Matthew Williams palaa Honkaan

17.12.2007 Koripallon Suomen mestaruuden viime keväänä Hongassa voittanut 201-senttinen amerikkalaispelaaja Matthew Williams, 30, palaa espoolaisseuraan. Loukkaantumisten koetteleman Hongan ja laitahyökkääjä Williamsin sopimus kattaa loppukauden.

Williams on pelannut alkukauden Sveitsin pääsarjassa neljäntenä olevan BBC Montheyn riveissä, jossa hän on kerännyt seitsemässä ottelussa ja keskimäärin 29 peliminuutissa kymmenen pisteen sekä 4,3 levypallon tehot.

- Williams ei ollut täysin tyytyväinen oloonsa Montheyssa ja paluu Honkaan oli luonteva vaihtoehto. Me tunnemme hänet ja Matt tuntee meidät. Lisäksi joukkueemme on pitkälti sama, kuin mestaruuskaudella. Uskon, että meillä on nyt Williamsin myötä koossa kaikki tarvittavat elementit menestykseen, sanoo Hongan manageri Sampsa Rekonen.

Viime kaudella Williams kirjautti Korisliigan runkosarjassa tilastorivilleen keskimäärin 18,6 pistettä ja 6,9 levypalloa.

Korisliigassa kolmantena oleva Honka pelaa seuraavan ottelunsa tulevana perjantaina Kouvojen vieraana Kouvolassa. Siihen otteluun ei Williams vielä ehdi.

- Williams saapuu Suomeen torstaina 27. joulukuuta ja hän pelaa heti seuraavana päivänä kotiottelussamme Tampereen Pyrintöä vastaan, vahvistaa Rekonen.

Honka on kärsinyt pitkin syksyä loukkaantumissumasta. Joukkueen sairaslistalla ovat edelleen kapteeni Jukka Matinen, sekä amerikkalaiset Tim Kisner ja Monte Cummings. Matinen kärsii nivus-, Kisner selkä- ja Cummings polvivammasta.

Honka hankki riveihinsä pahimman yli kroatialaisen takamiehen Ivan Cubelan, joka pelaa espoolaisseurassa ottelukohtaisella sopimuksella.

Williamsilla vahva vainu Pantterista

Menestys ja Pantteri-patsas ovat seuranneet vuodesta toiseen Williamsia, joka on juhlinut Suomen mestaruutta kolmena viimeisenä kautena. Hongan mestaruutta edelsivät kaksi SM-kultaa ja yksi Suomen cupin voitto Lappeenrannan NMKY:n paidassa.

Williams valittiin keväällä 2005 SM-finaalien tärkeimmäksi pelaajaksi. Suomesta hankittu mestaruuskaan ei silloin riittänyt Williamsille. Hän täydensi vielä kesän kynnyksellä henkilökohtaisen tuplansa Sveitsin mestaruuteen Montheyssa, jota luotsaa serbivalmentaja Lazarevic Nebojsa.

- Mestaruuksiinhan ei kyllästy koskaan. Tavoitteena on tietenkin jatkaa tuota putkea tuttujen pelaajien kanssa ja tutun valmentajan alaisuudessa, viittaa Williams vuoden espoolaisvalmentajaksi valitun Mihailo Pavicevicin suuntaan.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

Näytä lisää vastaavia