Peli-Karhuille avausvoitto

15.10.2011 Naisten hallitseva Suomen mestari Peli-Karhut Kotkasta haki SM-sarjakauden avausvoittonsa rökittämällä ToPon kotonaan lauantaina pistein 84–54 (41–35). Forssan Alku puolestaan kukisti Äänekosken Huiman jatkoajalla 86–71 (30–34, 64–64) ja Lappeenrannan Catz HoNsUn Jyväskylässä 57–75 (32–34).

Linda-Lotta Lehtoranta piiskasi Peli-Karhut avausvoittoon.

Dionne Pounds ja Catz karkasivat HoNsUlta. Kuvat: Matti O. Koskinen ja Catz.

Helsinkiläinen ToPo pysyi tiukasti Peli-Karhujen kannoilla lauantain ottelun ensimmäisellä puoliskolla, mutta kotkalaiset palasivat tauolta sisuuntuneina ja olivat kolmannella jaksolla täysin ylivoimaisia. PeKa hyödynsi helsinkiläisten lukuisat pallonmenetykset, vei kymmenen minuutin jakson 26-6 ja siirtyi ratkaisevaan 26 pisteen johtoon. Päätöslukemat Kotkassa merkittiin tulostaululle kotijoukkueelle 84-54 (41-35).

Peli-ilonsa löytäneiden Peli-Karhujen ykkönen oli huikean ottelun uurastanut Linda-Lotta Lehtoranta (20/3/4 syöttöä/5 riistoa), jonka lisäksi Becca Bruszweski (18/9/4 riistoa) oli terässä. Peräti 34 pallonmenetykseen syyllistyneen ToPon väkevin oli Kaihla Szunko (14/19/3 syöttöä/2 blokkia).

Catz karkasi HoNsUlta Poundsin koreilla

Jyväskyläläinen HoNsU metsästi lauantaina avausvoittoaan kohtaamalla kotikentällään Lappeenrannan Catzin. HoNsU pysyikin sitkeästi pelissä mukana aina kolmannen jakson puoliväliin asti, jolloin Catz johti vain kahdella pisteellä, 39–41.

Ottelun kulminaatiopiste oli kuitenkin kolmannen jakson jälkimmäinen viisiminuuttinen. HoNsU menetti viiden minuutin aikana pallon viidesti ja Catz vei minuutit 13-2 Dionne Poundsin nakuttaessa kahdeksan pistettä. Catz hallitsi vielä päätösjaksoa ja vei sarjapisteet 57–75 (32–34).

Kentän tähti oli Dionne Pounds (30/5/3 syöttöä), jota tahdittivat Alexandria Anderson (16/10) ja Jelena Reshetko (15/13). HoNsUlta esiin nousi Charlee Underwood (21/10/3 syöttöä/3 riistoa).

Alulle maukas jatkoaikavoitto

Forssan Alku sai lauantaina vieraakseen Feeniks-halliin tappiottomasti kauden käynnistäneen Äänekosken Huiman. Huima johti ottelua hienokseltaan kolmen ensimmäisen jakson ajan, kunnes Alku pääsi päätösjakson lopulla niskan päälle ja johti kaksi minuuttia ennen loppua pistein 64–61. Huima kuitenkin tasoitti ottelun vapaaheitoilla.

Jatkoajalla joukkueet sinnittelivät nokikkain pisteisiin 68–67 asti, jolloin Alku repäisi pariminuuttisen 11-2 karaten lopullisesti vierailtaan. Alun voittolukemat olivat lopulta selvät 86–71 (30–34, 64–64).

Alun tähti oli amerikkalaisvahvistus Vanessa House (30/8/3 syöttöä/6 riistoa), joka kunnostautui joka osa-alueella. Housen lisäksi vireessä olivat Kelly Heath (17/7) ja Henna Koponen (13/1).

Huimalta ylitse muiden olivat kokeneet Kenya Robinson (24/15/3 syöttöä/5 riistoa) ja Sanna Jämsen (20/3).

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.