Leelle voitto, Huffille 19 pistettä LegaDuen suomalaiskohtaamisessa

6.11.2011 Gerald Lee jr nakutteli 13 pistettä, kun hänen joukkueensa Prima Veroli kukisti Shawn Huffin Forlin 94–76 (39–42) Italian LegaDuen sunnuntai-illan ”suomalaiskohtaamisessa”. Myös Huff oli hyvässä vireessä ja rummutti Forlille 19 pistettä.

Gerald Lee jr nosteli 13 pistettä LegaDuen suomalaiskohtaamisessa..

..Shawn Huff keräsi 19 pistettä. Kuvat: LegaDue Pictures.

Veroli ja Forli taistelivat tasaväkisesti kolmen jakson ajan, mutta päätösjaksolla kotijoukkue löysi pitkään kadoksissa olleen heittojyvänsä. Veroli takoi tauluun 34 pistettä huikaisevin heittoprosentein ja karkasi kahden pisteen tappioasemasta 94–76 (39–42)-voittoon katkaisten neljän ottelun tappioputkensa.

 

Gerald Lee jr marssi kentälle Verolin avausviisikossa, mutta pelasi virhevaikeuksista johtuen vain 21 minuuttia. Lee käytti kuitenkin minuuttinsa tehokkaasti keräten 13 pistettä (kakkoset 6/9, vapaaheitot 1/2), kaapien neljä levypalloa ja riistäen pallon kerran.

 

Shawn Huff pelasi Forlille kahta minuuttia vaille koko ottelun ja nakutteli mukavat 19 pistettä (kakkoset 3/7, kolmoset 4/9, vapaaheitot 1/1). Lisäksi Huffille merkittiin kolme levypalloa, syöttö ja pallonriisto.

 

Leen lisäksi Verolin voitossa kunnostautuivat Roberto Rullo (18/1), Jason Rowe (18/1/7 syöttöä) ja Jarrius Jackson (16/0/3 syöttöä). Huffin lisäksi Forlin pisteidenteosta vastasi pitkälti Austin Freeman (23/7/3 syöttöä).

 

Veroli on voittanut kuudesta ottelustaan kaksi, Forli viidestä ottelustaan kaksi.

 

Kotin Imola tipahti kolmannella jaksolla

 

Tuukka Kotin Aget Imola hävisi Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella Scafatille vieraissa pistein 62–81 (39–42). Ottelu ratkesi kolmannen jakson ensimmäisen kuuden minuutin aikana, jotka Scafati vei murskaavasti 16-3. Imola ei päässyt enää ottelun edetessä rytmiinsä kiinni.

 

Tappiosta huolimatta Kotti jatkoi hyviä otteitaan Imolan avausviisikossa. Kotti pelasi 24 minuuttia ja takoi 12 pistettä (kakkoset 5/6, vapaaheitot 2/4), keräsi kaksi levypalloa ja riisti pallon kerran.

 

Scafatista virkeimmällä pelipäällä olivat Nikola Radulovic (17/4/3 syöttöä/5 riistoa) ja James Thomas (14/12). Imolan voittomahdollisuuksia kannattelivat parhaiten David Cournooh (18/2) ja Gregor Hafnar (18/4).

 

Imola on voittanut kuudesta ottelustaan kaksi.

 

Kaunistolla 21 pisteen ilta

 

Ville Kaunisto takoi joukkueensa korkeimmat pisteluvut, kun ADA Blois Basket päihitti liigajumbo CFBB:n Ranskan NM1-liigan lauantaikierroksella. CFBB joutui myöntämään Bloisin paremmakseen murskalukemin 38–80 (25–50).

 

Kaunisto oli käsittämättömässä vireessä: laituri pelasi vain 16 minuuttia, mutta upotti CFBB:n senttereiden edestä 21 pistettä erinomaisin tarkkuuksin (kakkoset 8/12, vapaaheitot 5/5). Lisäksi Kaunisto kaappasi viisi levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti pallon kerran.

 

Blois on voittanut seitsemästä ottelustaan viisi.

 

Cavénin Joventutin voittoputki katkesi

 

Joonas Cavénin Prat Joventutin kolmen ottelun voittoputki Espanjan Adecco Plata -liigassa katkesi perjantaina, kun joukkue kärsi 65–68 (32–36)-vierastappion Corunaa vastaan.

 

Joventut vei päätösjakson ensimmäiset minuutit 11-0 ja johti ottelua 51–56, mutta Coruna siirtyi lopussa 1-3-1-paikkaan, joka hyydytti vieraiden korinteon.

 

Cavén kuului jälleen Joventutin avaukseen ja keräsi kymmenessä minuutissa kolme kolmen pisteen heittoyritystä, kaksi levypalloa ja kolme virhettä. Corunan tehokkain oli Kim Adams (15/10/3 syöttöä) ja Joventutilta Albert Ventura (21/3/4 syöttöä).

 

Joventut on voittanut viidestä ottelustaan kolme.

 

Haanpää palasi, Keravnos voitti

 

Lihasvammasta toipunut Samuel Haanpää palasi kentälle, kun hänen joukkueensa Keravnos kukisti Kyproksen liigan perjantai-illan vierasottelussa Omonian lukemin 62–77 (39–44). Voitto oli Keravnosille kolmas perättäinen.

 

Kentän tähti oli Keravnosin Winsome Frazier, joka upotti kaikki kuusi kolmosyritystään ja keräsi 31 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kolme riistoa. Haanpää jäi ottelussa pisteittä.

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia