Möttölän Aris kompuroi, Kreikan liigan kolmossija jo uhattuna

31.3.2008 Kreikan liigan ”suomalaisjoukkueen” Aris Thessalonikin kolmossija näytti muutama kierros sitten jo sinettiä vaille varmalta. Euroliiga-leikistä putoamisen myötä Aris on ajautunut alamäkeen, hävinnyt kolme peräkkäistä ottelua ja on vaarassa menettää asemansa Kreikan liigassa.

Tuoreimman tappion Hanno Möttölän edustamalle ja kanadalaissuomalaisen Gordon Herbertin luotsaamalle Arikselle tarjoili Panellinios, joka on sarjassa neljäntenä. "Neljän pisteen kamppailussa" Aris taipui vieraissa isännilleen lukemin 73-91.

Aris ei saanut ottelussa minkäänlaista otetta Panellionisin amerikkalaispelintekijään Anthony Grudyyn, joka mätti peräti 35 pistettä. Möttölä pelasi vajaat 21 minuuttia, teki kahdeksan pistettä ja poimi viisi levypalloa.

Edellisellä sarjakierroksella Arista nöyryytti Thessalonikissa Olympia Athenienitis, joka jätti kotijoukkueen 48 pisteeseen. Olympia voitti ottelun kymmenen pisteen marginaalilla (48-58).

Erikoiseksi Ariksen tappioputken tekee se, että kolmesta tappiosta kaksi on tullut vieraskentillä tyhjien katsomoiden edessä. Sekä Panellinios että parin viikon takainen Aris-vastus AEL Larissa joutuivat kohtaamaan vieraansa suljetuin ovin rangaistuksensa häiriökäyttäytymisestä.

Kreikan liigassa mahtiseurat Panathinaikos ja Olympiakos pitävät kärkisijoja hallussaan ja ovat karanneet muilta. Aris on voittosuhteellaan 14-8 vielä kolmosena, mutta takana hengittävät Panellinios (13-9) ja Panionios (12-10).

Runkosarjaa on jäljellä Kreikassa neljä kierrosta. Pudotuspeleihin selviytyy kahdeksan parasta.

Euroliigassa Aris Thessaloniki selviytyi 16 parhaan joukkoon alkusarjasta, mutta jäi jatkosarjassa vaille puolivälieräpaikkaa.

Salmisen Solna nousi sillasta

Ruotsin pääsarjassa on jo pudotuspelit käynnissä Suomen tapaan. Pekka Salmisen luotsaama Solna Vikings joutui tukalaan asemaan heti puolivälierien avauspelissä, kun se hävisi kotonaan Öresundskraftille niukasti 79-80. Solna kuittasi tappionsa kuitenkin heti toisessa pelissä voittaen Helsingborgissa 2100 katsojan edessä isäntänsä 87-82. Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla.

Italian liigassa loukkaantuneen Tuukka Kotin edustama Rieti jatkaa taisteluaan pudotuspelipaikasta. Rieti voitti kotonaan La Fortezza Bolognan niukasti 83-81 ja on viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni jaetulla kahdeksannella sijalla (voittosuhde 14-15) kolmen muun joukkueen kanssa. Kotti parantelee edelleen käsivammaansa, joka on pitänyt 204-senttisen suomalaisen sivussa tositoimista tammikuun lopusta lähtien.

Sarjaporrasta alempana Italian kakkosliigassa Antti Nikkilän Sassari on vaikeuksissa. Runkosarjan kärkisijoilla läpi kauden ollut Sassari on romahtanut jo sarjataulukossa neljänneksi. Viimeisimmän ottelunsa Sassari hävisi Nikkilän ex-seuralle Casertalle vieraissa 74-96. Tappio oli Sassarille jo kolmas peräkkäinen. 210-senttinen Nikkilä puursi Caserta-ottelussa tililleen yhdeksän pistettä ja kuusi levypalloa 19 peliminuutissaan.

Saksan kakkosliigassa Anton Mirolybovin valmentama Herten otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun Braunschweig joutui lähtemään kotimatkalle 93-100-tappio niskassaan. Herten on voittanut kymmenestä viime ottelustaan peräti kahdeksan ja noussut sarjataulukossa kuudenneksi.

Islannin pääsarjassa runkosarja on saatu päätökseen. Roni Leimun Hamar putosi sarjaporrasta alemmas voitettuaan 22 ottelustaan vain neljä. Leimu heitti 11 pelaamassaan ottelussa keskimäärin 15,9 pistettä.

Espanjan kolmosliigassa Ville Kauniston Qalat-Cajasol hävisi Sabadellille vieraissa 71-92. Kaunisto teki 29 minuutissa 12 pistettä ja poimi kahdeksan levypalloa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia