Joel Heinikoski Jordan Classic -leirin tähdistöjoukkueessa

25.2.2008 Helsinkiläisen ToPon takamies ja Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni Joel Heinikoski valittiin viikonloppuna Vilnassa Liettuassa järjestetyn Jordan Classic –leirin tähdistöjoukkueeseen.

Jordan Classic on Niken organisoima kolmen kaksipäiväisen leirin Euroopan kiertue, joista ensimmäinen leiri järjestettiin 23.-24.2. Vilnassa. Seuraavat leirit ovat Roomassa 26.-27.2. ja Ateenassa 1.-2.3. Kullekin leirille kutsun sai 32 pelaajaa Euroopan eri maista ja vuosina 1992 sekä 1993 syntyneiden ikäluokista.  

Pelaajavalinnoissa Nike käytti maajakoa, joka perustui maiden koripalloilulliseen menestykseen. Vilnan leirillä eniten paikkoja oli Liettualla ja Venäjällä (7). Heinikoski oli leirillä Suomen ainoana edustajana.  

Leirin ensimmäisen päivän harjoitusten perusteella pelaajat jaettiin neljään joukkueeseen, jotka pelasivat kaksinkertaisen runkosarjan ja mitalipelit. Koska kyseessä oli NBA-legenda Michael Jordanin ympärille luotua brändiä käyttävä tapahtuma, oli luonnollista, että joukkueet olivat Jordanin uran eri vaiheita sivuavasti nimetty (North Carolina) Tar Heelsiksi, (Chicago) Bullsiksi, (Charlotte) Bobcatsiksi ja Team Jordaniksi.  

Heinikosken edustama joukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, mutta jäi lopulta viimeiseksi hävittyään pronssiottelun. Heinikoski sai valmentajilta paljon vastuuta ja oli lähes jokaisessa ottelussa aloittava pelintekijä.  

Leiripelien perusteella valittiin kahdeksan pelaajan tähdistöjoukkueet, joista toiseen Heinikoski tuli valituksi. Tähdistöpelissä Heinikoski tuli vaihdosta tuuraamaan Liettuan ikäluokan ykköspelintekijää ja teki pelinjohtotehtäviensä ohessa kahdeksan pistettä. 

Leirin MVP-pelaajat, neljä tilannekovuudellaan ja osaamisellaan vakuuttanutta liettualaista, saivat heti kutsun edustamaan Euroopan joukkuetta huhtikuussa järjestettävään Jordan Classic -otteluun Eurooppa–USA, mikä pelataan kuuluisassa Madison Square Gardenissa New Yorkissa. Loput kahdeksan Euroopan joukkueen pelaajaa valitaan Rooman ja Ateenan leireiltä. 

Jordan Classic –ottelu on pelattu vuodesta 2002. Sen vuosittainen MVP-listaus on varsin vaikuttavaa luettavaa, sillä ottelussa joukkueidensa arvokkaimmiksi pelaajiksi ovat tulleet valituksi mm. Amare Stoudamire, LeBron James, Dwight Howard ja Kevin Durant.



Lisätietoja: http://www.nike.com/jumpman23/classic/

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia