Koposen kovuus on tullut yllätyksenä Toiviaisellekin

31.3.2008 Espoon Hongan pelintekijä Petteri Koponen, 19, on ollut vahvassa roolissa Korisliigan kahdessa ensimmäisessä puolivälieräottelussa Namika Lahtea vastaan. Jopa niin vahvassa, että Lahden päävalmentaja Sami Toiviainen myöntää yllättyneensä.

Koponen ja hallitseva mestari Honka ovat jatkaneet Lahtea vastaan siitä, mihin he viime keväänä jäivät johtamalla puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 2-0. Hongan välieräpaikka ja Namika Lahden kesäloma ovat siten ensimmäisen kerran katkolla tiistaina Tapiolan Urheiluhallissa.

- Tiesin toki Koposen taidot, mutta hänen kovuutensa on tullut silti minullekin pienenä yllätyksenä tässä puolivälieräsarjassa. Koponen on nostanut tasoaan, vaikka Ilkka Vuori onkin tehnyt aivan tuhottomasti töitä häntä puolustaessaan, korostaa Lahden päävalmentajan roolissa playoff-tulikasteensa saanut Sami Toiviainen.

Koponen on häärinyt kentällä molemmissa otteluissa miltei täydet minuutit masentamalla Lahtea 20 pisteen ja 4,5 koriin johtaneen syötön keskiarvoilla.

- Puolivälierässä on nähty erilainen Koponen kuin vielä runkosarjan viimeisissä otteluissa. "Petsku" on tunnetusti kova ratkaisija ja nyt hän on myös osannut tarvittaessa luopua fiksusti pallosta löytämällä kaverin viereltään, toteaa Toiviainen.

Hongan joukkuepeli on hioutunut yhteen

Heinäkuussa jälleen Las Vegasissa pelattavassa NBA:n kesäliigassa lisänäyttöjä Portland Trail Blazersille tarjoava Koponen on Hongan pelin sielu, mutta hänen rooliaan ei sovi ylikorostaa.

Hongasta ylsi viisi pelaajaa kaksinumeroisille teholukemille Lahdessa sunnuntaina pelatussa ottelussa, mikä kertoo paljon joukkueen tasaisuudesta. Tulivoimaa ja ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta.

- Viimeisin voitto haettiin kuitenkin nimenomaan hyvän joukkuepuolustuksen kautta. Meidän on oltava ehdottomasti myös tiistain ottelussa alusta lähtien hereillä, sillä Lahti on aina vaarallinen vastustaja. Pleijareissa ei ole varaa jäädä juhlimaan voittoja, eikä toisaalta suuremmin suremaan tappioitakaan, painottaa perjantaina armeijan riveistä siviiliin siirtynyt Koponen.

Pudotuspelien paritanssin kiihkeissä pyörteissä viihtyvä ikitaistelija Kimmo Muurinen on hänkin kokenut ärhäkän Namikan aggressiivisuuden ihollaan.

- Kovia vääntöjähän nämä ovat olleet, eikä Lahdelta irtoa tosiaankaan mitään helpolla. Eka matsi oli vielä aika vaikea, mutta muutimme toiseen otteluun hieman puolustustamme ja se toimi. Kunhan jatkamme sillä tiistaina, niin olemme vahvoilla, vakuuttaa Lahti-ottelujen ilmatilaa kymmenen levypallon keskiarvoilla lennokkaasti hallinnut Muurinen.

Toiviainen ei muuta pelikirjaansa

Selkä seinää vasten tiistaina Tapiolaan saapuva Lahti tekee varmuudella kaikkensa ja tarvittaessa vielä vähän enemmänkin välttääkseen värikkäiden rantapallojen räiskeen parketille. Se on vielä turhankin tuoreessa muistissa viime keväältä ja samalta estradilta.

- Valmistaudumme otteluun aivan normaalisti. Tietenkin tässä tilanteessa pitää kehitellä jotain pieniä uusi asioita, mutta en ala muuttaa pelikirjaani. Ei näiden ottelun kääntäminen eduksi ole sittenkään niin isoista seikoista kiinni, sanoo Toiviainen.

Toiviaisen mukaan Namika ei ole poikennut pahemmin hänen laatimastaan käsikirjoituksesta.

- Olemme pelanneet otteluista 80 prosenttia hyvin. Se 20 prosenttia on tosin jäänyt uupumaan ja siksi Hongan kaltainen hyvä joukkue on ottanut voittonsa.

Korisliigan kolmannet puolivälierät Honka-Lahti, LrNMKY-Pyrintö, ToPo-Tarmo ja Kouvot-Korihait pelataan tiistaina 1.4. klo 18.30 alkaen. Otteluparin Pyrintö-LrNMKY toinen osaottelu pelataan maanantaina 31.3. klo 18.30. Otteluiden tilastoja voi seurata livenä Koripalloliiton tilastopalvelussa, osoitteessa www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

Näytä lisää vastaavia