Lappeenrantaan kreikkalaisvieraita maanantaina

16.12.2007 Reilu viikko sitten Suomen cupin mestaruuden voittanut Team Lappeenranta avaa Eurocupin kotiottelunsa maanantaina (17.12.) ottelulla kreikkalaista PAOK Thessalonikia vastaan. Urheilukanava näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

PAOK on perinteikäs menestysseura Kreikasta. Tämän kauden alku on ollut seuralle kuitenkin pomppuja täynnä. PAOK on ennättänyt jo vaihtaa valmentajaakin, kun voittoja Kreikan liigasta ei alkanut herua. Eurocupin avausottelussaan kreikkalaiset hävisivät viime viikolla yllättäen kotonaan virolaiselle Tartto Rockille lukemin 58-69.

- Ilmeisesti PAOK:lla on ollut pakka sekaisin. Se saattaa auttaa meitä, mutta emme voi ajatella, ettei vastustaja tulisi valmiina meitä vastaan. Vastassa on tuloksellisesti heikosta alkukaudesta huolimatta kova joukkue ja meidän on pelattava tosi hyvä peli, jos meinaamme voitosta tapella, summasi Lappeenrannan maajoukkuetakamies Petri Virtanen ottelun ennakkoasetelmia.

PAOK-peräsimessä Tartto-ottelu oli uudelle valmentajalle, Ruotsin maajoukkueen päävalmentajanakin tutuksi tulleelle, Kostas Flevarakisille ensimmäinen. Jonkinlaisesta herätyksestä saatiin merkkejä viikonloppuna, kun PAOK saalisti Kreikan liigassa kauden toisen voittonsa kukistamalla vieraissa Panioniosin niukasti 77-74.

Joukkueen sankariksi nousi 191-senttinen Dimitrios Verginis, joka teki PAOK:n kahdeksan viimeistä pistettä ottelussa ja koko ottelussa 19 pistettä.

Verginisin tukena on PAOK:ssa vahva kreikkalaiskaarti, kolme amerikkalaissyntyistä pelaajaa sekä Ranskan maajoukkueessakin esiintynyt Mamoutou Diarra.

- Menestyksemme ehto on, että onnistumme pelisuunnitelman toteutuksessa. Venäjä-reissumme oli tästä oiva esimerkki. Puoli tuntia pelasimme täysin omaa peliämme ja johdimme. Viimeisellä neljänneksellä idea pelistämme hävisi ja vastustaja tuli ohi, Virtanen arvioi.

Lappeenranta kärsi Eurocupin avauspelissään Samarassa 82-94-tappion johdettuaan parhaimmillaan venäläisisäntiään 12 pisteellä.

- Joukkuepuolustuksesta kaikki lähtee. Haluamme pitää painetta pallollisessa pelaajassa ja pakottaa vastustaja hyppyheittoihin, joita saamme vielä häirittyä. Levypalloista ja riistoista haluamme juosta nopeita. lisää Säynätsalon Riennosta suomalaiseen koripalloeliittiin ponkaissut Virtanen.

Lappeenrannalla tuoreet jalat

PAOK ei tarjoa Lappeenrannalle pitkänhuiskeaa vastusta, vaan pystynee vastaamaan isäntien vauhtiin tarpeen vaatiessa. Joukkueen peliä pyörittävät Lee Humprey sekä Ranskan passin omaava Antoine Gillespie. 189-senttinen Humprey on Yhdysvaltain yliopistomestari viime keväältä. Hänen edustamansa Florida löi finaalissa Ohio Staten, jonka riveissä pelasi puolestaan Lappeenrantaa nyt edustava Ivan Harris.

Toinen mielenkiintoinen kuriositeetti liittyy PAOK:n 206-senttiseen Edmund Saundersiin. Mies on nimittäin vanha Suomen-kävijä. Saunders edusti yhdeksän ottelun ajan Korisliigassa Team Componentaa kaudella 2003-04. Hän kirjautti tuolloin erinomaiset 25,0 pisteen ja 13,0 levypallon keskiarvot, mutta ennätti myös kärsiä viiden ottelun pelikiellon erotuomariin kohdistuneen uhkaavan käytöksen vuoksi.

Korin alla Saundersin avut lepäävät Diarran, 204-senttisen Georgios Tsiakosin sekä kolme senttiä pidemmän Dimitrios Charitopoulosin varassa. Pitkästä kaartista erityisesti parimetrinen Diarra ei kaihda astua kolmosviivan taakse heittämään.

Eurokentillä Lappeenrannan paras korintekijä on tähän mennessä ollut 17,7 pistettä ottelua kohden heittänyt Virtanen. Lappeenrannan rotaatio ei ole otteluissa ollut suuri, mutta sitäkin tasaisempi. Virtasen lisäksi kaksinumeroisiin pistekeskiarvoihin ovat yltäneet Adrian Henning (17,3), Harris (14,3), Pasi Riihelä (12,7) ja Juha Sten (10,3).

Kun Lappeenranta selviytyi Eurocupin karsinnoista lohkovaiheeseen, pantiin käytäntöön päätös, jonka mukaisesti joukkue pelaa Korisliigassa vain puolet runkosarjan otteluista. Päätöksestä tulee kiitosta nyt, kun tosipelit ovat käynnistyneet.

- Kyllä puolitettu sarjaohjelma on meille elinehto. Venäjältä kun pääsimme Suomeen, oli kroppa pari päivää aika romuna. Vaikea olisi kuvitella, että olisimme pelanneet esimerkiksi lauantaina Korisliigaa ja olleet sitten iskussa maanantaina kreikkalaisia vastaan, kuvailee Virtanen.

Tuoreiden jalkojensa toimivuutta Lappeenranta pääsee esittelemään maanantaina klo 18:30 alkaen, jolloin ottelua PAOK Thessalonikia vastaan heitetään käyntiin. Urheilukanavan lähetys alkaa jo klo 18 ottelun ennakkotunnelmilla.



Lisätietoja: http://www.fibaeurope.com/

Asiat

 
19.3.2024 06:41 NBA

Markkanen palasi kentille 22 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplalla – Jazzille tappio Wolvesia vastaan

Lauri Markkanen palasi pelikentille NBA:ssa, kun Utah Jazz hävisi kotikentällään Minnesota Timberwolvesille 114-104 (53-59). Edelliset kuusi peliä sivussa ollut Markkanen tilastoi 22 pistettä ja 12 levypalloa.

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia