Liettua tarjosi Suomen naisille oppia kolmannen kerran

3.8.2008 Suomen naisten koripallomaajoukkue pystyi kiusaamaan EM-kisojen kuutosta Liettuaa myös joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa Espoossa. Suomen puoliaikajohdon (32-31) jälkeen kokeneet liettualaiset rankaisivat kolmannella jaksolla vieden sen nimiinsä 25-6 ja ottelun lukemin 77-52.

Liettua tuli latautuneena peliin ja siirtyi nopeasti 7-0-johtoon. Suomi kuitenkin pelasi ennakkoluulottomasti ja erityisesti joukkue löysi puolustuspeliinsä hurmiovaihteen alun hapuilun jälkeen. Liettua tuskaili Suomen paikka- ja pelaajavartioinnin sekoituksen kanssa, eikä viiden minuutin jakson aikana saanut hyökkäyksissään muuta aikaan kuin pallonmenetyksiä.

Sanna Heleniuksen korien tahdittamana Suomi vei jakson 13-0, johti avausjakson jälkeen 16-15 ja puoliajalla 32-31.

Lukuisten avainpelaajien loukkaantumisten vuoksi kolme Liettua-ottelua tarjosi Suomen nuorelle kaartille esiinmarssin mahdollisuuden. Sunnuntaina naisten maaotteludebyyttinsä teki Espoo Teamin 18-vuotias Kia Ignatius.

- Aluksi jännitin aika paljon. Joukkue kuitenkin tuki ja kannusti hienosti. Hermostuneisuus katosi pelin edetessä. Oli hienoa päästä pelaamaan tämän tason vastustajaa vastaan ja nähdä kuinka paljon töitä on vielä edessä, kertoi Ignatius.

Kia Ignatius lukeutuu 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen avainpelureihin. Kyseinen maajoukkue matkaa tiistaina kohti Makedonian Skopjea, jossa pelataan ikäluokan B-divisioonan EM-turnaus.

- Iloisin mielin lähdetään matkaan ja kova halu on voittaa. Toivottavasti menestystä tulee kisoissa ja sen jälkeen palaan ilomielin naisten maajoukkueen mukaan.

Maajoukkueen ykköspelintekijä Reetta Piiparille tärkeitä lepohetkiä tarjonnut Ignatius heitti naisten debyytissään viisi pistettä. Erityisesti toisen kenttäpäädyn työstään hän keräsi kiitosta.

- Liettua-peleissä nähtiin suomalaisnuorilta hienoja suorituksia. Sandra Välikoski oli hyvä, etenkin ensimmäisessä pelissä. Kia (Ignatius) pelasi fantastisen puolustuspelin tänään ja Minna Sten on edistynyt kahdessa viikossa huimasti, kehui maajoukkueen apuvalmentaja Jukka Mantere.

Taktista oppia

Puoliajalla mentäessä Suomen pisteistä 11 oli heittänyt Helenius ja Tiina Sten kahdeksan. Lukuun ottamatta kolmatta jaksoa Suomen esitys oli ehjä, yritteliäs ja ennakkoluuloton.

- Tänään oli kokonaisuudessaan kivempi peli kuin lauantaina. Olimme hereillä ja kaikki teki hommia, Mantere arvioi.

- Saimme kaksi tärkeää oppia tänään. Positiivinen oppi oli se, että pienellä puolustustaktiikan muutoksella saimme järkytettyä kokeneenkin joukkueen peliä. Olimme lauantaina hirveissä virhevaikeuksissa. Paikka- ja pelaajavartioinnin sekoituksen ansiosta emme saaneet nyt yhtään virhettä avausjaksolla, eikä Liettua ainoatakaan vapaaheittoa.

Opeista toinen oli ensimmäistäkin arvokkaampi.

- Painotimme tauolla kolmannen jakson tärkeyttä, koska Liettuan kova rynnistys oli arvattavissa. Emme siltikään olleet valmiita vastaamaan vastustajan taktisiin muutoksiin. Tämän tason vastustajalla taktinen ajattelu on sitä luokkaa, että hereillä on oltava koko ajan, Mantere kertasi sunnuntain antia.

Piipari heitti pelissä 12 pistettä. Heleniuksen ohella 11 pisteen saldoon ylsi Minna Sten. Voittajien ykkönen oli 196-senttinen Gintare Petronyte, joka nosteli 15 pistettä.

Suomella on vielä puolitoista viikkoa aikaa hioa kuvioitaan kuntoon ja parannella haavojaan ennen Euroopan A-divisioonan otteluiden alkua. Suomi avaa karsintapelinsä kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Tapiolan Urheiluhallissa 13.8.

Ennen kuukauden mittaisen karsintasavotan alkamista Suomi matkaa maanantaina Kööpenhaminaan, jossa pelataan 5.-9.8. Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Suomi lähtee matkaan varmuudella ilman jalkavammojaan parantelevia luottosenttereitään Taru Tuukkasta ja Niina Laaksosta. Liettuaa vastaan esiintyneeseen ryhmään on kuitenkin odotettavissa vahvistusta. PM-kisoihin matkaava joukkue julkistetaan vasta maanantaina.

Suomi kohtaa PM-avauksessaan tiistaina Norjan.

11/5

Liettuan parhaat: Gintare Petronyte 15/4, Sandra Valuzyte 9/8, Milda Sauliute 9/1.

Lisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.