Möttölän Aris yllätti Euroliigan ja Kreikan mestarin

25.2.2008 Suomen maajoukkuekapteeni Hanno Möttölän edustama Aris Thessaloniki sai pelinsä kuntoon kertaheitolla ja teki sen komeimmalla mahdollisella tavalla. Aris järjesti suuryllätyksen Kreikan liigakierroksella lyöden Euroliigan ja Kreikan hallitsevan mestarin Panathinaikosin.

Ariksen voitto kirjattiin kotikentällä lukemin 82-75. Voiton sensaatiomaisuutta kuvaa hyvin se, että tappio oli Panathinaikosille paitsi kauden ensimmäinen Kreikassa myös ensimmäinen Arikselle kärsitty häviö kuuteen vuoteen. Aris voitti edellisen kerran Panathinaikosin kaudella 2001-02, jonka jälkeen seurasi 16 ottelun kuiva putki.

Möttölälle ja kumppaneille Panathinaikosin päänahka oli mieluinen, sillä Aris oli hävinnyt peräkkäin kaksi Euroliigan jatkosarjapeliään ja kaksi Kreikan liigan otteluaan.

- Oli tärkeää saada tappioputki poikki upealla joukkue-esityksellä Euroopan parasta joukkuetta vastaan. Jokainen kaveri teki oman tehtävänsä ja täytti roolinsa, eikä kukaan sortunut leikkimään sankaria, iloitsi Möttölä.

Vaikka Ariksen fanaattisen kotiyleisön tuki ei helposti horju, oli palkinto sillekin paikallaan.

- Upeat fanimme saivat taas ilon aihetta, kun Panathinaikos kaatui ensi kerran kuuteen vuoteen. Tämä on kuitenkin unohdettava ja ryhdyttävä valmistautumaan Tau Vitoriaa vastaan. Toivottavasti ymmärrämme miksi voitimme ja kehitymme joukkueena, Möttölä jatkoi.

Kanadalaissuomalaisen Gordon Herbertin valmentama Aris tukevoitti voitollaan asemaansa Kreikan liigan kolmosena. Euroliigassa Möttölän mainitsema Tau-ottelu on Arikselle alkaneella viikolla erityisen tärkeä, sillä Aris on jatkosarjan alkajaisiksi kärsinyt tappiot turkkilaiselle Ülker Istanbulille ja liettualaiselle Lietuvos Rytasille. Aris ja Tau iskevät yhteen Thessalonikissa torstaina.

Möttölä pelasi Panathinaikosia vastaan tehokkaasti, mutta sai virhetilinsä täyteen nopeasti. Pelaamassaan 12 minuutissa Möttölä pussitti kuusi pistettä (heitot 3/4) ja kauhoi viisi levypalloa.

Ariksen parhaat olivat Jeremiah Massey (21/9) ja ex-seuraansa 18 pisteellä, kuudella levypallolla ja viidellä koriin johtaneella syötöllä kurittanut Giorgios Kalaitzis.

Himkillä helppoa ULEB Cupissa

Teemu Rannikko on edelleen sivussa kantapäävammansa vuoksi, mutta hänen edustamansa venäläisjoukkue BC Himki pärjää ilman suomalaistähteäänkin. Euroopan kakkoskilpailu ULEB Cupin pudotuspelien avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussa Himki höykytti 91-72-vierasvoiton saksalaisesta Kölnistä. Toinen osaottelu pelataan Venäjällä tällä viikolla.

Kölnin ja Himkin ensimmäinen kohtaaminen nousi reilusta erosta huolimatta otsikoihin, sillä vielä puoli tuntia ennen kamppailun alkua koko ottelu oli vaarassa. Köln on kärsinyt taloudellisista vaikeuksista ja ennätti kertaalleen jo luopua Bundesliiga-paikastaan. Seura on kuitenkin löytänyt lisärahoitusta ja jatkaa toimintaansa.

Jos ja kun Himki etenee toiselle kierrokselle, saa se vastaansa espanjalaismahti Joventut Badalonan, joka ratkaisi oman ensimmäisen kierroksen otteluparinsa avauspelissä hakemalla itävaltalaisesta Gmundenista 89-59-tyrmäysvoiton.

Jo 14. peräkkäisvoitto Solnalle

Suomalaisen Pekka Salmisen luotsaamalle Solnalle ei löydy pysäyttäjää Ruotsin liigassa. Yli kaksi kuukautta ilman tappioita porskuttanut joukkue otti peräkkäisvoittonsa numerot 13 ja 14, kun Solna löi kotonaan Sundsvallin 100-90 ja Öresundskraftin 101-87. Ruotsin maajoukkuetakamies Rudy Mbemba jatkaa hurjan pelivireensä esittelemistä. Mbemba kirjautti Öresundskraft-ottelussa harvinaisen triplatuplan (23/11/10 syöttöä).

Veli Taatilan Borås Basket sinnittelee avainpelaajansa Ryan McDaden loukkaantumisesta huolimatta. Borås jätti taakseen Akropolin 109-95-voitollaan. Taatila rekisteröi 12 peliminuutissa tilastosarakkeisiin seitsemän pistettä ja kaksi levypalloa. Tuoreimmassa pelissään Borås kärsi kuitenkin vierastappion Luulajan Plannjalle 90-102. Taatila ei ollut kokoonpanossa.

Italian pääsarjassa loukkaantuneen Tuukka Kotin Rieti yllätti Lottomatica Rooman lukemin 69-61.

Italian kakkosliigassa Antti Nikkilän Sassari tarvitsi jatkoajan lyödäkseen sarjajumbo Novaran. Sassarin 90-85-voitossa 210-senttinen Nikkilä kirjautti tililleen seitsemän pistettä ja seitsemän levypalloa 15 peliminuutissa.

Saksan kakkosliigassa Anton Mirolybovin luotsaama Herten hävisi Münchenille vieraissa 75-87.

Ville Kaunisto saalisti kymmenen pisteen ja seitsemän levypallon tehot, kun hänen edustamansa Qalat Cajasol hävisi Espanjan kolmosliigassa Ourenselle 62-71. Mainittakoon, että Ourensen parhaimmistoon lukeutui viime vuonna Korihait-paitaa kantanut Ed Nelson (15/11).



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia