Energia Areena koripallomiesten kotiluola EM-karsinnoissa

30.4.2008 Suomen koripallomaajoukkue jatkaa pelaamista Vantaan Energia Areenalla myös 23. elokuuta käynnistyvissä A-divisioonan EM-karsinnoissa, joissa vastassa ovat mm. huippumaat Italia ja Serbia. Koripalloliitto on solminut Energia Areenan kanssa sopimuksen pelaamisesta parketilla, jolla maajoukkue viime syksynä varmisti hienosti nousunsa A-divisioonaan.

Maajoukkue voitti Energia Areenalla viime syyskuun 15. päivänä ratkaisevassa pudotuspeliottelussaan Romanian murskaavasti 50 pisteen erolla (111-61). Täyden kotiyleisön edessä pelattu ottelu lämmittää edelleen koripalloväkeä.

- Romania-peli ei jättänyt ketään kylmäksi. Tulevissa A-divisioonan otteluissa olisi kiva jatkaa siitä, mihin viime syyskuussa jäätiin, kommentoi maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

Suomi saa A-divisioonan lohkossaan vastaansa Euroopan ja maailman huippumaihin lukeutuvat Italian ja Serbian sekä perinteikkäät Bulgarian ja Unkarin.

Serbia vastassa 30.8. ja Italia 13.9.

Maajoukkueen vastustajat marssittavat Energia Areenan parketille maailmanluokan tähtiä, joita vastaan Suomella on heittää mm. Euroopan parhaimpiin pelintekijöihin lukeutuva Teemu Rannikko, Kreikan mestaruusjahtiin valmistautuva Hanno Möttölä, hienon yliopistokauden pelannut Shawn Huff ja NBA:sta pelipaikkaa kesällä kärkkyvä Petteri Koponen.

Suomen vastustajista Serbia voi haalia joukkueeseensa mm. NBA-pelurit Predrag Stojakovicin, Marko Jaricin ja Darko Milicicin sekä Euroliiga-tähti Milan Gurovicin. Italian miehistöön saattavat kuulua mm. NBA:sta tutut Andrea Bargnani ja Marco Belinelli sekä maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Gianluca Basile.

Serbia voitti Jugoslavian nimellä maailmanmestaruuden vuonna 2002, jolloin Suomen nykyinen luotsi Henrik Dettmann johdatti Saksan maajoukkueen MM-pronssille. Italia puolestaan oli vuoden 2006 MM-kisoissa yhdeksäs ja vuoden 2004 olympialaisissa aina finaalissa saakka.

A-divisioonassa joukkueet pelaavat alkulohkoissaan kaksinkertaisen sarjan. Lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta selviytyy vuoden EM-lopputurnaukseen, joka pelataan Puolassa.

Suomi aloittaa kotiottelunsa karsinnassa Bulgariaa vastaan 23.8. Huippumaat Serbia ja Italia juoksevat Suomea vastaan peräkkäisissä kotipeleissä 30.8. ja 13.9. Karsintasavotan kotipelit päättää ottelu Unkaria vastaan 20.9.

Lipunmyynti käynnistynyt – uutuuksina kausikortti ja perhelippu

Lipunmyynti Suomen kotiotteluihin on käynnistynyt. Uutuustuotteina EM-karsintaotteluihin on lunastettavissa kaikki neljä ottelua kattava kausikortti sekä perhelippu, joka oikeuttaa kahden aikuisen ja kahden lapsen sisäänpääsyyn.

Normaalihintaiset yksittäisliput maksavat katsomosta riippuen 21-38 euroa. Kausikortin voi lunastaa hintaan 68-105 euroa ja yksittäiseen otteluun perhelipun 55-83 eurolla. Lisäksi myynnissä on VIP-versio niin kausikorteista kuin yksittäislipuistakin.

Suomen maajoukkueiden EM-karsintojen kotiotteluiden lipunmyyntiä hoitaa Lippupiste, www.lippu.fi. Lisätietoja lippuvaihtoehdoista ja lipumyynnistä Koris.netin sivulta "Miesten EM-karsintaotteluiden lipunmyynti".

Miesten kotiottelut EM-karsinnoissa

la

23.08.

Suomi – Bulgaria

19:00

Energia Areena

la

30.08.

Suomi – Serbia

20:00

Energia Areena

la

13.09.

Suomi – Italia

19:00

Energia Areena

la

20.09.

Suomi – Unkari

19:00

Energia Areena

Pelitapa pähkinänkuoressa

  • Lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja
  • Lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta EM-lopputurnaukseen 2009
  • Ilman kisalippuja jääneet pelaavat jatkokarsinnan 5.-30.8.2009 yhdestä EM-kisapaikasta
  • EM-lopputurnaus pelataan Puolassa 7.-20.9.2009
  • EM-kisoihin ovat selviytyneet isäntämaa Puolan lisäksi olympialaisiin tai olympiakarsintoihin osallistuvat maat: Venäjä, Espanja, Liettua, Kreikka, Kroatia, Saksa ja Slovenia.


Lisätietoja: /maajoukkueet/miesten_maajoukkue/em-karsintojen_lipunmyynti/
 
19.4.2018 Katsojat

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

10.2.2017 15:41 Pohjoinen alue

EM-kisojen odotetut sessioliput myyntiin maanantaina 13.2.

Helsingissä elo-syyskuussa pelattavien EM-otteluiden (EuroBasket 2017) lipunmyynnin seuraava aalto käynnistyy maanantaina 13.2., jolloin koripalloväen hartaasti odottamat sessiokohtaiset – Susijengin osalta ottelukohtaiset – liput vapautuvat myyntiin.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

18.1.2016 EM-kilpailut

Susijengi tiistaina 19.1. Nelosella

Nelosella käynnistyy tiistaina 19.1. uusi reality-ohjelma. Ummikot ulkomailla -sarjan ensimmäisessä jaksossa pirteä teräsvaari Erkki, 81, pääsee elämänsä ensimmäiselle ulkomaanmatkalle tyttärensä Riitan kanssa. Parivaljakolle tulee täytenä yllätyksenä matkan ohjelma - vannoutuneet penkkiurheilijat pääsevät tapaamaan Ranskassa pelaavaa Susijengiä.

11.12.2015 Katsojat

Susijengin kori-ilottelu EM-kisoissa mukana vuoden 2015 sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksessä

Jatkopaikan EM-kisoissa Susijengille varmistanut murskavoitto Bosnia-Hertsegovinasta on mukana finaalivaiheessa, kun yleisö saa äänestää vuoden 2015 sykähdyttävintä urheiluhetkeä. Susijengin lisäksi koripalloperheestä ovat ehdolla Helsingin NMKY ja Carl Jungebrand.

Viasat näyttää Petteri Koposen ja Himkin kaikki Euroliiga-ottelut

Viasat Sportin ja Viaplayn emoyhtiö Modern Times Group (MTG) on uusinut koripallon Euroliigan televisiointi- ja digitaaliset lähetysoikeudet vuoteen 2020 saakka. Myös viime kaudella otteluita Suomessa esittäneet Viasat Sport ja Viaplay tuovat koripallosyksyyn erityistä maustetta esittämällä jokaisen Petteri Koposen ja Moskovan Khimkin Euroliiga-ottelun. Viasat ja Viaplay ovat mukana jo torstaina ja perjantaina Euroliigan avauskierroksella.

17.9.2015 Katsojat

Koponen perjantaina Possessa, Dettmann Huomenta Suomessa ja Yle Puheella

Susijengi on perjantaina näyttävästi ja kuuluvasti esillä perjantaina. Petteri Koponen on perjantai-iltana vieraana viihdeohjelma Possessa. Henrik Dettmann puolestaan vierailee MTV:n Huomenta Suomi –ohjelmassa perjantai-aamuna sekä myöhemmin päivällä Lindgren & Sihvonen –ohjelmassa Yle Puheella.

7.9.2015 EM-kilpailut

Susijengi tapaa faneja maanantaina Montpellierin Fan Zonella

Montpellierissä upeasti sinivalkoisia värejä ylläpitäneille Susijengi-faneilla on maanantaina tilaisuus tulla tapaamaan suosikkijoukkuettaan. Susijengin pelaajat ja valmennusjohto tapaavat faneja Venäjä-ottelun jälkeen Fan Zonella, Montpellierin keskustassa.

Näytä lisää vastaavia