Möttölän ja Rannikon tiet pystyyn eurokentillä

20.3.2008 Hanno Möttölän edustama Aris Thessaloniki voitti viimeisen Euroliigan jatkosarjaottelunsa, muttei tarpeeksi. Teemu Rannikon venäläisjoukkue BC Himki puolestaan joutui tunnustamaan toistamiseen ULEB Cupin pudotuspeleissä Joventut Badalonan paremmakseen. Molempien ”suomalaisjoukkueiden” tiet eurokentillä nousivat näin pystyyn.

Aris oli Euroliigassa mahdottoman tehtävän edessä, kun se tarvitsi 31 pisteen voiton Lietuvos Rytasista edetäkseen sarjan kahdeksan parhaan joukkoon. Kanadalaissuomalaisen Gordon Herbertin luotsaama selätti liettualaisvieraansa lukemin 83-74, mutta se ei kantanut jatkopeleihin saakka.

- Olen erittäin ylpeä siitä, miten pelaajani taistelivat (Lietuvos Rytasia vastaan) jokaisesta pallosta ja omistivat siten voiton faneillemme, kertoi Herbert.

- Jatkoonpääsyn suhteen tehtävä oli viimeisessä pelissä kuitenkin mahdoton. Pyrimme pelaamaan nopeammalla tempolla, mutta se riitti vain voittoon.

Ariksen kohtaloksi tuli lopulta sijoittua jatkosarjalohkossaan neljänneksi, kun kaksi parasta, Tau Vitoria ja Ülker Istanbul, selviytyi Euroliigan puolivälieriin. Aris voitti kuudesta jatkosarjapelistään kaksi.

Hanno Möttölä pelasi Lietuvos Rytasia vastaan vain reilut seitsemän minuuttia vieden nimiinsä yhden levypallon. Euroliigan 20 pelissä Möttölän keskiarvot olivat 8,0 pistettä ja 2,8 levypalloa, jotka 209-senttinen suomalainen kokosi reilussa 19 peliminuutissa.

Ariksen katseet siirtyvät seuraavaksi Kreikan liigaan, jossa joukkue on kolmantena. Kreikassa runkosarjaa on jäljellä vielä kuusi kierrosta ennen pudotuspelien alkua.

Maajoukkueen pelintekijän Teemu Rannikon BC Himki jäi pahasti altavastaajaksi Joventut Badalonaa vastaan jo ULEB Cupin toisen pudotuspelikierroksen ensimmäisessä osaottelussa hävittyään sen viikko sitten kotonaan 23 pisteellä. Badalona ei ollut yllätettävissä toisessa osaottelussa, vaan vei senkin nimiinsä 69-54 ja jatkopaikan yhteistuloksella 165-127. Näin myös Himkin tie nousi eurokentillä pystyyn.

Vastikään kantapäävammastaan pelikuntoon päässyt Rannikko ei päässyt Badalonassa tositoimiin. ULEB Cupissa Rannikon pelaaman kahdeksan ottelun keskiarvoiksi muodostui 10,1 pistettä ja 2,3 syöttöä.

Venäjän liigassa Himki on voittanut kauden 21 pelistään 19. Sen edellä on sarjataulukossa vain yhden voiton enemmän saalistanut Moskovan TsSKA. Himki ehti kertaalleen jo yllättää TsSKA:n vallatessaan Venäjän cup-tittelin helmikuussa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

Näytä lisää vastaavia