Järvenpää nousi miesten I divisioonaan

5.4.2008 Järvenpään Koripalloseura pelaa ensi kaudella miesten I divisioonassa. Vahvassa kiidossa myös junioripuolella olevan JKS:n nousu varmistui lauantaina, kun tamperelainen Pomppu löi divarikarsinnoissa Visa-Basketin lukemin 96-88.

Olli-Pekka Auvisen ja Jarkko Lanun valmentama JKS voitti torstaina Loimaan Korikonkarit tylysti 109-67, otti karsintojen toisen voittonsa ja pelasi samalla itselleen kovan korieron. Tätä korieroa ei kuitenkaan JKS-leirissä enää tarvitse miettiä, sillä järvenpääläiset ovat voittaneet sekä LoKoKon että Pompun ja voittavat näin mahdollisen tasapistevertailun.  

Eteläisen alueen II divisioonassa JKS selvitti 22 ottelun urakkansa 20 voitolla.

LoKoKo-voitossa kunnostautuvat JKS:n riveistä amerikkalaisavut J’son Stamper (30/18), Jerry Edwards (26/17) sekä entiset liigapelurit Mikael Haanpää (22/1) ja Mika Mikkola (9/5). Mikkola jakeli lisäksi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Karsinnoissa on jäljellä vielä toisen divarinousijan ratkaiseva ottelu LoKoKo-Pomppu (6.4.) sekä Visa-Basket-JKS (9.4.)

Miesten divisioonanousun lisäksi JKS jahtaa menestystä A-poikien SM-sarjassa, jossa niin ikään Auvisen luotsaamat järvenpääläiset voittivat runkosarjan. Lisäksi JKS:llä on joukkue B-poikien SM-sarjassa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 
27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

29.11.2008 Nuorten SM-sarjat

Uudelle vantaalaisseuralle myönnettiin Pussihukkien sarjapaikkoja ehdollisina

Suomen Koripalloliiton hallitus hyväksyi lauantaina pitämässä kokouksessaan liiton uudeksi jäsenseuraksi PuHu Juniorit ry:n. Samalla liittohallitus myönsi seuran hakemuksesta ehdollisia sarjapaikkoja joukkueille, jotka aloittivat pelikauden toimintansa päättäneen Pussihukat PuHu ry:n nimissä.

18.9.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutusohjelma ”Heads Up!” käynnistynyt

Suomen Koripalloliitto on käynnistänyt seurojen ulkomaalaisvahvistuksille suunnatun koulutusohjelman, joka kantaa nimeä ”Heads Up!”. Ohjelman tarkoituksena on helpottaa vahvistusten sopeutumista Suomeen sekä valaista kulttuurieroja, joihin moni vahvistus törmää saapuessaan maahan.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

Näytä lisää vastaavia