Voitokas Aris hankki lisävahvistuksia

8.1.2008 Euroliigan "suomalaisjoukkue" Aris Thessaloniki hankki joululomalla haaviinsa kaksi kovan luokan vahvistusta. 209-senttinen georgialaislaituri Vladimir Boisa ja San Antonio Spursissa alkukauden pelannut amerikkalaistakamies Darius Washington eivät kuitenkaan olleet vielä kokoonpanossa, kun Aris kukisti euroliigassa Cibona Zagrebin 76-83 ja Kreikan pääsarjassa Rethimnon 72-55. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopan kentiltä.

Thessaloniki vahvisti asemiaan Euroliigassa kukistamalla vieraskentällä Cibona Zagrebin 76-83 (41-48). Zagreb hallitsi ottelua ensimmäisen viiden minuutin ajan, jonka jälkeen latautunut Aris jyräsi voittoon tehonelikkonsa Jeremiah Massey (20/7/4 riistoa)-Dimitrios Tsaldaris (18/4)-Bracey Wright (13/4)-Reyshawn Terry (11/3) voimin.

Arisin avausviisikossa ottelun aloittanut Hanno Möttölä uurasti ottelussa runsaat 21 minuuttia merkiten kuusi pistettä, viisi levypalloa, syötön ja neljä virhettä tilastosarakkeeseensa. Yhdeksästä pelitilanneheitostaan Möttölä upotti kolme. Möttölä kunnostautui kaksi minuuttia ennen loppua nostamalla Jeremiah Masseyn syötöstä sisään kakkosen, joka vei Arisin ratkaisevaan 70-77 johtoon.

- Merkittävin seikka voitossamme oli tapa, jolla pelasimme joukkueena. Teimme hyvää työtä kontrolloiden pelin tempoa ja hiljentäen Zagrebin kotiyleisön jo varhain, myhäili Arisin suomalaistunut kanadalaisvalmentaja Gordon Herbert ottelun jälkeen.

Euroliigavoiton jälkeen Aris jatkoi voittojaan kukistaen Kreikan A1-liigassa Rethimnon selkeästi 72-55 (32-35). Rethimno hallitsi ottelua runsaat 25 minuuttia, kunnes Arisin tiivistynyt joukkuepuolustus ja leveämpi materiaali ratkaisi ottelun isäntäjoukkueelle.

Möttölä heitti 14 peliminuutissa kaikki neljä pelitilanneheittoaan ohi, mutta raapi kouriinsa viisi levypalloa. Voittonsa jälkeen Aris majailee Kreikan pääsarjan kolmannella sijalla, edellään kestomenestyjät Panathinaikos ja Olympiakos.

Rannikko huilasi Ural Greatia vastaan

Teemu Rannikon Himki aloitti uuden vuoden kukistamalla Ural Greatin kotonaan suurinumeroisesti 88-70 (50-32). Himki myllytti Ural Greatia 3000-päisen kotiyleisönsä riemuksi laajalla materiaalilla siten, että kaikki kentällä käyneet pelaajat pääsivät pisteiden makuun. Himkin ilotulitusta johti amerikkalaislaituri Kelly McCarty, joka tykitti 17 pistettä.

Rannikko ei kuulunut ottelussa Himkin kokoonpanoon. Himki jatkaa voittonsa myötä Venäjän superliigan toisella sijalla 11 voitolla ja yhdellä tappiolla, edellään yhden voiton enemmän napsinut Moskovan ZSKA.

Italian pääsarjassa Tuukka Kotin Rieti joutui vuoden ensimmäisessä ottelussa nöyrtymään kotikentällään Benetton Trevisolle 71-93 (36-42). Kotti pelasi ottelussa 17 minuuttia heittäen viisi pistettä ja hakien kaksi levypalloa. Kotti upotti viidestä pelitilanneheitostaan kaksi, mutta neljästä vapaaheittoyrityksestä vain yhden.

Tappion jälkeen Rieti on Kreikan liigan kahdennellatoista sijalla kahdeksalla voitolla ja kymmenellä tappiolla. Italian liigan sarjataulukon puolivälin tasaisuudesta kertoo se, että peräti viisi joukkuetta on Rietin lisäksi tasapisteissä taistelemasta sijoista 8.-13.

Myös Italian kakkosliigassa päästiin vuodenvaihteen jälkeen tositoimiin. Sarjan kärkikahinoissa koko syyskauden viihtynyt Antti Nikkilän Sassari hävisi vieraskentällä Fastweb Casalelle 96-83 (43-41).

Nikkilä ahkeroi Sassarin avaussentterin paikalla 22 minuuttia heittäen kahdeksan pistettä, hakien kuusi levypalloa ja torjuen vastustajan heiton kerran. Tappiosta huolimatta Sassari pysyttelee liigan jaetulla piikkipaikalla Soresinan kanssa.

Ruotsin liigassa Veli Taatilan Borås Basket aloitti uuden vuoden häviämällä jatkoajan jälkeen kotonaan 08 Stockholmille 83-84 (71-71, 31-39). Taatila heitti Stockholmia vastaan kolme pistettä ja haki kolme levypalloa kuudessa minuutissa.

Pekka Salmisen valmentama Solna Vikings puolestaan yllätti liigajohtaja Plannjan 98-82 (50-30). Solna on Ruotsin liigan sarjataulukossa neljännellä sijalla, Borås tipahti tappionsa myötä yhdeksänneksi.

Espanjan kolmosliigassa pelaavan Ville Kauniston Qualat Cajasol aloitti vuoden voittamalla Basquet Muron 72-65 (38-36). Kaunisto viimeisteli Muroa vastaan 31 minuutissa 9 pistettä, 11 levypalloa, kolme syöttöä, riiston ja torjunnan. Kahdeksasta pelitilanneheitostaan Kaunisto upotti kolme ja seitsemästä vapaaheitostaan niin ikään kolme.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.