Honka kukisti ToPon Korisliigassa

5.3.2008 Espoon Honka tiivisti Korisliigan tasaista kärkipäätä voitettuaan sarjaa johtavan ToPon keskiviikkona kotipelissään pistein 83-80 (43-42). Ottelun voittokorin heitti toisen ottelunsa Honka-paidassa pelannut Akeem Scott, joka debyyttipelissään latoi kauden ennätyspisteet 45.

Honka piti tasaisessa pelissä johtoa lähes koko ajan, mutta ei onnistunut karistamaan ToPoa kannoiltaan. ToPo nousi kaksi minuuttia ennen loppua tasalukemiin 80-80. Pian tuon jälkeen Hongan Akeem Scott heitti kotijoukkueelle voiton tuoneen kolmen pisteen korin. Viimeinen runsas puolitoistaminuuttinen kamppailtiin ilman pisteitä.

Viisi kolmosta upottanut Scott nousi 21 pisteellään Hongan tehomieheksi.

- Scott on tosiaankin tuonut meille paljon energiaa, mutta vie vielä aikansa, kun hän on sisällä joukkuepelissämme, toppuutteli Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic.

Petteri Koponen heitti espoolaisille 18 pistettä ja Matt Williams sekä uusi yhdysvaltalaispeluri Ben Perkins 15 pistettä mieheen. Hongalta puuttui kuumeesta toipuva Kimmo Muurinen.

ToPollakin oli riveissään uusi yhdysvaltalainen laitahyökkääjä Takais Brown, joka nousi heti joukkueensa tehokkaimmaksi 22 pisteellä. Josh Gonner teki 16 ja Tyson Patterson 13 pistettä. ToPoltakin puuttui kuumepotilas Iiro Tenngren.

- Tietenkin tappio Hongalle harmittaa aina, mutta kyllä minulle jäi sittenkin tästä ottelusta aika hyvä fiilis. Olen erityisen tyytyväinen siihen tekemisen meininkiin, mitä joukkueeni esitti. Olen hyvinkin luottavainen loppukauden osalta. Aikaa ei ole paljon, mutta sitä on riittävästi, vakuutti ToPo-valmentaja Tomi Kaminen.

LrNMKY katkaisi Kouvojen voittokulun

Lappeenrannan NMKY katkaisi Kouvojen kuukauden mittaisen seitsemän peliä kestäneen voittoputken haettuaan Kouvolasta voiton 83-96 (47-42) -tuloksella.

Kouvot piti niukkaa johtoa, mutta viimeisen neljänneksen alussa peli alkoi kääntyä vieraille. Kouvot kärkkyi vielä viitisen minuuttia ennen loppua pisteen päässä, mutta LrNMKY voitti viimeiset minuutit selvästi 16-4.

Vieraiden tehosta vastasivat Pasi Riihelä 26:llä ja Adrian Henning 23 pisteellä. Petri Virtanen säesti 17 pisteellä.

Kouvoja piti voitonsyrjässä kaksikko Wayne Bernard-Corey Smith 24:llä ja 18 pisteellä.

Tarmo paranteli asemiaan

Porvoon Tarmo paranteli asemiaan kahdeksan parhaan pudotuspeliviivan vaiheilla haettuaan Tampereelta vierasvoiton Pyrinnöstä tuloksella 64-80 (37-33).

Pyrintö piti johtoa kaksi ensimmäistä jaksoa, mutta Tarmo hallitsi kahta jälkimmäistä neljännestä.

Tarmon kaukoheittopeli oli heikkoa, kun se teki vain kaksi kolmen pisteen koria, mutta lähietäisyydeltä se nosti kahden pisteen koreja kaksi kertaa enemmän kuin Pyrintö.

Mark McCarroll nosteli 26 pistettä, Travis Leech 16, Anthony Bennett 15 ja Esa Mäki-Tulokas 14 pistettä.

Vaisusta kotijoukkueesta vain Antero Lehto pääsi yli 12 pisteen heitettyään 21 pinnaa.

Karhu pyrkii eroon viimeisestä sijasta

Kauhajoen Karhu jatkaa Team Componentan kanssa kamppailua sarjan viimeistä sijaa vastaan. Karhu kohensi tilannettaan otettuaan KTP:stä kotivoiton 92-84 (44-40) -tuloksella.

Peli eteni pienessä kotijohdossa, jonka KTP kutisti vielä pari minuuttia ennen loppua vain kahteen pisteeseen.

Kauhajoella nähtiin taas melkoinen heittoshow, kun kotijoukkue nakkasi 14 ja KTP 12 kolmosta.

Darryl Hudson heitti Karhulle 29 ja Eric Washington 26 pistettä.

KTP:n tehosta vastasivat Jermaine Spivey 23:llä ja Steve Smith 18 pisteellä.

(STT – Koris.net)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

19.3.2024 09:32 Korisliiga