Naisten mestaruus torstaina katkolla PeKalle

7.4.2008 Naisten SM-finaalisarja kulkee kotivoittojen tahdissa. Peli-Karhut siirtyi voitoissa 2-1-johtoon, kun se voitti Karhuvuoressa vierailleen Lappeenrannan Catzin tuloksella 87-60 (40-27). Mestaruus on katkolla PeKalle torstaina, jolloin pelataan neljäs finaali.

PeKa ja Catz ovat nyt tahkonneet viime kevään finaalit mukaan lukien kahdeksan loppuottelua kotivoittojen merkeissä.

Lauantaina Catzin voiton takuunaisena hääri kauden ennätyspisteensä (21) heittänyt yllätysnimi Piia Harkko. Maanantaina oli Peli-Karhujen Laura Lehtorannan vuoro yllättää.

PeKa otti ratkaisevan irtioton toisen neljänneksen alussa. Lehtorannan johdolla kotijoukkue juoksi reilun viisiminuuttisen nimiinsä 14-2 ja siirtyi 32-19-johtoon. Lehtoranta teki illan 14 pisteestään 11 karkumatkalla.

- Sattui hyvä päivä ja lähti uppoamaan heti, kuittasi kahdessa ensimmäisessä finaalissa yhteensä neljä pistettä tehnyt Lehtoranta onnistumisensa.

Catz ei toipunut saamastaan tyrmäyksestä. Peli-Karhujen puolustusrivit olivat ojennuksessa läpi ottelun, eivätkä antaneet vierailleen mitään ilmaiseksi. Lappeenrantalaiset tuhrivat myös oma-aloitteisesti mahdollisuuksiaan menettämällä ottelussa pelivälineen peräti 31 kertaa.

- Pelimme perustuu joukkuepelaamiseen ja järjestelmälliseen hyökkäykseen. Ei paljon ole tehtävissä, kun tuollainen määrä menetyksiä tulee, harmitteli Catzin valmentaja Tommi Koskinen.

"Torstaina lopetetaan"

Peli-Karhut oli parempi kaikilla osa-alueilla, vaikkei senkään täytynyt ihmeitä voittonsa eteen esittää. Ottelun ratkaisseen irtioton jälkeen Catzin kesyttämiseksi riitti puolustuspelin ohella Ashley Haynesin keskimatkan hyppyheitot, joita amerikkalainen latoi koriin hyvällä tarkkuudella.

- Päästimme vain 60 pistettä, ja mielestäni puolustimme todella hyvin. Kun vain puolustamme, voitamme kyllä nämä pelit. Torstaina lopetetaan finaalisarja, sanaili Peli-Karhujen luotsi Seppo Kurki.

Haynes ylsi lopulta 22 pisteeseen. Tiffany Porter-Talbert säesti 19 ja Shanika Freeman 15 pisteellä.

Catzista Lizanne Murphy (14/20) jäi taistelussaan kovin yksinäiseksi. Elena Reshetko ylsi samaan pistemäärän, mutta teki saldostaan muhkean osan jo pelin ratkettua.

Naisten neljäs finaali pelataan Lappeenrannassa torstaina. Mikäli finaalien kotitaika säilyy, viides loppuottelu on ohjelmassa ensi maanantaina Kotkassa.

Naisten SM-pudotuspelien tulokset, tulevat ottelut ja täydelliset tilastot löytyvät Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia