Tuukkanen nautti ruotsalaisten kaadosta

7.12.2007 Maajoukkueen kapteeni Taru Tuukkanen pelasi täydet minuutit tehtaillen tuplatuplan Gran Canarian kukistaessa itsenäisyyspäivänä pelatussa Eurocupin ottelussa 08 Stockholmin lukemin 71-68 Tukholmassa.

- Pelasin koko ottelun, josta nautin paljon. Pelaaminen oli hauskaa ja 08 Stockholm pelasi erittäin hyvin. Olen erittäin tyytyväinen voittoomme, kommentoi Tuukkanen ottelun jälkeen.

 

Ruotsalaisjoukkue antoi kovan vastuksen Gran Canarialle ja johti ottelua vielä puolitoista minuuttia ennen neljännen jakson päättymistä (68-67). Viime sekunneilla ratkennut ottelu kääntyi Gran Canarian voitoksi, kun Tuukkasen ja Piiparin joukkuekaveri Leonor Rodriguez onnistui syötön katkossa ja nopean ruotsalaisvirheen jälkeen hän pääsi viimeistelemään vapaaheittoviivalta ottelun viimeiset pisteet.

 

Gran Canarian penkin päässä ottelua johtanut maajoukkueen päävalmentaja Domingo Diaz antoi tunnustusta myös vastustajille.

 

- Haluan onnitella 08 Stockholmia heidän hyvistä otteistaan joukkueen historian ensimmäisissä Eurocupin otteluissa. He ovat taistelleet hyvin ja ovat hyvä joukkue. Meidän kokemus ja tasapainoinen suoritus johti tällä kertaa tämän ottelun voittoon, kommentoi Diaz.

 

Tuukkanen uurasti täydet 40 minuuttia heittäen 13 pistettä ja repien komeat 15 levypalloa. Maajoukkueen kapteeni oli joukkueensa ainoa tuplatuplan tehtaillut pelaaja. Gran Canarian aloituksessa ollut Reetta Piipari pyöritti peliä 33 minuutin verran viimeistellen neljä pistettä ja antaen neljä syöttöä.

 

- Ruotsalaiset tulivat otteluun todella kovaa, sillä tämä oli heille viimeinen mahdollisuus päästä jatkoon. Meille jatkopaikka oli jo selvä, mutta taistelemme mahdollisimman hyvästä lohkosijoituksesta, jotta saisimme teoriassa heikomman joukkueen vastaan jatkossa, Tuukkanen lisäsi.

 

Maajoukkuelaituri Heta Korpivaara oli kannustamassa Gran Canariaa pelaamatta minuuttiakaan. Suomalaisen jalan rasitusvammaan ei tahdo löytyä oikeita lääkkeitä. Korpivaara matkustikin perjantain aikana pikavisiitille Suomeen käydäkseen hakemassa lisäneuvoja maajoukkueen lääkäriltä. 

 

Gran Canaria on viiden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä Eurocupin H-lohkon kärjessä.

 

Risto Piipari: ”Merkittävä askel on otettu”

 

Tukholmaan oli itsenäisyyspäiväksi matkustanut useita suomalaisia kannustamaan Gran Canarian ”suomalaisjoukkuetta”. Naisten maajoukkueen ex-päävalmentaja Risto Piipari oli myös lähtenyt seuraamaan tyttärensä ja Gran Canarian suorituksia.

 

- Ihan kiva ja jännittävä ottelu loppuun asti ja paljon yleisöä paikalla, kuvaili Piipari ympäripyöreästi ottelua.

 

Sen sijaan Piipari nosti esille tärkeän edistysaskeleen, joka on tapahtunut suomalaisessa naisten koripallossa.

 

- On merkittävää, että meillä on pelaajia, jotka pystyvät olemaan ratkaisevissa rooleissa myös eurokentillä. Tämä on merkittävä askel suomalaisittain naisten koripallossa, painotti Piipari.  

 

Piipari jätti Tuukkasen ja tyttärensä otteiden analysoinnin vähemmälle, mutta varmasti vinkkejä kaksikolle kokeneelta valmentajalta jonkin verran ottelun jälkeen tuli.

 

- Eivät he ihan supertähtiä olleet, mutta merkittävissä rooleissa kuitenkin molemmat. Gran Canarian materiaali on tällä hetkellä aika kapea, joten kyllä siinä puurtamaan joutuu. Pitäisi saada vain enemmän pelaajia näille kentille, sillä kyllä tämä peli tyttöjä koulii, Piipari saneli.

 

Gran Canaria etenee Eurocupissa varmuudella 32 parhaan joukkoon. Joukkue pelaa vielä viimeisen kierroksen ottelunsa ranskalaista Pays Aix Basketia vastaan. Ensi viikolla pelattavassa ottelussa panoksena on lohkovoitto.  

 

Jatkoon selviytyvät joukkueet rankataan voittojen ja korisuhteiden avulla sijoille 1-32, jonka jälkeen ykkönen kohtaa sijalla 32 olevan ja kakkonen sijalla 31 jne. Ottelupareista koti- ja vierasotteluiden jälkeen kahden ottelun yhteistuloksen perusteella parempi etenee jatkoon. 

 

- Jatkovaihe alkaa vasta tammikuussa. Meillä on lauantaina todella tärkeä ottelu Espanjan liigassa, sillä meidän on saatava voitto, jotta varmistamme paikkamme Espanjan cupiin, johon kelpuutetaan kahdeksan liigan parasta joukkuetta, kertoi Tuukkanen joukkueen jatkosuunnitelmista.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

Näytä lisää vastaavia