Toijala: ”Finaalit huikeita tapahtumia”

26.4.2008 Espoon Hongan kotikentällä sunnuntaina jatkuvien Korisliigan finaalien herkullinen anti voidaan kiteyttää kahteen sanaan: huikeaa jännitysnäytelmää. Kuilun partaalta takaisin mestaruustaisteluun kivunnut kouvolalaissikermä Kouvot saapuu silti Espooseen selkä seinää vasten ahdistettuna. Honka johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-1 saaden nyt toisen tilaisuutensa mestaruuden uusimiseen.

- Yritämme tietenkin viedä vielä yhden ottelun Kouvolaan, mikä merkitsi mahtavaa päätöstä kaiken kaikkiaan komealle kaudellemme. Finaalit ovat olleet huikeita tapahtumia, joissa pienet asiat ovat ratkaisseet. Sunnuntaina kumpikin joukkue yrittää tehdä näitä yksityiskohtia vielä vähän paremmin, kuvailee Kouvojen valmentaja Jukka Toijala tulevan kupletin juonta ääni vielä perjantaista käheänä.

Viidettä henkilökohtaista SM-kultaansa - ainuttakaan finaalisarjaa häviämättä - Hongan päävalmentajana tavoitteleva Mihailo Pavicevic vakuuttaa, että hänen miehistönsä on valmis iskemään kyntensä mestaruutta symboloivaan Pantteri-veistokseen.

- Sunnuntaina meiltä on luvassa kotiyleisön edessä varmasti parempi esitys kuin Kouvolassa, jossa  aloimme pelata vasta 15 viimeisen minuutin aikana.

Muurinen haluaa juhlia mestaruutta kotikentällä

Finaalisarjan yksi ehdottomasti hahmoista on ollut Hongan Kimmo Muurinen, joka pelaa elämänsä kevättä.

Kouvoja 16,6 pisteen ja kahdeksan levypallon keskiarvoilla kurittanut ikitaistelija Muurinen juhli uransa ensimmäistä mestaruutta melko tarkalleen vuosi sitten Tapiolan Urheiluhallissa ja hän haluaa kokea vastaavan tunnelman uudelleen samalla estradilla.

- Oikeastaan ainoa positiivinen asia, joka jäi mieleen perjantain Kouvolan reissusta on se, että mestaruus on kivempi voittaa kotikentällä. Siitä lähdetään, lupaa keväällä 2001 Pantterien paidassa SM-sarjan tulokkaaksi kohonnut Muurinen.

Kovia ratkaisuja läheltä ja kaukaa iskenyt, sekä ison tukun tärkeitä levypalloja pitkiin käsiinsä kahminut Muurinen nauttii täysin siemauksin playoff-ottelujen kiihkeän kiehtovasta ilmapiiristä.

- Loppupeleissä fiilis syntyy kuin itsestään. Omalta osaltani tuntuu samalla, että palaset ovat loksahtaneet kohdalleen. Peli kulkee ja kroppa on kunnossa.

Muurinen muistuttaa, että Hongan ja Kouvojen välisissä, yleisöä varmasti viihdyttävissä väännöissä kaikki on mahdollista.

- Pelit voivat kääntyä kummalle tahansa. Ratkaisu syntyy sitä kautta, kumpi tekee vähemmän virheitä.

Kaiken energiansa sunnuntaihin siirtänyt Muurinen myöntää, että Kouvolan ottelun kiihkeillä loppuhetkillä Honka olisi voinut tehdä asioita myös toisinkin.

- Ne ovat kuitenkin menneitä ja niitä on aivan turha jäädä tässä tilanteessa enää jossittelemaan.

Iisalolla tukalaa käsiviidakossa

Kaikki kolme finaalia ovat olleet molemmilta näyttävää hyökkäyspeliä ja ennen kaikkea kovaa joukkuepuolustusta. Sama, säälimätön tahti jatkuu sunnuntaina.

- Honka ja Kouvot ovat tosiaankin tarjonneet finaalien arvoista koripalloa. Molempien puolustus on todella tiukkaa ja jokaisen pisteen eteen saa tehdä paljon töitä. En nähnyt itsekään perjantaina paljoakaan koria vastustajien käsien edestä, kertoo kolmannessa finaalissa virhevaikeuksissa kahteen pisteeseen jäänyt Kouvojen Tuomas Iisalo.

Kouvoille on ollut tarjolla kahdessa viimeisessä finaalissa irtioton paikka, mutta se ei ole kyennyt käyttämään etsikkoaikaansa edukseen liikkeen hyytyessä. Jokaisen pelin loppuun asti kovalla sykkeellä taisteleva Honka on tullut kerta toisensa jälkeen rinnalle ja karauttanut - ainakin hetkeksi - vielä ohikin.

- Honkaa on vaikea voittaa, jos menetämme kontrollin hyökkäyksessä ja peli menee pomputteluksi. Emme ole pystyneet pelaamaan finaaleissa vielä aivan ehjää 40-minuuttista, myöntää Iisalo.

Honka oli Muurisen kolmeen pisteen heitolla vain muutamien sekuntien päässä mestaruudesta jo perjantaina.

- Olisihan se ollut aika karu tapa päättää tämä kausi, jos olisimme hävinneet tuolla tavoin. Kaikki ottelut ovat olleet tasaisia ja uskon, että ratkaisu jää myös sunnuntaina aivan loppuhetkille, ennakoi Iisalo.

Honka-Kouvot käynnistyy sunnuntaina klo 14.30 Tapiolan Urheiluhallissa, jonka ovet avautuvat hyvissä ajoin ennen trillerin käynnistymistä, eli klo 13.00. YLE näyttää ottelun suorana lähetyksenä TV2-kanavalla.

Korisliigan ottelutulokset ja täydelliset tilastot live-seurantoineen löytyvät Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia