LrNMKY:n kokoonpano kysymysmerkki Espoossa

10.4.2008 Flunssa-aallon riepottelemalta Lappeenrannan NMKY:ltä kotiedun kaapannut Espoon Honka näkee vasta perjantaina kotiottelunsa alkulämmittelyssä, millaisen kokoonpanon se saa vastaansa Korisliigan toisessa välieräottelussa.

Runkosarjan voittaneen LrNMKY:n taitavan ja kokeneen kvartetin, Petri Virtasen, Pasi Riihelän, Juha Stenin ja Adrian Henningin sairausloma jatkui edelleen torstaina.

- Ohjelmassamme oli torstaina vain yhdet harjoitukset ja yksikään näistä pelaajista ei ollut mukana niissä, vahvisti LrNMKY:n valmennusvastuuseen viime viikonvaihteessa Uudestakaupungista keikkamiehenä siirtynyt Jyri Lehtonen.

Lehtonen ei tosin sulje ainakaan kokonaan pois sitä mahdollisuutta, etteikö joku näistä pelaajista saattaisi olla mukana toisessa välieräkohtaamisessa Espoossa.

- Jos joku sairauslomalla olevista pelaajista ilmoittaa minulle torstaina illalla yhdestä kuumeettomasta päivästä, niin silloin tilanne tarkistetaan uudelleen lääkärissä käynnin jälkeen.

Lehtosen lähtökohta on kuitenkin se, että LrNMKY nousee tolpilleen vasta perjantain pelin jälkeen.

- Silloin ottelusarja alkaisi kokonaan uudelleen, tosin ehkä jo 2-0-tappiotilanteesta.

Honka heitti keskiviikon välieräavauksessa vajaamiehisestä Lappeenrannasta 25 pisteen voiton.

- Ottelussa oli ainekset jopa yli 50 pisteen tappioon, mutta meidän pojat tekivät sittenkin tapahtumasta koripallo-ottelun. Olen siitä ylpeä ja tyytyväinen, korostaa Lehtonen.

Toipilaat eivät ole palatessaan 40 minuutin pelikunnossa

Namika taisteli ja ärhenteli kotonaan kunniakkaasti, joskaan hallitseva mestari Honka ei tarjonnut sille missään vaiheessa todellista mahdollisuutta yllätykseen.

- Normaalikokoonpanossa LrNMKY:ssä seitsemännestä pelaajista ylöspäin luokitellut kaverit saivat kuitenkin tuosta ottelusta varmasti paljon lisää itseluottamusta. Se on tärkeää jatkoa ajatellen, sillä eivät toipilaat ole palatessaan vielä missään 40 minuutin pelikunnossa,
muistuttaa Lehtonen.

Honka on jo osannut kertaalleen ja onnistuneesti varautua siihen, että LrNMKY:n lopullinen iskukyky ilmenee vasta aivan ottelun alla. Päävalmentaja Mihailo Pavicevicilla ei ole myöskään enää vaikeuksia motivoida omiaan, kun tarjolla on 2-0 -ottelujohto välieräsarjassa.

- Lappeenrannan ottelu oli enemmän pelailua. Otimme kuitenkin kotiedun Namikalta ja aiomme myös pitää siitä kiinni. Playoff-sarjassa aina se seuraava peli on tärkein, sanoo Petteri Koponen viitaten samalla joukkueensa kovaan asenteeseen.

Hongan ja LrNMKY:n toinen välieräottelu käynnistyy perjantaina klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa, jonka kenttäpäätyihin on rakennettu yhteensä 600 istumapaikkaa lisää. Samanaikaisesti pelataan Kouvolassa toisen välieräparin ottelu Kouvot-ToPo.

Korisliigan ottelutulokset ja täydelliset tilastot live-seurantoineen löytyvät Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia