Scottie Pippenin ToPo-pestille varmistus

11.12.2007 NBA-legenda Scottie Pippenin esiintyminen helsinkiläisen ToPon riveissä kahdessa Korisliigan ottelussa on saanut varmistuksen. Ensimmäisessä ottelussa Pippenin vahvistama ToPo kohtaa kotisalissaan Töölön Kisahallissa perjantaina 4.1. Porvoon Tarmon ja heti seuraavana päivänä pelataan paikallisottelu ToPo-Honka Vantaan Energia Areenalla. Otteluiden ennakkolipunmyynti käynnistyy ensi torstaina (13.12.) Lippupisteessä.

Scottie Pippen on pelaaja, joka ei liioin esittelyjä kaipaa. Nykyisin 42-vuotias Pippen voitti Michael Jordanin aisaparina kuusi NBA-mestaruutta ja oli alkuperäisen Dream Teamin jäsenenä Barcelonan olympialaisissa, jonka lisäksi hän huuhtoi olympiakultaa Atlantassa 1996.

Suurimman osan urastaan legendaarisessa Chicago Bullsin dynastiassa pelannut Scottie Pippen lopetti uransa NBA:ssa 2004, mutta pohti paluuta NBA-parketeille vielä viime keväänä.

Pippenistä tulee tuoreen sopimuksen myötä toinen Chicago Bullsin supertähti, joka on edustanut ToPoa. Vuonna 2005 ToPo-paidassa piipahti Dennis Rodman vetäen Helsingin Jäähalliin peräti 7420 katsojaa.

- Olen innoissani mahdollisuudesta pelata ToPossa ja Suomessa. En ole koskaan ollut Suomessa, mutta olen kuullut paljon hyvää suomalaisista ihmisistä ja maasta. Tunnen olevani fyysisesti hyvässä kunnossa ja odotan pääsyä kentälle sekä aikaa joukkueen kanssa, kertoi Pippen tapahtumapromoottorin tiedotteessa.

"Kaksi ikimuistoista tapahtumaa"

Scottie Pippenin tuo Suomeen TEG Finland, jonka leiviin ToPon ex-manageri Aleksi Valavuori taannoin siirtyi. TEG vastaa Pippenin myös ottelutapahtumien markkinoinnista.

Valavuori on varsin tyytyväinen sopimuksen synnystä.

- Tavoitteenamme on järjestää kaksi ikimuistoista urheilutapahtumaa suomalaisille huippu-urheilun ystäville. Tapahtumissa on tarkoitus keskittyä laatuun isojen massojen sijasta, siksi pelipaikat ovat suhteellisen pieniä ja myynnissä olevien lippujen määrä rajallinen.

Tapahtumien lipunmyynti käynnistyy jo tulevana torstaina. Lippuja on myynnissä yhteensä alle 5000 kappaletta. Lippujen hinnoittelu on maltillista, sillä otteluja pääsee seuraamaan halvimmillaan 22 euron hintaan. Parhaat paikat kentän laidalta myydään 220 eurolla.

Järjestäjät odottavat, että liput myydään loppuun nopeasti.

"Väriä kaamokseen"

ToPo on hallinnut Korisliigan alkukautta. Joukkueen valmentaja Tomi Kaminen ei peittele innostustaan Pippen-visiittiä kohtaan.

- Mahtavaa saada Suomeen yksi kaikkien aikojen kovimmista ja tyylikkäimmistä pelaajista. Aleksi Valavuori on tehnyt hienon työn saatuaan houkuteltua Scottie Pippenin Suomeen, Kaminen sanoo.

- Tammikuun ottelut tuovat Pippenin mukana tarvittavaa väriä ja energiaa kaamoksen keskellä väännettäviin runkosarjapeleihin.

- Uskomattomaltahan valmentajana tuntuu ajatella tilannetta, missä Scottie Pippeniltä saa kysyä haluaako hän aloittaa vai tuleeko mieluummin vaihdosta kentälle, jatkaa Kaminen.

Lajirajat rikki

Pippenin tulo Suomeen on aiheuttanut laajasti kiinnostusta jo ennakkoon paitsi suomalaisessa mediassa myös lajirajojen ulkopuolella.

- Kova jätkä ja maailmanluokan tähti yhdessä maailman isoimmassa lajissa. Pyrin ehdottomasti olemaan paikalla pelissä, kommentoi tuore F1-mestari Kimi Räikkönen.

