18-vuotiaat pojat hakevat EM-kisakuntoa Liettuasta

24.6.2008 Heinäkuussa käynnistyviin B-divisioonan EM-kisoihin valmistautuva Suomen 18-vuotiaiden poikien omaajoukkue suuntasi maanantaina valmistavalle leirille Liettuan Anyksciaihin. Leiritykseen osallistuvat myös Suomen alle 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet. Joukkueet kohtaavat yhdeksän päivän leirityksen aikana Liettuan eri ikäluokkien maajoukkueita sekä paikallisia seurajoukkueita.

Juha Dahlströmin luotsaamat 18-vuotiaat pojat saalistivat toukokuussa hopeaa Tukholman Solnassa pelatuissa 18-vuotiaiden poikien PM-kisoissa. Nousua Euroopan B-divisioonasta A-divisioonaan havittelevat 18-vuotiaat kohtaavat leirityksen aikana kahdesti Liettuan 16-vuotiaat pojat sekä päättävät turnauksen kohtaamalla Liettuan kivikovat 18-vuotiaat.

- Joukkuepelimme oli PM-kisoissa jo paikoin valmiin näköistä, vaikka emme ehtineet harjoitella koko joukkueella ennen kisoja kuin kerran. Nyt olemme päässeet hyvään harjoittelurytmiin ja porukka on jalkeilla innokkain mielin, kertoo Dahlström.

18-vuotiaat pojat ovat miesten SM-sarjan ottelumäärissä mitattuna nimekäs ryhmä. Hongan paidassa Suomen mestaruutta juhlinut Sasu Salin, ToPon takakentällä arvokkaita minuutteja uurastanut Roope Ahonen sekä Tampereen Pyrinnön riveissä SM-sarjan vuoden tulokkaan palkinnon pokannut Jesse Niemi kunnostautuivat kukin omalla sarallaan PM-kisoissa. Dahlströmin mukaan joukkueesta löytyy tulivoima kuitenkin myös aloitusviisikon ulkopuolelta.

- Ryhmässä on paljon tervettä, hyvähenkistä kilpailua ja näyttämisen halua. Kundit ovat samalla aaltopituudella ja mielestäni tältä porukalta voidaan odottaa paljon.

18-vuotiaiden kokoonpanossa on toistaiseksi yksi kysymysmerkki, sillä Kouvolan Kouvoissa pelaava 198-senttinen Matti Nuutinen ei pystynyt harjoittelemaan Liettuan matkaa edeltäneellä harjoitusleirillä oireilevan polvensa vuoksi.

15-vuotiaat haistelevat kansainvälistä ilmapiiriä

18-vuotiaiden poikien maajoukkueen lisäksi myös Suomen alle 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kehitysmaajoukkueet ottavat osaa Anyksciain leirille. Ensimmäisen maajoukkuekesänsä käynnistäneet alle 15-vuotiaat ovat valmistautuneet Liettuan koitokseen leireilemällä edellisen viikon Vierumäellä.

- Pelaajat ovat täynnä intoa kuin ilmapallot, naurahtaa alle 15-vuotiaiden tyttöjen apuvalmentaja Mikko Tupamäki.

- Fyysisesti edessä on hyvin rankka leiri, mutta kaikki ovat lähteneet innolla mukaan hakemaan kokemuksia. Toivomme, että Liettuan leiritys antaa pelaajille esimakua kansainvälisestä ilmapiiristä, että kenenkään ei tarvitsisi lähteä täysin valmistautumattomina mukaan tulevien kesien maajoukkueleirityksiin, jatkaa Tupamäki.

Myös alle 15-vuotiaiden poikien valmentaja Miikka Sopanen uskoo, että Anyksciain leiri on arvokas kokemus tulevaisuuden nuorisomaajoukkuepelaajille.

- On ilo nähdä, että näin moni nuori on uskaltanut ottaa haasteen vastaan ja lähteä löytöretkelle huippu-urheiluun. Kundit suorastaan imivät kaiken heille tarjotun tiedon Vierumäen leirillä. Liettuan leirin aikana keskitymme harjoittelemaan hyvin ja tekemään ne pienet, merkitykselliset asiat oikein.

Sopanen ja Tupamäki pitävät ensiarvoisen tärkeänä sitä, että alle 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueryhmät saavat seurata läheltä 18-vuotiaiden poikien maajoukkueohjelmaa.

- 15-vuotiaat katsovat selvästi pari vuotta vanhempia junioreita ylöspäin ja pitävät heitä esikuvina. On mukava tilanne päästä treenaamaan samassa ympäristössä, kertoo Sopanen.

Alle 15-vuotiaiden maajoukkueet eivät pelaa turnauksen aikana varsinaisia maaotteluita, mutta joukkueet kohtaavat viikonlopun ja seuraavan alkuviikon aikana harjoitusotteluissa liettualaisia seurajoukkueita ja urheilukouluja. Leiritys päättyy torstaina 3. heinäkuuta, jolloin maajoukkueet suuntaavat kotimatkalle.

 
23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

27.3.2017 Pääjuttu

Koripallosäätiö tukee nuoria koripalloilijoita

Koripallosäätiö on myöntänyt 11 900 euroa Koripalloliitolle käytettäväksi henkilökohtaisina stipendeinä lahjakkaiden koripallonuorten valmennus- ja leirityskustannusten kattamiseen.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

26.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt ja pojat voittoihin EM-kisossa

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet voittivat omat pelinsä B-divisioonan EM-kisoissa. 18-vuotiaat jatkavat tappiottomina viemällä Makedoniaa ja 18-vuotiaat tytöt puolestaan etenivät kamppailemaan viidennestä sijata voittamalla Englannin.

21.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt päättivät EM-kisojen alkulohkon puhtaalla pelillä

Kahden nuorten maajoukkuepelin päivänä 18-vuotiaat tytöt nappasivat tärkeän voiton Bosnia-Hertsegovinasta B-divisioonan EM-kisojen alkulohkon viimeisessä pelissä ja 15-vuotiaat pojat nappasivat kansainvälisten pelien kokemusta vöilleen voittamalla Liettuan Selection Teamin.

Näytä lisää vastaavia