LegaDuen suomalaispelaajat tehokkaina joulutauolle

25.12.2011 Italian LegaDuen suomalaispelaajat Tuukka Kotti ja Shawn Huff pelasivat mainiosti jouluviikon otteluissaan. Kotti kävi levypallon päässä ”tupla-tuplasta” ja Huff säkitti 20 pistettä. Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana puolestaan oli tositoimissa vielä joulupäivän iltana.

Italian LegaDuen jouluviikon onnistujiin kuuluivat mm. Tuukka Kotti...

..ja Shawn Huff. Kuvat: LegaDue Pictures & Ville Vuorinen.

Tuukka Kotti oli joukkueensa Aget Imolan tehokkain pelaaja Italian LegaDuen joulunaluskierroksella. Kotin pirteä ilta ei kuitenkaan pelastanut Imolaa jatkoaikatappiolta Jesiä vastaan pistein 74–78 (38–41, 69–69).

Imola johti ottelua vielä loppuhetkillä 72–74, mutta kotijoukkueen Jeffrey Brooks tasoitti pelin varsinaisen peliajan viimeisen sekunnin nostolla. Kaksi minuuttia ennen jatkoajan loppua tilanne oli 74–74, viimeiset kaksi minuuttia Jesi vei 4-0.

Kotti pelasi ottelussa 29 minuuttia ja nosteli huimin tarkkuuksin 16 pistettä (kakkoset 8/11). Kotti jäi myös yhdeksällä levypallollaan yhden ”riban” päähän tupla-tuplasta. Forssalaislähtöiselle maajoukkuemiehelle merkittiin myös neljä pallonriistoa. Kotin lisäksi Imolan Patricio Prato ja Jesin Ryan Hoover heittivät 16 pistettä.

Imola lähti joulutauolle voitettuaan viisi kahdestatoista ottelustaan.

Huff säkitti 20 pistettä

Erinomaisesta iltapuhteesta LegaDuen joulunaluskierroksella vastasi myös toinen maajoukkueen aloitusviisikon kokeneen kaartin pelaaja: Shawn Huff säkitti 20 pistettä (kakkoset 4/5, kolmoset 3/7, vapaaheitot 3/5), kun Forli taipui vieraissa Veronalle 73–93 (34–40).

Avauspuoliskolla tasaisena edennyt ottelu alkoi kääntyä Veronan puoleen kolmannen jakson aikana. Päätösjakson alku oli vielä Forlin etsikkoaikaa, mutta Verona vastasi nopealla kuoliniskulla, joka jätti Forlin kyydistä.

Peräti 39 minuuttia pelanneelle Huffille merkittiin 39 minuutissa 20 pisteen lisäksi neljä levypalloa, kaksi riistoa ja syöttö. Huff oli tehoindeksiltään kentän paras pelaaja kotijoukkueen Antonio Portan (17/2/8 syöttöä) jälkeen.

Forli on voittanut joulutaukoa edeltäneestä 12 ottelustaan viisi.

Leen Veroli taipui Barcellonalle

Gerald Lee jr.:n Prima Veroli päätti LegaDuen syyskautensa tappioon häviämällä joulutaukoa edeltäneen otteluunsa Barcellonalle 53-69 (24-35). Veroli ei missään vaiheessa löytänyt rytmiä hyökkäyspeliinsä, vaan heitti alhaisella prosentilla alusta loppuun.

Lee pelasi Verolin aloitusviisikon sentterin roolissa 28 minuuttia, upotti 11 pistettä (kakkoset 4/7, vapaaheitot 3/3), repi kuusi levypalloa ja riisti pallon kolme kertaa. Kotijoukkueesta kunnostautui erityisesti Michael Hicks (16/7/3 riistoa).

Veroli haki syyskaudella kolme voittoa sekä kärsi yhdeksän tappiota.

Salinin Olimpija kiri ja taipui Montenegrossa

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljanan pelit Adrianmeren liigan runkosarjassa jatkuivat joulupäivän iltana Montenegron Podgoricassa kotijoukkue Buducnostia vastaan.

Perinteikäs kotijoukkue tervasi vierasjoukkueen pelinrakentelun puolustuksellaan ja näytti ratkaisseen ottelun jo johtamalla päätösjakson alussa lukemissa 53-34. Olimpija oli kuitenkin näpäyttää Buducnostia ryntäämällä hulppean takaa-ajon päätteeksi eron seitsemän pisteeseen päätösjaksolla. Lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan enää päässeet, ja Buducnost voitti pistein 63–56 (33–17).

Sasu Salin pelasi ottelussa 19 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä ja haali kolme pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/1, vapaaheitot 1/2) ja yhden levypallon. Olimpijan pirtein oli Robert Rothbart (21/7), Buducnostin paras vastaavasti Bojan Dubljevic (20/8).

Olimpija on voittanut Adrianmeren liigassa kahdeksan ja hävinnyt viisi ottelua.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.