PeKa ja Catz loppuotteluihin ilman ylitöitä

26.3.2008 Naisten SM-välierissä ei yllätyksiä nähty. Runkosarjaa hallinneet kotkalainen Peli-Karhut ja lappeenrantalainen Catz raivasivat tiensä loppuotteluihin suoraan kolmella voitolla. Finaalisarja käynnistyy Kotkassa 2.4. Helsingin NMKY ja Äänekosken Huima kohtaavat pronssiottelussa, joka pelataan jo perjantaina (28.3.) Helsingissä.

PeKa nöyryytti Äänekosken Huimaa Karhuvuoressa tylysti voittamalla kolmannen kohtaamisen pistein 101-59 (59-26). Kotijoukkueella olisi siis ollut jatkoajan takaavat pisteet koossa jo tauolla.

- Huima antautui heti alussa. Näki, etteivät he edes tulleet tänne voittamaan, kommentoi PeKan valmentaja Seppo Kurki.

PeKan tehonainen oli 29 pistettä heittänyt ja 12 levypalloa kauhonut Shanika Freeman, vaikka hän pelasi kotkalaisista pisimpään parketilla viihtyneenäkin vain 30 minuuttia.

Eniten tasoaan PeKasta runkosarjan jälkeen on nostanut pistesaldonsa yli tuplannut Jutta Richter.

- Onneksi ennen loppuotteluita (avauspeli Kotkassa 2.4.) on pidempi tauko, jotta selviämme joukkueen läpi menneestä vatsataudista, Kurki huokaisi.

Toisessa välierässä Catz oli vielä 13 minuuttia ennen loppua tappiolla Helsingin NMKY:lle, mutta pystyi kuitenkin kotiyleisön riemuksi kääntämään kamppailun voitokseen 67-52 (31-32).

- Paineet antaa viimeinen niitti vastustajalle olivat näköjään kovat. (Tamara) Tatham oli tänään jossain muualla, joten (Elena) Reshetko oli lähetettävä kentälle kolmannen jakson lopulla nilkkavammastaan huolimatta, totesi Catzin valmentaja Tommi Koskinen.

Catzin Lizanne Murphy ja Yelena Solovyeva nakuttivat 16 pistettä ja Solovyeva kokosi myös 17 levypalloa. Murphy sai korinalustalla HNMKY:n Niina Laaksosen (14/18) kuriin vasta viimeisellä kymmenminuuttisella.

Loppuotteluissa on kevään peliesitysten mukaan vain yksi suosikki: mestaruutta puolustava PeKa.

- Joulun jälkeen PeKa on ollut aivan ylivoimainen. Mullin mallin on saatava asiat, jotta voisimme heidät voittaa, vierittää paineita Kotkaan kertaalleen neljässä keskinäisessä ottelussa voittoa tuulettanut Koskinen.

Suomen mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. 

Naisten SM-pronssiottelu HNMKY-Huima pelataan jo perjantaina 28.3. klo 18:00 Helsingin Urheilutalolla.

Naisten SM-pudotuspelien tulokset, tulevat ottelut ja täydelliset tilastot löytyvät Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia