16-vuotiaat tytöt trillerivoittoon Liettuasta

20.7.2008 Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue tarjosi harvinaista herkkua, kun koripallon jättiläismaa Liettua jäi ikäluokan maaottelussa suomalaisten jalkoihin Evita Iiskolan viime hetken vapaaheittojen jälkeen 49-48 (24-33).

Perjantaina Latvian puolustuksellaan aseettomaksi riisunut Suomi oli jäädä alakynteen aivan toisen puoliajan alussa, kunnes valmentaja Harri Jokelan organisoima paikkaprässi palautti Suomalaiset kiinni voittokamppailuun.

- Olimme 11 pinnaa takana, mutta pystyimme nousemaan syövereistä takaisin. Pelasimme koko ensimmäisen puoliajan hyvää hyökkäyspeliä, mutta viimeistely ei onnistunut. Hyvä puolustus takasi kuitenkin sen, että naapuri ei päässyt karkumatkalle, Jokela kertoo.

Suomalaisten koodinimellä "pikkumusta" kutsuma 1-2-1-1-paikkaprässi sekoitti Liettuan peliajatuksen täysin. Liettualaiset saivat ottelun jälkimmäisellä 20-minuuttisella aikaiseksi vaivaiset 15 pistettä. Osoitus suomalaisten puolustuasenteesta on myös Liettuan 37 pallonmenetystä.

- Senteillä ja kiloilla emme voi kilpailla, joten asennetta on löydettävä enemmän kuin naapurilta. Jos Liettuan tasoisen joukkueen jättää 15 pisteeseen, silloin on todella onnistunut.

Tasaväkinen ottelu ratkesi viimeisellä pariminuuttisella. Janniina Koivunen (17/8/4 riistoa) siirsi hyppyheitollaan Suomen 47-46-johtoon ottelun päätösminuutin lähestyessä. Seuraavissa hyökkäyksissä korin alle hakeutunutta Evita Iiskolaa (13/2) rikottiin, ja vapaaheittoviivalle päässyt Iiskola heitti yhteensä neljästä vapaaheitostaan kaksi sisään.

Liettua jäi viimeisissä hyökkäysyrityksissään tehottomaksi suomalaisten betonipuolustusta vastaan.

- Oma peli on hyvällä mallilla. Vielä kun olisimme saaneet pari viime minuuttien ohiheittoa hyvistä paikoista saatua maaliin, ei olisi tarvinnut jännittää lopussa näin paljon, Jokela hymyili.

18-vuotiaat pojat kylvettivät Viroa toistamiseen

18-vuotiaiden poikien tuplamaaottelu Viroa vastaan oli voitokas. Perjantaina Viron ylivoimaisella esityksellä murskannut Suomi oli terässä myös lauantaina, kun Viro kaatui suomalaisten hallitseman toisen puoliajan jälkeen 90-81 (40-40).

Ottelun avausneljänneksen jälkeen kymmenellä pisteellä johtanut Suomi oli vaikeuksissa lähinnä toisella kymmenminuuttisella.

- Viro tuli huomattavasti terävämmin peliin ekan kympin jälkeen. Menetimme palloa jatkuvasti ja hävisimme levyrit aika selkeästi, kertoo 18-vuotiaiden poikien valmentaja Jukka Toijala.

Toijala piti ryhmänsä kanssa puoliajalla lyhyen ja ytimekkään palaverin levypallopelaamisen merkityksestä. Toijalan palopuhe oli tuloksellinen, sillä kolmas neljännes meni suomalaisille 28-11. Suomalaisten kirin käynnistivät takamiehet Sasu Salin (17/6) ja Antto Nikkarinen (18/0), jotka viimeistelivät yhteensä 32 pistettä toisella puoliajalla.

Suomen peluuttaessa vaihtomiehistöään Viro pääsi vielä kaunistelemaan piste-eron alle kymmeneen, mutta varsinaiseen voittotaisteluun Virolla ei enää ollut asiaa.

- Hyvillä mielin näiden otteluiden jälkeen saa olla. Peli näyttää olevan aika hyvällä mallilla. Meillä on erittäin hyvä valmistautumisaika takana ja kaikki pelaajat ovat terveinä, viittaa Toijala viikon päästä alkaviin 18-vuotiaiden poikien EM-kisoihin Unkarin Debrecenissä.

EM-kisojen lähestyessä Toijala painottaa kuitenkin maltin tärkeyttä.

- Viro-maaottelut olivat hyvä osoitus siitä, että voimme luottaa omaan tekemiseen, mutta samalla matsit muistuttivat, että meillä ei ole varaa turhiin luuloihin.

Musta hetki tiputti 16-vuotiaat pojat Liettuan kyydistä

Myös Suomen 16-vuotiaat uurastivat lauantaina ikäluokkansa maailman huippuihin kuuluaa Liettuaa vastaan. Perjantaisen Latvia-ottelun tapaan suomalaisten puolustus oli tehokasta, mutta hyökkäyspään viimeistelyssä oli hakemista. Liettua haki puoliaikaan mennessä 44-28-johdon, mutta tuolloin peli ei ollut vielä missään tapauksessa menetetty.

- Puolustuksemme oli puoliaikaan mennessä kokonaisvaltaisesti hyvää. Pukukopissa kaikki tiesivät, että mitään ei oltu menetetty, 16-vuotiaiden poikien apuvalmentaja Mikko Larkas kertoo.

Liettua kuitenkin kiristi puolustustaan entisestään ja veti kolmannen jakson viimeisen kaksiminuuttisen nimiinsä tylysti 10-0.

Liettualaisten yllätykseksi 34 pisteen tappioasemassa suomalaiset sisuuntuivat ja alkoivat kuroa eroa kiinni. Ottelun lähestyessä kohti päätöstään Liettua joutui turvautumaan jälleen aloitusviisikkoonsa.

- Vika neljännes meni meille 24-10. Ilman turhia ailahteluja tämäkin matsi olisi ollut voitettavissa. Oli ilahduttavaa nähdä, että jätkät eivät luovuttaneet kolmenkymmenen pinnan tappioasemassa, vaan vetivät kovalla asenteella kirin vielä loppuun, Larkas kiitteli.

Liettua haki voiton ottelusta 79-59 (44-28). Tasaisesta suomalaisjoukkueesta edukseen erottuivat korin alla liettualaiset tasaväkiseen kamppailuun haastanut Robin Nordman (6/7/3 blokkia), hyökkäysuhkallaan Liettuan yllättänyt Kilian Cato (11/0) sekä kolmen pisteen kaaren takaa jyvän löytäneet Osku Heinonen (11/3/3 syöttöä) ja Kalle Naapi (13/0).

Viro (18-vuotiaat) - Suomi (18-vuotiaat) 81-90 (40-40), 18-vuotiaiden poikien maaottelu, Tallinna (Viro) 19.7.2008

Antto Nikkarinen 18/0, Sasu Salin 17/6, Roope Ahonen 14/1/5 syöttöä, Samuli Vanttaja 12/6, Lauri Tiainen 8/1, Jussi Turja 8/0, Matti Nuutinen 5/5, Jesse Niemi 4/1, Lauri Toivonen 3/0, Mikael Sandberg 1/4, Carl Lindbom 0/3, Tuomas Viertola 0/0.

Liettua (16-vuotiaat) - Suomi (16-vuotiaat) 48-49 (33-24), 16-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, Trakai (Liettua) 19.7.2008

Janniina Koivunen 17/8/4 riistoa, Evita Iiskola 13/2, Ellen Nurmi 6/1, Susanne Uecker 4/2, Rita Haukkovaara 4/1, Annika Holopainen 3/1, Laura Juhola 2/4/3 riistoa, Emma Nikula 0/5, Katleena Kärkkäinen 0/2, Emma Välikoski 0/1, Sophie Weckström 0/0, Anette Juvonen 0/0.

Liettua (16-vuotiaat) - Suomi (16-vuotiaat) 79-59 (44-28), 16-vuotiaiden poikien maaottelu, Trakai (Liettua) 19.7.2008

Kalle Naapi 13/0, Osku Heinonen 11/3/3 syöttöä, Kilian Cato 11/0, Robin Nordman 6/7/3 blokkia, Villematti Kopio 5/7, Alex Vaenenberg 3/4/3 riistoa, Markus Molenius 3/2, Joel Heinikoski 3/0, Lauri Kuuluvainen 2/1, Daniel Dolenc 2/1, Valtteri Mäkäläinen 0/0, Risto Pohjolan-Pirhonen 0/0.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.