Vilma Kesänen: Cupin mestaruus on aina kova juttu

5.12.2007 Maajoukkuetakamies Vilma Kesäsen koripallokausi on pahimmassa tapauksessa tämän kauden osalta pelattu. Kesäsen edustama Catz sen sijaan jatkaa ja pelintekijä antaa täyden tukensa joukkuetovereilleen kentän laidalta. Ensimmäiseksi Kesänen haluaa joukkuekavereidensa kokevan cup-kannun nostamisen, jonka hän koki vuosi sitten.

Kesäsen edustamalla Catzilla on Suomen cupin finaalissa vastassaan sama joukkue kuin viime vuonna, jolloin hän piti yllään vielä Äänekosken Huiman peliasua.

- Tuntuu tietysti hienolta, kun oma joukkue on jälleen finaalissa. Paikka sinne lunastetaan vain voittamalla. Tänä vuonna vastassa on hyvinkin erilainen Espoo Team verrattuna viime vuoteen ja odotankin ottelusta kunnon finaalitaistelua, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuvailee Kesänen.

Vuosi sitten Huima pyöritti cup-voiton näytöstyyliin Espoosta. Kesän aikana Kesänen siirtyi Lappeenrantaan ja alkukausi sujui uudessa ympäristössä erinomaisesti.

- Olen sopeutunut Lappeenrantaan erittäin hyvin ja kaupunki on oikein viihtyisä. Kausi on alkunut Catzin osalta myös hienosti. Olemme joukkueena löytäneet yhteisen sävelen molempiin päihin kenttää. 

Kesäsen osalta yhteisen säveleen soittoon tuli tauko, kun hän viikko sitten törmäsi harjoituksissa Kirbria Lewisin kanssa. Kesäseltä murtui rysäyksessä nenä ja hän oli hetken jopa hengenvaarassa verenvuodon tukkiessa hengityksen.  

Vaikka cup-finaali jää Kesäseltä väliin, on Espoo Teamista muodostunut kahden runkosarjan ottelun myötä tuttu vastustaja. Kesänen nostaa muutaman nimen merkattujen pelaajien joukkoon. 

- Pahimmat pysäytettävät ovat varmaankin Espoon peliä pyörittävä kokenut kettu Mirka Jarchovska ja korin alla pahojaan tekevät Siiri Nuutinen ja Yolanda Jones. Myös aina vikkelää Kaisa Höökiä täytyy pitää tarkasti silmällä, tietää Kesänen. 

”Kannu tulkoon ja pysyköön tutussa paikassa” 

Lauantain cupin finaalin lopputuloksesta Kesäsellä on selvä aavistus. 

- Uskon, että finaalista cup -kannu kainalossa yöhön katoaa se joukkue, joka onnistuu pitämään oman pelinsä koossa koko ottelun, molemmissa päissä ja puolustamaan kovaa. Puolustus, puolustus ja levypallot, luettelee Kesänen. 

Edelleen muiden pelaajien tapaan Kesäsellä on vain hyvää sanottavaa Vantaan uudesta palloiluareenasta. Kesän maajoukkuemenestys on vieläkin hyvin mielessä. 

- Areenalle on mukava tulla hienosti menneen kesän jälkeen. Kenttä on oikein hyvä, mutta ihan yhtä vieraskenttä molemmille joukkueille. Varmasti se on ainakin lämpimämpi kuin viime vuotinen jäähalli, Kesänen nauraa.   

Catzin kotiseurakseen löytänyt Kesänen korostaa cupin voittamisen arvoa. Pelintekijä tietää, että vaikka Catz lähtee otteluun vajaalukuisena, on voiton tavoittelu kaikille sydämen asia. Kesänen kuvaa Espoo Teamia vahvaksi ja iskukykyiseksi joukkueeksi, jota ei ole helppo voittaa.  

Päivän kunto nousee jälleen finaalin yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi. 

- Nuorelle seurallamme mestaruus olisi ensimmäinen ja siksi todella hieno asia. Cupin mestaruus on aina kova juttu, sillä cupissa ei ole varaa hävitä yhtään matsia. Toivottavasti finaalipäivänä olisimme hieman parempia hyökkäyksessä ja vielä vähän parempia puolustuksessa. 

Kesänen ei suinkaan ole lannistunut kovasta kohtalostaan harjoitustapaturman johdosta, vaan kannustaa koko Lappeenrantaa ja toivoo koripalloihmisille tulevasta lauantaista ikimuistoista päivää.  

- Ottelusta odotan jännittävää ja vauhdikasta finaalipeliä ja yleisestikin odotan ja toivon päivästä viihdyttävää tapahtumaa ja tasokkaita otteluita. Miesten jengille terveisenä: Kannu pysyköön tutussa kaapissa, päättää Kesänen. 

Kaisa Tuure vs. Siiri Nuutinen 

Naisten Suomen cup –finaali tarjoaa katsojille mielenkiintoisia taistelupareja. Korin alla tullaan ottamaan naisesta mittaa oikein tosissaan 189-senttisen Kaisa Tuuren ja 188-senttisen Siiri Nuutisen kokeillessa kolmen sekunnin kestävyyttä.  

Suomalaissentterit tulevat todennäköisesti estämään toistensa sisäpelin, mutta samalla olemaan iso osa oman joukkueensa pisteidentekoa. Catz–kapteeni Tuure ei ole kauden aikana juuri pisteillä juhlinut, mutta tiukan paikan tullen hän nousee kapteenin lailla vastuunkantajaksi.  

Osoituksen tästä Tuure antoi viime viikonloppuna joukkueen lähtiessä dramaattisen harjoitusviikon jälkeen seitsemällä pelaajalla tuplakierrokselle. 

- Olen yleensä ollut vähän sellainen nössö hyökkäyksessä, mutta kyllä Vilman ja Kirbrian poissaolo ja joukkueen tunnelma oli sellainen, että pakko oli kapteenina ottaa enemmän vastuuta, viikonlopun ensimmäisessä ottelussa 17 pistettä heittänyt Tuure totesi.  

Nuutinen puolestaan on paukutellut Espoo Teamille kaksinumeroisia pistelukemia lähes ottelusta toiseen. Molemmat sentterit ovat hankkineet kokemusta ulkomailta. Nuutinen pelasi Espanjassa ja Tuure puolestaan pelasi neljä kautta Espanjassa ja neljä Yhdysvalloissa ennen Suomeen saapumistaan vuonna 2006. 

Mielenkiintoinen huomio molemmista pelaajista on se, että molemmat ovat nousseet aina ammattilaiskentille asti pienemmistä kasvattajaseuroista. Tuuren kasvattajaseurana on Vuoksenniskan Vesa ja Nuutisen Kuopion Linkki. 

Naisten finaali pelataan Vantaan Energia Areenalla 8.12. klo 16:00 alkaen. Heti sen jälkeen kohtaavat miesten finaalissa Kouvolan Kouvot ja Lappeenrannan NMKY klo 18:30 alkaen.

Lipunmyynti Suomen cupin finaaleihin käy kuumana. Lipunmyyntiin tästä.  



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_suomen_cup/
 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

Näytä lisää vastaavia