- 1990-luvun Chicago Bullseja ei voinut olla ihailematta. Erityisesti yhteistyö kolmikon Jordan-Pippen-Jackson välillä oli ainutlaatuista. Pippen on loistava all-round pelaaja, vaikka ei paistatellutkaan aina kirkkaimmissa parrasvaloissa. Jos päivät vain natsaavat, olen paikalla, paljasti jalkapallolegenda Jari Litmanen.

- Näin Pippenin ja Jordanin ensimmäisen kerran parikymmentä vuotta sitten. Liput maksoivat mustasta pörssistä 400 taalaa kappale, joka vastasi opiskelijalle auton ostoa. Bulls hävisi 49 pinnaa ja päivä ei ollut Pippenin ja Jordanin. Ei tosin hätää. Olisin maksanut pelkästä alkuverryttelyn näkemisestä tonnin ja elänyt kuukauden ilman ruokaa ja elokuvia, kertoo ohjaaja Antti Jokinen.

- En ole koskaan tai edes ajatellut olevani treeneistä pois muusta kuin ylitsepääsemättömästä syystä. Pippen on sellainen, joten palaan Ruotsiin aloittamaan treenikauden päivää muita myöhemmin, jotta näkisin legendan, suunnitteli jalkapalloilija Aki Riihilahti.

- Pelit Chicagossa ja Dream Teamissa Jordanin kanssa eivät unohdu ikinä. Valavuori on ihme sälli, kun saa Pippenin Suomeen, sanoi Teemu Rannikko, Suomen nykymaajoukkueen ykköspelintekijä.

- Yksi kaikkien aikojen pelaajista. Jäi osaamisestaan huolimatta hieman varjoon tähtiloisteessa. Hyvä pelin kaikilla osa-alueilla. Hienoa vuosikertaa ja todennäköisesti myös hyvässä kunnossa. Olen ehdottomasti paikalla ja odotan näkeväni kauden parhaita yksilösuorituksia, arvioi Suomen omiin korislegendoihin lukeutuva Kari-Pekka Klinga.

- Pippen saattaa olla maailman kaikkien aikojen paras yleispelaaja, heittää arvionsa näyttelijä, koripallon ystävä Tapio Liinoja.

- Todella hienoa että tämän tason kaveri saapuu kotimaan kentille ja upeaa, että tällaisia järjestetään Suomeen. Olen ehdottomasti paikalla, päättää näyttelijä Mikko Kivinen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

29.9.2016 Katsojat

Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Korisliiga-kausi alkaa muutaman päivän kuluttua. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat alkavalla kaudella liikeellä, ja kuka siirtyi kesän aikana muihin maisemiin? Miten Korisliiga pelataan, koska pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat vain parin klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

4.10.2015 Katsojat

Fanseat.com näyttää kaiken – Korisliiga näyttävästi myös Ylellä ja ISTV:llä

Korisliiga-kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sarja on näyttävästi esillä myös eri kanavissa. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com näyttää kauden kaikki liigaottelut 7,99 euron kuukausihintaan. Lisäksi Yle ja ISTV ovat mittavasti mukana Korisliiga-kauden esittämisessä. Yle esittää ensimmäisen Korisliiga-makupalan, Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa, sunnuntaina 4.10. klo 16:30.

3.10.2015 20:33 Katsojat

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Perjantaina 2.10. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on nyt luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan käynnistyneeseen Korisliiga-kauteen kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuudella.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

29.9.2015 Katsojat

Korisliiga-kauden 2015-16 infopaketti

Korisliiga-kauden alkuun on enää muutama päivä. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat liikkeellä? Kuka siirtyi kesällä ja mihin? Miten Korisliiga pelataan? Milloin pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset ovat parin klikkauksen päässä.

21.7.2015 15:00 Yhteistyökumppanit

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2015/2016 julkaistu

Korisliigan kauden 2015/2016 jahti Pantteri-patsaasta pyörähtää käyntiin lauantaina 3. lokakuuta kahdella ottelulla, kun Lapuan Korikobrat mittelee Pohjanmaan herruudesta Kauhajoen Karhua vastaan ja Salon Vilpas saa isännöitäväkseen Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina 4. lokakuuta taas Helsinki Seagulls saa vieraakseen Bisons Loimaan Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Samana päivänä sarjanousija BC Nokia saa ensikasteensa Korisliigaan kotipelissään KTP-Basketia vastaan.

Näytä lisää vastaavia