Pyrintö Unkariin kahdeksan pisteen etulyöntiasemassa

10.10.2011 Tampereen Pyrintö pelaa tiistai-iltana vierasottelun hallitsevaa Unkarin mestaria KK Szolnoki Olajia vastaan Euroopan seurajoukkueiden kolmosliiga EuroChallengen karsinnoissa. Pyrintö voitti viime viikon tiistain karsinta-avauksensa kahdeksalla pisteellä.

Damon Williams ja Pyrintö puolustavat kahdeksan pisteen johtoasemaa tiistaina Unkarissa.

Pyrinnön tehotykki EuroChallenge-avauksessa oli Antero Lehto. Kuvat: Francois Perthuis.

Pyrintö johti viime viikon tiistaina pelattua karsintojen avausottelua kotiyleisönsä edessä parhaimmillaan pistein 77–58, mutta unkarilaiset saivat vielä ottelun lopussa ryminän päälle ja kavensivat lopullisen piste-eron kahdeksaan. Vaikka Pyrinnölle oli tarjolla jopa runsaan 20 pisteen etumatka, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola ei ole jäänyt harmittelemaan ”vain” kahdeksan pisteen etulyöntiasemaa toiseen karsintaotteluun lähdettäessä.

 

– Kyllähän asia on niin, että kun europeleihin lähdetään, sinne ei mennä kokeilemaan vaan menestymään. Tiistain peli on meille yksi mahdollisuus osoittaa, että pystymme voittamaan euro-ottelun vieraissa. Ja jos emme kahdeksan pisteen etumatkaa onnistu pitämään, silloin emme ole EuroChallenge-paikan arvoisia, linjaa Poikola.

 

Pyrinnön kenraaliharjoitus ei mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan, kun joukkue kävi lauantaina häviämässä Korisliigan runkosarjan toisen ottelunsa ToPoa vastaan Töölön Kisahallissa. Tappiosta huolimatta Poikola vannoo joukkueensa olevan Szolnokia vastaan huomattavasti paremmin valmistautunut kuin viikko sitten.

 

– Pelasimme edellisen ottelun ”periaatescoutin” mukaan, eli emme tienneet mitään Szolnokin pelikuvioista, vaan keskityimme pelaajien vahvuuksien mukaan ennakoimaan, miten he pelaavat. Nyt tiedämme huomattavasti tarkemmin Szolnokin vahvuudet ja heikkoudet ja olemme pystyneet kävelemään heidän settipelejään läpi harjoituksissa.

 

Tamperelaisjoukkueen vahvuudesta puuttui EuroChallenge-karsintojen avauksessa takamiesveteraani Kenneth Lowe, joka on lepuuttanut polveaan. Poikolan mukaan Lowe liittyy Pyrinnön amerikkalaisvitjassa Damon Williamsin, Antwine Williamsin ja Brant Baileyn matkaan tiistaina.

 

– Kennyllä on hyvä kuntoutus takana ja olemme tähdänneet siihen, että hän pelaisi tiistaina, paljastaa Poikola.

 

EuroChallengen karsinnoista runkosarjavaiheeseen etenee joukkue, joka on parempi kahden ottelun yhteistuloksella – tiistain ottelusta Pyrinnölle riittäisi seitsemän pisteen tappio jatkopaikkaan. Poikola tietää, että tulossa on hikinen iltapuhde, sillä Szolnokilla on takanaan fanaattinen kotiyleisö ja etunaan ahdas kotihalli.

 

– Olemme katselleet videolta viime kevään Unkarin finaaleja ja tiedossa on, että meteli tulee olemaan hurja. Nuoremmalla joukkueella meillä voisi olla ongelmia sen kanssa, mutta meillä on niin kokenut joukkue, etten usko meidän hätkähtävän olosuhteita.

 

FIBA  Eurooppa seuraa ottelua suorana, linkki liveseurantaan löytyy FIBA Euroopan nettisivuilta sekä Basket.fi:n sarjasivustolta. Karsintojen voittaja etenee EuroChallengen alkulohko H:hon Keravnos Nikosian (Kypros), Artland Dragonsin (Saksa) ja Pau Orthezin (Ranska) kanssa.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia