Saarinen siirtyy Hongasta Ammattivalmentajien toiminnanjohtajaksi

23.6.2008 Koripallon Suomen mestaruuden kahtena viime kautena voittaneen Espoon Hongan toimitusjohtaja Eero Saarinen, 61, siirtyy 1. elokuuta alkaen Suomen Ammattivalmentajat ry:n toiminnanjohtajaksi.

- Yli kolmekymmentä vuotta kestäneen valmentajauran jatkoksi minulla oli erinomainen tilaisuus tehdä työtä huippukoripallon parissa toisella puolella pöytää. Kaksi kulunutta kautta ovat Hongan kannalta menestysvuosia peräkkäisine mestaruuksineen. Kaudet ovat olleet paitsi menestyksellisiä niin myös sisältörikkaita, toteaa Saarinen. 

Pitkän linjan koripallovaikuttaja Saarinen ehti olla monessa mukana mittavalla valmentajaurallaan. 

- Olin vuonna 1992 perustamassa Suomen Koripallovalmentajat ry:tä. 

Yhdistys on tuottanut Suomeen oppia jakamaan monia huippuvalmentajia kuten Bobby Knight, Peter Skansi ja Ettore Messina. Ehkä myös näistä syistä johtuen Suomen Ammattivalmentajat ry on kutsunut minut toiminnanjohtajakseen. 

Saarinen kokee uuden tehtävän tavallaan sulkevan ympyrän hänen työurallaan. 

- Tulevassa tehtävässäni tavoitteena on kaikkien lajien ammattivalmentajien aseman parantaminen, osallistuminen valmentajien näkökulmasta huippu-urheilun kehitystyöhön ja valmentajakoulutuksen suunnitteluun. Uskon kokemuksieni uran eri vaiheissa antavan tulevalle työlle lähes optimaalisen pohjan.

Saarinen nähdään silti edelleen jatkossakin Hongan kotiotteluissa espoolaisseuran väreissä. 

- Hongan omistaja Mika Sohlberg ja seuran hallitus ovat pyytäneet minua jatkamaan toiminnassa VIP- ja asiakastilaisuuksien isäntänä kotiotteluissamme. Otan tehtävän mielelläni vastaan, vahvistaa Saarinen. 

Sohlberg siirtyy jatkossa entistä vankemmin Hongan operatiiviseen johtoon tavoitteenaan luotsata seuraa yhä ammattimaisempaan suuntaan. 

- Toivotan Saariselle menestystä hänelle tarjotussa uudessa työssä, joskin on tietysti sääli menettää näin kokenut henkilö seuran operatiivisesta johdosta. On kuitenkin hienoa, että Saarinen jatkaa uusista haasteistaan huolimatta edelleen myös Hongan organisaatiossa ottelutapahtumien osalta, sanoo Sohlberg.



Lisätietoja: http://www.suomenammattivalmentajat.com/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Ville Tuominen Tanskasta Kataja Basketin toiminnanjohtajaksi

Joensuulainen Kataja Basket saa koripallopiireistä tutun nimen vahvistamaan organisaatiotaan. Parhaillaan toista peräkkäiskautta Tanskan pääsarjassa pelaavaa Bakken Bearsia valmentava Ville Tuominen, 32, aloittaa kesäkuussa työt seuran toiminnanjohtajana. Halu kehittyä uudenlaisissa tehtävissä saa Tuomisen palaamaan Suomeen.

15.10.2014 Korilehti

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Tiistaina (14.10.) Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Tuore numero sisältää Korisliiga-joukkueiden esittelyt sekä jutut liigaseurojen sosiaalisen median käytöstä ja 24.10. toimintansa käynnistävästä KorisliigaTV:stä.

17.4.2013 Valmentajat

Pentti Salmen paita nousee Helsingin Urheilutalon kattoon

Valmentaja-, erotuomari- ja toimittajalegenda Pentti Salmi saa keskiviikkona seuraltaan Helsingin Kisa-Tovereilta (HKT) merkittävän tunnustuksen, kun Salmen valmentajapaita nostetaan Helsingin Urheilutalon kattoon seuran jäädyttämien pelipaitojen viereen.

4.2.2013 Valmentajat

Tammivaara Karhun peräsimessä myös kaudella 2013-14

Päävalmentaja Ari Tammivaara nähdään myös ensi kaudella Kauhajoen Karhun Korisliiga-joukkueen ruorissa. Osapuolet ovat päättäneet käyttää aiemmin sovitun optiovuoden. Tammivaaran luotsaama Karhu on parhaillaan Korisliigassa tukevasti sarjataulukon viidennellä sijalla ja matkalla kolmansiin peräkkäisiin pudotuspeleihin.

Näytä lisää vastaavia