hongasta Petteri Koponen heitti toisessa pelissä peräkkäin piste-ennätyksensä 32. Muurinen keräsi 26 pisteestään 18 kolmosilla.

Componentan Jerome Rogers haali 26 pistettä. Nick Wallery haali 23 pistettä sekä 15 levypalloa.

LrNMKY:lle murskavoitto

Lappeenrannan NMKY ei potenut matkaväsymystä tiistain eurocupin matkaltaan Kyprokselle, kun Porvoon Tarmo kärsi kotonaan murskatappion 70-122 (38-55) -numeroin.

Koko ajan peliä johtanut LrNMKY karkasi lopullisesti kolmannella jaksolla voitettuaan sen 32-16. Viimeinen jakso oli isännille vieläkin murheellisempi, kun Namika vei sen 35-16.

Vieraat osuivat kovalla prosentilla sekä läheltä että kaukaa. Tasaisesta ratkaisijakaartista erottuivat Ivan Harris 24:llä ja Adrian Henning 19 pisteellä.

Tarmosta Mark McCarroll keräsi 21 ja Martin Samarco 19 pistettä.

Kataja kaatoi Karhun

Joensuun Kataja kipusi sarjan tasaiseen keskikastiin ottamalla 100-71 (46-39) -kotivoiton Kauhajoen Karhusta.

Kataja ratkaisi pelin kolmannella jaksolla. 29-15 -jaksovoiton myötä kotijohto kasvoi yli 20 pisteeseen, jota Karhu ei enää tavoittanut.

Tasaisesti ratkoneesta Katajasta löytyi kuusi kaksinumeroiset pisteet heittänyttä peluria. Heistä tehokkaimpia olivat 19 pisteen miehet Anssi Kinnaslampi ja Terry Black.

Peräti 27 pallonmenetykseen sortuneesta Karhusta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Cedric McGowan 22:lla ja Darryl Hudson 16 pisteellä.

Joukkueilta puuttuivat isot maajoukkuemiehet, kun Katajan Sami Lehtoranta ja Karhun Olli Ahvenniemi olivat sivussa.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.