Joensuun Katajalle tappioton marraskuu

30.11.2011 Korisliigan kärkijoukkue Joensuun Kataja sai keskiviikkona Kotkassa odotettua kovemman vastuksen KTP:sta, mutta joensuulaiset ottivat kahdeksan perättäisvoittonsa 83–89 (41–38)-tuloksella. Kataja selvisi siis Korisliigan runkosarjan marraskuun koitoksista tappioitta.

Jared Newsonin Kataja liiteli omissa korkeuksissaan Kotkassa.

Chase Griffinin ToPo kukisti Karhun Kisahallissa.

Tyler Tiedeman ja LrNMKY yllättivät Korihait.

Matti Nuutinen kunnostautui Loimaalla Bisonsin lyödessä Lahden.

Samuli Vanttaja huhki tupla-tuplan Salossa. Kuvat: Matti O. Koskinen, Francois Perthuis & Eveliina Toivola.

Jo aiemmin erotetun Terrell Bellin lisäksi toisenkin ulkomaalaispelaajansa Bennet Davisin kotimatkalle lähettänyt KTP piinasi joensuulaisia kolmannen jakson puoliväliin ja 50-50-tilanteeseen asti.

Jared Newsonin ja Sami Lehtorannan esityön jälkeen Antti Kanervo johdatti kuitenkin Katajan parhaimmillaan 14 pisteen johtoon, kun ottelua oli pelaamatta runsaat neljä minuuttia. KTP rynnisti vielä loppuhetkillä neljän pisteen päähän, mutta joutui tyytymään 83-89 (41-38)-tappioon.

Katajan voiton voimahahmot olivat tutut kasvot Jared Newson (26/11/4 syöttöä/4 riistoa) ja Sami Lehtoranta (21/12/3 syöttöä). Peräti seitsemännen peräkkäisen tappionsa kärsineen KTP:n tehoparin muodostivat Timothy Blue (26/12/4 blokkia) ja ensimmäisen kotipelinsä pelannut Antonio Crocker (28/10/3 riistoa).

ToPo kellisti Karhun

ToPo palasi kolmen tappiollisen ottelun jälkeen voittajaksi kellistämällä Kauhajoen Karhun Töölön Kisahallissa 105–83 (56–44)-lukemin.

Neljä edellistä peliään voittanut Karhu pysyi heittokilvassa mukana ensimmäisen jakson, mutta alkoi jäädä helsinkiläisistä jälkeen jo ennen taukoa. Kolmannella jaksolla eroa tuli jo ratkaisevasti, kun ToPo kasvatti johtonsa yli 20 pisteen.

– Voitto oli hyvä, mutta itse pelissä meillä on vielä paljon tekemistä, kun roolit ovat yhä hakusessa, isoja virheitä tulee ja ilman nopeita hyökkäyksiä olisimme vaikeuksissa, lateli ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

Tasaisen tehokas ToPo kyllä oli, kun jopa seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin. Tehokkaimpina olivat Chase Griffin (22/2) ja Carl Lindbom (15/7). Pelipäivän aamuna Los Angelesista Helsinkiin saapunut ToPon uusi amerikkalaistakamies Corey McIntosh (10/3) pelasi debyyttiottelussaan 19 minuuttia.

Karhu oli jälleen vajaamiehisenä liikkeenä, sillä Ilkka Vuori ja Todd Hendley puuttuivat joukosta sekalaisten vammojen johdosta.

– Loukkaantumiset vaikuttivat, mutta emme saaneet muutenkaan parastamme irti. Hävisimme jatkuvasti 1-1-tilanteita, harmitteli Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara.

Karhun parhaat olivat Clevin Hannah (23/5) ja Kelly Beidler (17/6/3 riistoa).

LrNMKY yllätykseen Uudessakaupungissa

Keskiviikkokierroksen yllätyksestä vastasi Lappeenrannan NMKY, joka haki vasta kauden toisen vierasvoittonsa saalistamalla Uudessakaupungissa Korihait 72–87 (40–45).

LrNMKY johti peliä koko ajan ja pohjusti voittoaan kolmannella jaksolla viemällä sen seitsemän ensimmäistä minuuttia 4-22. Kun vierasjohto kasvoi 23 pisteeseen, katkesi Korihaiden henkinen ruoto.

Voittajien parhaat olivat DeAndre Haynes (20/5/8 syöttöä) ja Tyler Tiedeman (19/8/4 syöttöä/3 riistoa). Vaisujen Korihaiden paras pistemies oli Petri Heinonen (14/8).

Lahti kiusasi Biisoneita Loimaalla

Toinen yllätys muhi Loimaalla, kun liigajumbo Namika Lahti ahdisteli pitkään Nilan Bisonsia. Voitto jäi lopulta Loimaalle 85–77 (33–36)-numeroin.

Kotijoukkue menetti johtonsa toisen jakson puolivälissä ja pääsi takaisin vasta päätösjakson puolivälissä Jeb Iveyn koreilla. 51–59-tappioasemasta 67–63-johtoon siirtymisen jälkeen Bisons joutui vielä puolustuskannalle, kun Lahden Jari Vanttaja ja Ryan Brooks onnistuivat kolmosissaan, mutta Bisons vei viimeiset neljä minuuttia 18-8.

Biisoneiden tehoista vastasivat tutut kasvot Martin Zeno (20/7/6 syöttöä), Jeb Ivey (18/4/7 syöttöä) ja Ryan McDade (15/8), joiden lisäksi Matti Nuutisella (17/10) oli vahva ilta. Namikan tehot lepäsivät Ryan Brooksin (22/11) ja Malik Mooren (20/9/5 syöttöä) varassa, kun kolmas ulkomaalaisvahvistus Brant Bailey oli yhä sivussa.

Kouvoille niukka voitto Salossa

Kouvolan Kouvot käänsi Salossa tasaisen pelin Vilpasta vastaan voitokseen 73–78 (42–43).

Kouvot oli johdossa suurimman osan pelistä, mutta Vilpaskin kävi tasaisin väliajoin edellä, viimeksi seitsemän minuuttia ennen loppua. Kaksi minuuttia ennen loppua Roope Ahonen toi kolmosellaan salolaiset tasoihin tilanteeseen 71–71, mutta Anthony Brownin donkki ja Antto Nikkarisen vapaaheitot veivät Kouvot salolaisten saavuttamattomiin.

Kouvoista kunnostautuivat Anthony Brown (22/11), Josh Gonner (14/5) ja Samuli Vanttaja (11/11). Vilppaan voimarintaman muodostivat Emmanuel Holloway (23/7/7 syöttöä) ja Roope Ahonen (22/1). Vilpas hakee kokoonpanoonsa kolmatta amerikkalaispelaajaa.

(STT)

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.