Salmisen Solna voiton päässä Ruotsin finaalista

23.4.2008 Ruotsin koripalloliigassa on edetty välierävaiheen huipennukseen. Sundsvall Dragons ennätti jo lunastaa finaalipaikkansa voittamalla Södertäljen suoraan voitoin 3-0. Suomen maajoukkueen apuvalmentaja Pekka Salmisen luotsaama Solna Vikings johtaa omaa välieräsarjaansa mestaruutta puolustavaa Plannjaa vastaan 2-1. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Solna selviytyi välieriin pitkän kaavan kautta. Pekka Salmisen suojatit voittivat viidennessä ja ratkaisevassa puolivälierässä Öresundskraftin 80-75.

Välierissä Solna ja luulajalainen Plannja ovat pistäneet toisensa tiukoille. Solna voitti ensimmäisen koitoksen kotonaan 96-90, Plannja toisen 75-73 ja Solna taas kolmannen 88-69. Kolmannen välierän hahmo oli Pussihukkien paidassa viime kaudella nähty Bilal Salaam, joka tehtaili Solnalle 19 pistettä, poimi 12 levypalloa ja torjui kaksi heittoa.

- Kaksi ottelupalloa, toivottavasti pystymme hyödyntämään jo ensimmäisen. Plannjalla on nyt suuret paineet. Luulajassa on aina hieno tunnelma. Me yritämme nauttia siitä ja pelata kovaa, kuvailee Salminen tuntojaan Solnan nettisivuilla ennen neljättä välierää.

Kaksi edellistä kautta ToPoa kotoisessa Korisliigassa valmentanut Pekka Salminen luotsasi edellisen Solna-pestinsä aikana "viikingit" Ruotsin mestaruuteen vuonna 2003.

Möttölä ja Rannikko lepuuttavat kipeytyneitä koipiaan

Suomen maajoukkueen avainpelaajista kaksi on ollut sivussa viimeisistä seurajoukkueidensa otteluista, mutta yksi on palannut myös tositoimiin.

Tammikuun lopulla loukkaantunut Tuukka Kotti palasi Italian liigassa joukkueensa Rietin kokoonpanoon. Sormivammastaan toipunut Kotti pelasi pirteästi Pesarossa saalistaen 14 peliminuutissa neljä pistettä ja kaksi levypalloa. Rieti sai kuitenkin pelissä tuta 55-80-läksytyksen.

Tuoreimman ottelunsa Rieti hävisi vieraissa niukasti Upim Bolognalle 79-80 Kotin jäädessä tehomerkinnöittä seitsemässä peliminuutissaan. Rieti on hävinnyt neljä peräkkäistä ottelua ja menettänyt mahdollisuutensa Italian liigan pudotuspeleihin.

Sivussa tositoimista ovat sen sijaan olleet niin Hanno Möttölä kuin Teemu Rannikokin. Möttölä ravisteli Euroliigan ja Kreikan liigan rasituksia jaloistaan, kun hänen edustamansa Aris Thessaloniki pieksi Kreikan liigassa Egaleon 94-67. Ottelulla ei ollut myöskään Arikselle merkitystä, sillä se on varmistanut runkosarjan kolmossijansa. Edellisellä kierroksella Möttölä heitti seitsemän pistettä ja poimi kuusi levypalloa vajaassa 28 peliminuutissaan, kun Almeco kaatui kotikentällään lukemin 59-70.

Aris kohtaa runkosarjan päätöskierroksella paikallisvastustajansa PAOK Thessalonikin. Tuima derby on erityisen merkityksekäs perinteikkäälle PAOK:lle, sillä tappio saattaisi tietää sille putoamista sarjaporrasta alemmas.

Teemu Rannikko joutui uudelleen sairaslomalle kantapään aloitettua uudelleen vihoittelun. Rannikko oli kolme kuukautta sivussa, kun maajoukkuetähden kantapäästä repesi ja osaksi irtosi kantakalvo vuodenvaihteessa. Rannikko ennätti tehdä paluun ja olla venäläisjoukkueensa BC Himkin harjoituksissa kymmenen päivän ajan ennen kuin sairastupa kutsui uudelleen.

- Kantapää kipeytyi ja kun se alkoi turvotakin, pistimme pelin poikki. Aloitin liian aikaisin ja liian paljon. Nyt uutta sairaslomaa on jäljellä parisen viikkoa, kertoi Rannikko.

Sillä välin, kun Rannikko kuntouttaa jalkaansa, yrittää Himki raivata tiensä Venäjän liigan finaaliin. Himki sijoittui runkosarjassa toiseksi hävittyään 24 ottelustaan vain kaksi. Puolivälierien avauspelissä Himki kyykytti Lokomotiv Rostovin 92-74.

Mirolybovin kausi päätökseen

Italian kakkosliigassa Antti Nikkilän edustama Sassari valmistautuu jo pudotuspeleihin. Sassari on kahdessa viime pelissään voittanut kaksi varsin eri rytmistä kamppailua. Ensin se kukisti vauhtipelissä Verolin 119-81 ja perään asemataistelussa Casale Montefarraton 55-51. Veroli-pelissä Nikkilä saalisti tehot 8/6, Montefarratoa vastaan puolestaan 10/4.

Saksan kakkosliigassa suomalaisen Anton Mirolybovin ja hänen valmentamansa Hertenin kausi tuli päätökseen. Herten hävisi runkosarjan päätöspelinsä Stahnsdorfille vieraissa 73-78. Mirolybovin ohjeilla Herten voitti yhdeksästä viimeisestä pelistään peräti seitsemän. Se riitti nostamaan Hertenin sarjassa kuudenneksi kauden voittosuhteella 17-13. Mirolybov solmi jatkosopimuksen Hertenin kanssa jo maaliskuussa.

Espanjan kolmosliigassa Ville Kauniston Qalat Cajasol hävisi niukasti Riojalle vieraissa 64-65. Kaunisto kirjautti tililleen kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Asiat

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

Näytä lisää vastaavia