Koponen antanut NBA-näyttöjä Portlandissa

25.6.2008 Espoon Hongassa keväällä toista peräkkäistä koripallomestaruutta juhlinut Petteri Koponen, 20, on uurastanut reilun viikon hänen NBA-oikeutensa omaavan Portland Trail Blazersin harjoituksissa. Suomalaisnuorukaisen tähtäimessä on 14.-20.7. pelattava kesäliiga ja paikka NBA:ssa tulevalle kaudelle.

- Haluan näyttää, että olen valmis pelaamaan jo ensi kaudella NBA:ssa. Uskon, että nyt aika alkaa olla kypsä siihen, sanoo kesäkuun puolessa välissä Portlandiin yhdessä Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevicin kanssa matkustanut Koponen.

Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Koponen on kehittynyt vuoden aikana suunnitellusti isoin harppauksin erityisesti fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja hänen nykyinen valmiutensa on tullut jopa hienoisena yllätyksenä Portlandin päävalmentajalle Nate McMillanille ja manageri Kevin Pritchardille.

- Minulle sanottiin heti Portlandiin saavuttuani, että vaikutan pitemmältä ja vahvemmalta. Olen siis tehnyt nähtävästi harjoittelussani oikeita asioita viimeisen vuoden kuluessa, vahvistaa 194-senttinen pelintekijä Koponen.

Koponen ei ole näyttänyt hyvältä ainoastaan Portlandin seurajohdon silmissä. Kestävyys- ja nopeustestin terävä tulos on luettavissa meriittinä myös mustana valkoisella.

- Kieltämättä, kaikki on mennyt ihan hyvin ja kommentit ovat olleet positiivisia.

- Petteri haluaa olla täällä. Hän haluaa todistaa valmentajille, että ansaitsee paikan joukkueessa ensi kaudella ja on sitoutunut tekemään itsestään niin hyvän pelaajan kuin mahdollista. Yksi asia, joka (Koposessa) meitä kiinnosti, on hänen työmoraalinsa, siteerasi Portland Tribune Pritchardia.

"Draft kertoo enemmän Portlandin suunnitelmista"

Trail Blazersin suunnitelmista ja kiinnostuksesta Koposta kohtaan kertoo paljon sekin, että McMillan ilmoitti haluavansa pitää hänet harjoittelemassa Portlandissa mahdollisimman pitkään ennen torstaina New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestettävää NBA:n varaustilaisuutta.

- Tässä vaiheessa on vaikea sanoa vielä mitään tarkempaa. Torstain draft kertoo sitten taas vähän enemmän Portlandin suunnitelmista, toteaa Seattlen suunnalle yhdessä Portlandin Brandon Royn kanssa harjoittelemaan siirtynyt Koponen.

- Seattlessa on ohjelmassa pari treeniä Royn kanssa ja täältä sitten matka jatkuu todennäköisesti Gonzagaan leirille, joskaan täyttä varmuutta siitä ei vielä ole.

Koposen osalta juhannusviikko kulki vielä pitkälti henkilökohtaisten harjoitusten merkeissä. Myöhemmin kuvaan astuivat muun muassa Portlandin leveään takamiesosastoon lukeutuva Steve Blake ja sentteri Channing Frye.

- Pääsin harjoittelemaan kertaalleen molempien kanssa. Tämän viikon maanantaina Portland järjesti puolestaan workout-tilaisuuden, johon oli poimittu pelaajia ympäriinsä. Mukana oli pari NBA:ssa pelannutta kaveria sekä muun muassa Espanjassa ja Ranskassa esiintyneitä pelaajia. Ja olihan siellä yksi tutumpikin kasvo eli Namika Lahden riveissä aiemmin nähty Michael Kuebler, luettelee Koponen.

Kaikki tekeminen tähtää NBA:n kesäliigaan

Koponen korostaa harjoittelun jatkuvan tiiviinä ja yksi tavoite on yli muiden, Las Vegasissa 11.-20. heinäkuuta pelattava NBA:n kesäliiga, kirkkaana mielessä. Las Vegas merkitsee sittenkin sitä todellista näytön paikkaa, johon Koposen kaikki tekeminen tähtää.

- Suurin paino keskittyy tietenkin kesäliigaan, jossa Portland on luvannut minulle viime vuotta enemmän aikaa ja vastuuta nimenomaan omalla paikallani pelintekijänä. Trail Blazersissa on paljon hyviä takamiehiä ja ei ole suinkaan helppoa lunastaa paikkaa ensi kauden joukkueeseen, mutta olen varsin luottavainen.

Portland julkistaa kesäliigan lopullisen kokoonpanonsa ensi viikolla. Se on kuitenkin jo tässä vaiheessa varmaa, että joukkueesta löytyy Koposen lisäksi myös toinen mies Espoon Hongasta. Hongan viisi kertaa Suomen mestariksi luotsannut Mihailo Pavicevic, 50, on kiinnitetty kesäliigan ajaksi Portlandin apuvalmentajaksi.

- Kesäliigaan valmistautuminen alkaa joukkueen kanssa 8. tai 9. päivä heinäkuuta. Kesäliigassa on luvassa viime vuoden tapaan taas viisi ottelua seitsemän päivän sisään, kertoo Koponen.

NBA:n kesäliigassa on mukana kaiken kaikkiaan 21 joukkuetta. Portlandin tiivis urakka käynnistyy 14. heinäkuuta, jolloin vastaan asettuu Washington Wizards. Portlandin viimeinen ottelu on vuorossa 20. heinäkuuta New Orleans Hornetsia vastaan. Sen jälkeen aika on kypsä suurille päätöksille.

- Pallo on silloin Trail Blazersilla urani jatkon osalta. Haluan pelata NBA:ssa, mutta pitää muistaa, että minulla on ikää sittenkin vasta 20 vuotta. Jos NBA ei onnistu vielä ensi kauden osalta, niin pidän ovet luonnollisesti avoinna myös Eurooppaan, viittaa Koponen lähinnä Italian ja Espanjan suuntaan.

Juuri nyt Koponen aikoo kuitenkin pitää pelitossunsa tukevasti Pohjois-Amerikan maaperällä. NBA on aina ollut hänen suuri unelmansa ja toisaalta kilpailuhenkinen Koponen on tunnettu nuoresta iästään huolimatta juuri sellaisena pelimiehenä, joka on pystynyt kääntämään vaativammatkin haasteet voitokseen.



Lisätietoja: http://www.nba.com/blazers/
 
10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

Näytä lisää vastaavia