Lappeenranta vei voiton kreikkalaisesta PAOK Thessalonikista

17.12.2007 Team Lappeenranta avasi voittotilinsä Eurocupissa ja nappasi samalla arvokkaan päänahan, kun perinteikäs kreikkalaisjoukkue PAOK Thessaloniki joutui poistumaan Lappeenrannan Urheilutalolta 74-83-tappio niskassaan. Kotijoukkueen sankareina häärivät kaikki 20 pistettään avauspuoliskolla viskonut Petri Virtanen sekä Lappeenrantaa kolmosillaan toisella puoliskolla pystyssä pitänyt Reinar Hallik.

- Tämä oli erittäin tärkeä ja kova voitto. Tästä on hyvä lähteä joulun viettoon, iloitsi Lappeenrannan luotsi Mika Turunen.

Ottelu oli varsin kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla ja etenkin toisella neljänneksellä Lappeenranta oli omaa luokkaansa. Sen puolustus pakotti PAOK:n heikkoihin ratkaisuihin ja jatkuva paine pallollisessa miehessä tuotti kreikkalaismenetyksiä.

Toisella puoliskolla erinomaista heittopeliä esittäneen Lappeenrannan vaarallisimpien koritykkien ruuti kastui PAOK-pihdeissä ja vieraat pääsivät peliin takaisin mukaan.

Petri Virtanen avitti toisen neljänneksen alussa Lappeenrannan karkumatkalle. Säynätsalon Riennon kolmella kolmosella sekä Aki Ulanderin korilla lappeenrantalaiset veivät kolmen minuutin jakson 13-2 siirtyen 38-26-johtoon. Puoliaikaan mennessä ero oli venähtänyt jo 21 pisteeseen (52-31).

Virtasen heittokäsi oli kuuma kuin hellankoukku, kun mies pommitti taukoon mennessä kolmosensa sisään 5/9 kooten 20 pistettä. Adrian Henningin monipuolisuus oli myös alussa liikaa PAOK:lle. Henning säesti Virtasta 17 pisteellään.

Virtanen näki omasta heittohurmoksestaan huolimatta Lappeenrannan irtioton ansioksi joukkueen puolustuspelin.

- Kyllä nämä pelit yleensä puolustamalla voitetaan. Paransimme toiselle jaksolle huimasti puolustuksen aggressiivisuutta ja pidimme PAOK:n kymmenen minuutin aikana seitsemässä pisteessä, Virtanen arvioi.

Hallikin kolmoset tärkeään saumaan

Lappeenranta sai maistaa heti tauon jälkeen omaa lääkettään, sillä PAOK hyydytti sekä Virtasen että Henningin toisella 20-minuuttisella. Lappeenrannan hyökkäyspelin puuroutuessa vieraat nousivat parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän (55-48) Suomen Korisliigassa keväällä 2004 pelanneen Edmund Saundersin koreilla.

- Ote herpaantui hetkeksi. Taisi tulla hyvänolon tunne puseroon, joka on pahin mahdollinen asia urheilusuorituksen aikana. Onneksi saimme otteen takaisin, huokaisi Virtanen.

Lappeenrannan pelastaja oli virolaislaituri Reinar Hallik, joka heitti ottelun kaikki 12 pistettään kolmosviivan takaa ja toisen puoliajan tärkeillä hetkillä. Samalla Lappeenranta näytti vahvuutensa; joukkue ei ole yhden tai kahden miehen varassa, vaan ratkaisijoita löytyy tarvittaessa laajaltikin.

Lopulliset niitit PAOK:n arkkuun löivät koreillaan Lappeenrannan Ivan Harris ja Juha Sten, jonka kolmonen reilut kaksi minuuttia ennen loppua toi kotijoukkueelle vapauttavan 77-66-johdon. Voittolukemat kirjattiin lopulta 83-74.

Virtasen (20/1), Henningin (18/8) ja Hallikin (12/2) lisäksi Harris (12/6) kokosi lopulta kaksinumeroisen pistesaldon.

PAOK:n parhaana korintekijänä niin Kreikan liigassa kuin europeleissäkin häärinyt nuorten maajoukkuepelaaja Dimitrios Verginis jäi Lappeenrannan puristuksessa yhteen pisteeseen. Menetyksiä nuorukaiselle merkittiin nelinkertainen määrä.

Saunders teki ottelussa 14 pistettä ja kauhoi peräti 17 levypalloa. Ranskan maajoukkueessakin esiintynyt Mamoutou Diarra (13/6) näytti taituruutensa, mutta se jäi valtaosin hyödyntämättä PAOK:n pelissä. Lee Humprey (14/1), viime kevään yliopistomestari Florida-paidasta, aloitti ottelun huimalla tulituksella heittäen neljä kolmosta ensimmäisen jakson aikana.

Tappio oli PAOK Thessalonikille jo toinen Eurocupissa, sillä se hävisi avauskierroksella kotonaan yllättäen Tartto Rockille.

Team Lappeenrannan euro-ottelut jatkuvat 7. tammikuuta, jolloin Tartto saapuu joukkueen vieraaksi. Korisliigassa lappeenrantalaiset pelaavat ennen Tartto-kohtaamista kaksi ottelua. Lappeenranta isännöi Joensuun Katajaa 28.12. sekä KTP Basketia 30.12.

Ottelun täydelliset tilastot ja muita Eurocup-tilastoja sekä tuloksia löytyy FIBA Euroopan nettisivuilta, joille linkki alla.

Asiat

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

15.3.2024 10:00 Susijengi