Sten ja Korpivaara valmiina haastamaan suurmaat EM-karsinnassa

5.12.2011 Naisten maajoukkueen runkopelaajien Tiina Stenin ja Heta Korpivaaran mukaan Suomen arpaonni EM-karsintojen sunnuntaisissa lohkoarvonnoissa oli suotuisa. Molemmat uskovat omiensa yllätysmahdollisuuksiin ensi kesän karsinnoissa.

Heta Korpivaara ja Suomi katsovat toiveikkaina kohti tulevia EM-karsintoja.

Tiina Steniä ja kumppaneita vastaan asettuvat ensi kesänä Kreikka, Latvia, Italia ja Luxemburg. Kuvat: Ville Vuorinen.

– Lohko on erittäin haastava, mutta samalla melkein mitä tahansa voi käydä, arvioi Espanjan liigan Cadi La Seuta edustava Tiina Sten.

 

Naisten maajoukkue kohtaa kesän 2012 EM-karsintojen E-lohkossa Kreikan, Latvian, Italian ja Luxemburgin. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee Ranskassa pelattaviin vuoden 2013 EM-kisoihin.

 

– Latvia on ollut viime vuosina Euroopan huippua, tähtipelaajien Kreikka on puolestaan ailahdellut. Italiakin on perinteisesti todella kova, Luxemburg selkeästi lohkon heikoin, Sten punnitsee lohkon voimasuhteita.

 

Stenin linjoilla on Espanjan kakkosliigassa Ferrolin paidassa pelaava Heta Korpivaara.

 

– Latvia ja Kreikka lähtevät varmasti suosikkeina peleihin. Italia on täysin voitettavissamme ja Luxemburg on selkeästi lohkon heikoin joukkue, Korpivaara tuumaa.

 

Viime kesän EM-jatkokarsinnoissa Suomi pelasi neljä ottelua, joista yksi päättyi voittoon. Kolmesta tappiosta huolimatta Suomen suoritustaso oli turnauksessa korkea ja yleisilme hyvä. Vaikka Sten ja Korpivaara tietävät, että ennakkoarvioissa Suomi ei kuulu lohkon kirkkaimpiin ennakkosuosikeihin, molemmat valavat uskoa joukkueensa yllätyskypsyyteen.

 

– Lähdemme haastamaan kaikkia vastustajina ja kun saadaan hyvä henki päälle, voimme hyvinkin yllättää, Korpivaara uskoo.

 

– Meillä on rahkeita lähteä haastamaan joka matsissa ja taistella tasaväkisesti kisapaikasta tasokkaassakin lohkossa, täydentää Sten. 

Lue myös seuraavat 

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

Näytä lisää vastaavia