Möttölän heittokäsi kuumana, kun Aris pisti kauden parastaan

17.12.2007 Kreikan liigan ”suomalaisjoukkue” Aris Thessaloniki ei antanut viikonvaihteen kierroksella mitään mahdollisuuksia Panelliniosille. Aris esitti kauden parasta joukkuepeliä ja voitti 74-52-lukemin. Hanno Möttölä nautiskeli joukkueensa menosta ja teki joukkueensa parhaat 16 pistettä. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Kanadalaissuomalaisen Gordon Herbertin valmentama Aris selätti kauden hyvin aloittaneen Panelliniosin ottelun toisella neljänneksellä. Kotijoukkueen 14-2-jakso nosti Ariksen 18 pisteen johtoon (39-21), kun vasta vartti oli pelattu.

- Tämä oli ensimmäinen peli, jossa pelasimme 40 minuuttia hyvin puolustuksessa ja levypallopelissä. Niiden kautta saimme helppoja koreja, pystyimme pelaamaan hyökkäyksessä rennosti ja kontrolloimaan pelin rytmiä, kertoi Hanno Möttölä Ariksen nettisivuilla.

209-senttinen Möttölä oli heittokäsineen oivassa vireessä. Suomalainen upotti kahden pisteen heittonsa 5/7 ja kolmosensa 2/4. Ariksen paras pistemäärä, 16, kirjattiin sekä Möttölälle että Jeremiah Masseylle. Lisäksi Möttölä napsi neljä levypalloa pelattuaan vajaat 24 minuuttia.

- Pelasimme joukkueena kenties ensimmäistä kertaa. Kaikki antoivat panoksensa puolustuksessa ja levypalloissa. Lisäksi pyöritimme palloa hyvin hyökkäyksessä. Tämä oli hyvä etappi matkallamme paremmaksi joukkueeksi. Jokaisen on tehtävä "likaista työtä", jotta pääsemme seuraavalle askelmalle, kuvaili Herbert.

Aris on voittanut Kreikan liigassa kauden yhdeksästä pelistään nyt kuusi. Se nousi voitollaan tasapisteisiin Panelliniosin kanssa jaetulle kolmannelle sijalle.

Himki kiinni Venäjän cupin välieräpaikassa

Teemu Rannikon Himki tarrasi tiukan otteen Venäjän cupin välieräpaikkaan, kun se voitti puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Lokomotiv Rostovin vieraissa 83-76. Himki pääsee näin seitsemän pisteen johtoasemasta toiseen ja ratkaisevaan osaotteluun, joka pelataan Himkin kotikentällä viikon päästä.

Rannikko pelasi Rostovissa reilut 21 minuuttia, joiden aikana suomalaispelintekijä ennätti pussittaa viisi pistettä, antaa kolme koriin johtanutta syöttöä, noukkia kaksi levypalloa ja riistää kerran.

Himki jyräsi jälleen tasaisuudellaan, jota kuvastaa se, että joukkueen parhaalle korintekijälle Michael Wilkinsonille merkittiin "vain" 13 pistettä.

Nikkilä jatkaa hyviä otteitaan

Maajoukkuesentteri Antti Nikkilä oli Sassarin avainmiehiä, kun joukkue voitti Italian kakkosliigan kierroksella kotikentällään Livornon 83-75. Nikkilä nosteli joukkueelleen kahdeksan pistettä ja oli kentän levypallokuningas yhdeksällä tilastomerkinnällään. Lisäksi suomalaisjätin tiliin kirjattiin 18 peliminuutissa kaksi riistoa, kaksi syöttöä ja yksi torjunta. Nikkilän kolmen viime ottelun keskiarvot ovat 11,7 pistettä ja 7,0 levyriä.

Sarjaporrasta ylempänä Italian pääsarjassa Tuukka Kotin Rieti otti maukkaan 83-75-vierasvoiton sarjan kärkikastiin kuuluvasta Avellinosta. Kotti ei päässyt kentälle.

Pekka Salmisen valmentama Solna voitti Ruotsin pääsarjassa Uppsalan jatkoajan jälkeen vieraissa 102-97. Solna esitteli uutena pelaajana Pussihukissa viime kaudella esiintyneen Bilal Salaamin, joka debytoi tehoilla 13 pisteen ja levypallon sekä neljän torjunnan tehoilla. Veli Taatilan Borås kärsi 73-89-tappion Södertälje Kingsille Taatila pelasi ottelussa runsaat kuusi minuuttia heittäen kolmesta kahden pisteen heittoyrityksestään kaksi sisään. Taatilan kokonaissaldoksi ottelusta jäi neljä pistettä ja virhe.

Roni Leimun Hamar hävisi Islannin liigassa Stjarnanille vieraissa 63-83. Leimu ahersi 37 minuuttia tehden 16 pistettä.

Anton Mirolybovin luotsaama Herten voitti jo viidennen peräkkäisen ottelunsa Saksan kakkosliigassa, kun Wolffenbüttel kaatui lukemin 84-80.

Ville Kauniston Qalat Cajasol kärsi Espanjan kolmosliigassa Riojalle 70-76-kotitappion. 204-senttinen Kaunisto saalisti 13 pistettä ja seitsemän levypalloa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia