Pontedera jatkaa lohkokärjessä, Moualle 16 pistettä

22.1.2008 Urallaan 78 naisten maaottelua pelannut Michaela Moua jatkaa hyvää virettään Italian kakkosliigassa. Suomalaisen edustama Castellani Pontedera kaatoi viikonvaihteen ottelussaan Tiemme Porto Sant'Elpidion lukemin 67-61. Seuraavassa myös muita sähkeitä Euroopan kentiltä.

Pontederan aloitusviisikossa paikkansa vakiinnuttanut Moua tehtaili 34 minuutissa 16 pistettä. Kakkoset upposivat kiitettävästi 53,9 prosentin tarkkuudella (heitot 7/13). Onnistumisia suomalaislaituri keräsi myös puolustuspäässä repien yhdeksän levypalloa tilastoihinsa.  

Italian liigaan nousua tavoitteleva Pontedera on voittanut pelaamastaan 15 ottelustaan 13. 

Saksan Bundesliigassa Riikka Lehtosen Göttingen tahkosi kahden jatkoajan marathon-ottelun vieraskentällä Leipzigissä. Göttingen poistui kentältä voittajana hulppein 125-123-numeroin. Lehtonen pelasi reilut 34 minuuttia, teki seitsemän pistettä ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä.

Gran Canaria putosi Eurocupista

Viime viikko sujui Espanjan pääsarjajoukkue Gran Canarialta kokonaisuudessaan mollivoittoisesti. Ensin joukkue kärsi kirvelevän tappion FIBA Eurocupissa Extrugasaa vastaan lukemin 74-62. Näin ollen toiseen osaotteluun neljän pisteen takaa-ajoasemasta lähtenyt Extrugasa eteni jatkoon yhteistuloksella 130-122.

Ottelu oli synkkä maajoukkueen kapteenille Taru Tuukkaselle, joka ei onnistunut 31 minuutissaan yhdessäkään kakkosessaan. Maajoukkueen pelintekijä Reetta Piipari heitti 15 pistettä pelaten 27 minuuttia.

Viime viikonlopun Espanjan liigan kierroksella Gran Canaria ei löytänyt aseita C.B Olesaa vastaan, vaan otti toisen tappion heti perään lukemin 88-99. Piiparin tehot 32 minuutissa olivat kuusi pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä.

Tuukkanen kärsi vatsataudista ja pelasi ainoastaan 11 minuuttia heittäen viisi pistettä ja ottaen kaksi levypalloa.

- Viime ottelut ovat joulun jälkeen menneet vähän penkin alle. Jotenkin tuntuu, että sellainen iloisuus on puuttunut pelistä ja pienet loukkaantumiset ovat vaivanneet joukkuetta. Mutta tästä lähdetään taas uuteen nousuun hyvillä mielin, sillä kautta on kuitenkin vielä puolet jäljellä, kertoi Espanjasta tavoitettu Reetta Piipari.

Gran Canarian kolmas suomalaispelaaja maajoukkuelaituri Heta Korpivaara ei ole vielä päässyt tositoimiin rasitusvamman takia. Gran Canaria saanee maajoukkuepelurin kuitenkin lähiaikoina pelaavaan kokoonpanoon.

- Heta veti ensimmäiset treenit joukkueen kanssa tänä aamuna. Tosin hän ei ole vielä päässyt mukaan ihan jokaiseen harjoitteeseen, mutta tilanne alkaa näyttää ihan hyvältä ja uskon, että Heta on pian taas joukkueen vahvuudessa myös matseissa, selvensi Piipari joukkuetoverinsa tilannetta.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia