Italia-Suomi -ottelun live-kommentit

27.8.2008 Miesten Euroopan A-divisioonan ottelu Italia-Suomi käynnistyy keskiviikkona klo 19 Suomen aikaa. Koris.net on paikalla kommentoimassa ottelun kulkua niille, jotka eivät malta odottaa Urheilukanavan jälkilähetystä.

Ennakkoasetelmat

Pelin lähtökohdat tulivat pääosin jo selvitettyä eilisessä ennakossa. Sekä kotijoukkue Italia että Suomi ovat voiton tarpeessa. Kaikki paikalliset puhuvat pakkovoitosta Italian joukkueelle, joka haluaa säilyttää mahdollisuudet lohkovoittoon.

Suomen joukkue saapui pelipaikalle Chietiin tiistaina klo 17.30. Kokoontuminen Helsinki-Vantaalla oli aamulla klo 7.30, joten päivälle tuli pituutta ennen kuin pelaajat pääsivät kiinni työvälineisiinsä, koripalloihin. Matkalla joukkue kävi läpi videoita vastustajista, illalla paikkoja avaavat harjoitukset, aamulla kevyt heittoharjoitus, lisää videoita, ruokaa ja lepoa. Pelimatkojen rutiinit ovat tuttuja kaikille.

Suomen joukkueen fiilikset ovat Bulgaria-tappiosta huolimatta olleet korkealla. Huumori lentää joka käänteessä. Nyt vain toivotaan, että pelihuumorikin löytyy.

Koris.net pyrkii päivittämään tätä sivua kaikissa mahdollisissa väleissä, vähintään jokaisen jakson jälkeen. Stay tuned! Älkääkä unohtako live-tilastoja osoitteessa www.fibaeurope.com.

Ennen peliä

Halli Chietissä vetää arviolta 3000 henkeä. Yllättävää kyllä se ei ole ääriään myöten täynnä, mutta meteliä riittää varmasti. Esimakua kotiyleisö antoi kansallislaulun soidessa rytmikkäillä taputuksillaan ja laulullaan. Tästä tulee hieno ilta korisfriikille.

Yhden asian voisi viedä pankkiin ja se on, että Italia tulee tänään kovaa. Suomen takamiehiä vastaan tullaan heittämään prässiä ja villi veikkaus on, että myös hyökkäyspäässä vauhtia riittää.

1. neljännes

Italia tuli peliin juuri sellaisella intensiteetillä kuin olettaa saattoi. Kimmo Muurinen vastasi kahdella vahvalla korilla, mutta sai toisen virheensä jo vajaan kuuden minuutin jälkeen.

Kotijoukkue siirtyi 9-0-irtiotolla 16-8-johtoon ja päävalmentaja Henrik Dettmann oli pakotettu käyttämään ensimmäinen aikalisä. Ennen aikalisää konkari Massimo Bulleri pyysi joukkuekaveriaan tuplaamaan pallollista Petteri Koposta ja haki tilanteesta väkisin riiston. Komeasti nousee 124 maaottelua pelannut Bulleri edelleen - se oli todettava kun hän tälläsi riiston päätteeksi kahden käden donkin.

Suomen puolustuksessa on rähinä päällä ja apupuolustus toimii. Koposta otetaan takakentällä kovaa, kahdenkin miehen voimalla, mutta hienosti "Petsku" löysi korille leikkaavan Tuukka Kotin, joka aloitti Suomen kirin. Kotin ajo nosti seitsemän sekuntia ennen loppua pisteen päähän (16-15), mutta Italia pääsi viimeisessä hyökkäyksessään vielä heittämään tilanteeksi 18-15.

Suomen joukkueen iloksi paikalle saapui 1. neljänneksen lopuksi pieni suomalainen kannatusjoukko. Vaikka ryhmä ei ole kuin neljän henkilön vahvuinen, haastaa se yllättävän hiljaisen italialaisyleisön.

2. neljännes

Hanno Möttölä pitää Suomea mukana pelissä. Möttölä hankkiutuu vapaaheittoviivalle, eikä Italian joukkueesta tunnu löytyvän luonnollista puolustajaa suomalaiskonkarille. Kun jaksoa on pelattu reilut kuusi minuuttia, on Möttölä tehnyt Suomen kymmenestä viimeisestä pisteestä kahdeksan. Italia johtaa 31-27.  

Italia esittää hyvin vähän sellaista, mitä ei Suomen ennakkopalavereissa olisi ollut esillä. Giuseppe Poeta pitää hirveää vauhtia ja ajaa aktiivisesti. Bulleri ottaa mieluusti heittonsa kuljetuksesta. Iso kolossi Christian Di Giulliomaria on täysin oikeakätinen, mutta vahva kuin härkä.

Kovaa painetta Suomen pelinrakenteluun Italia lisää tuplaamalla jokaisen skriinin jälkeen pallollista. Toistaiseksi Koponen ja kumppanit eivät ole löytäneet vapaita miehiä toivotulla tavalla.  

Puoliajalle tilanteessa 41-36. Koponen haki viimeisellä minuutilla hyvin virheen italialaispuolustukselle, teki vapareilla kaksi pistettä ja seuraavassa hyökkäyksessä kiihdytti koko puolustuksen läpi korille nostaen tilanteeksi 38-36. Bulleri rankaisi viimeisteli taukolukemat.

Suomella ei hätää mitään hätää pelissä, vaan tasaisia ovat joukkueet. Jos heitto uppoaisi edes hitusen paremmin, olisi Suomi johdossa. Avauspuoliskon kolmoset 3/15.

Suomalaisista Möttölällä koossa kahdeksan pistettä ja Koposella seitsemän. Ajoittain pallo liikkuu hyvin ja ratkaisuja tulee leveältä rintamalta. Kuvaavaa onkin, että jo kahdeksan suomalaista on ehtinyt pisteidentekoon.

Muutamia säikähdyksen hetkiä ensimmäinen 20-minuuttinen tarjosi. Kimmo Muurinen sai korinalustilanteessa iskun kaulaansa ja Jukka Matinen puolestaan vatsaansa. Molemmat kuitenkin ainakin näennäisesti kunnossa.

3. neljännes

Hyvällä sykkeellä Suomi tuli peliin. Muurisen nopean korin ja Koposen onnistuneen hyppyheiton jälkeen tilanne 41-40.

Italian isot miehet tietävät roolinsa ja syöttelevät hyvin kaarella odotteleville italialaistykeille.

Tilanteessa 48-45 Suomella parikin mahdollisuutta tasoitukseen. Koposen kolmonen skriinin takaa kuitenkin ohi. Italia siirtyy 25 minuutin kohdalla paikkaan ja Koponen heittää taas kolmosen ohi. Suomi hukkaa vielä 3-1-nopeankin. Näihin ei ole varaa.

Vaarallisiksi heittäjiksi tiedetyt Marco Mordente ja Matteo Soragna sivaltavat kolmoset sisään ja saavat hallin hetkeksi intoutumaan "ITALIA"-huutoihin. Suomella on onneksi Matinen, joka hiljentää heti yleisön kolmosellaan.

Viime kaudella Italian liigassa debytoinut, mutta vielä ilman sopimusta oleva Kotti pelaa eleettömän tehokkaasti. Kauniin korinalusliikkeen ja kääntöhypärin myötä tilanteeksi 56-52.

Suomi ruoskii itseään jakson lopussa muutamalla helpolla virheellä. Mordente riistää ja juoksee kaksi pistettä ja Suomen viimeisessä hyökkäyksessä Matinen donkkaa ohi. Italia johtaa 62-54.

4. neljännes

Möttölä edelleen Suomelle kaikki kaikessa.

Matinen saa virheen, joka tuomitaan vähintäänkin kyseenalaisesti epäurheilijamaiseksi. Jälkihoidon italialaiset osaavat; Daniele Cinciarini upottaa kolmosen ja heti seuraavassa hyökkäyksessä toisen. Tilanne 72-61.  

Huff tekee mitä heittäjän pitääkin. Ulander hakee Huffin ohiheitetystä kolmosesta hyökkäyslevyrin ja syöttää takaisin Huffille, joka naulaa kolmosen sisään. Tilanne 72-67.

Matinen tuo Suomen kolmen pisteen päähän, kun Möttölä vapauttaa syötöllään Matisen vapaaksi kolmoskaaren taakse. Tilanne 75-72, peliaikaa reilut kolme minuuttia. Möttölä saa puolustuspäässä heti perään neljännen virheensä.

Poetta tekee todella kovan korin hyökkäysajan päättyessä pistäessään sisään juoksevan heittonsa ja nostaen tilanteeksi 79-72. Kun Infante jää vielä käsittämättömän vapaaksi korin alle, näyttää tilanne suomalaisittain huonolta. Tilanne 81-72 ja aikaa kaksi minuuttia. Toisessa kenttäpäädyssä Kotti epäonnistui kahdesti korin alta.

Liikaa helppoja virheitä ja heittopeliin vähän tarkkuutta lisää. Mitään muuta Suomi ei olisi Italian kaatamiseen tarvinnut. Italia heitteli vapareista tarvittavat pisteet. Lopputulos 88-80. Otteluraportti ja kommentit myöhemmin.

Mika Mäkelä
Chieti, Italia



Lisätietoja: http://www.fibaeurope.com/
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.9.2016 EM-karsinnat

Islanti, Saksa, Puola, Ukraina, Georgia ja Iso-Britannia EM-kisoihin

EM-karsinnat huipentuivat lauantai-iltana, ja kuusi uutta joukkuetta leimasivat lippunsa vuoden päästä Turkissa, Suomessa, Israelissa ja Romaniassa pelattaviin vuoden 2017 EM-kisoihin. Jo aiemmin kisapaikkansa varmistaneiden maiden lisäksi arvokisoihin pelasivat tiensä Islanti, Saksa, Puola, Ukraina, Georgia ja Iso-Britannia.

15.9.2016 EM-karsinnat

Belgia, Slovenia, Montenegro ja Unkari varmistivat EM-kisapaikkansa

Neljä joukkuetta varmisti paikkansa vuoden 2017 EM-kisoissa voittamalla keskiviikkoillan EM-karsintaottelunsa. Jo viime viikonloppuna EM-kisalippunsa leimanneen Venäjän lisäksi EM-kisamatkansa varmistivat Belgia, Slovenia, Montenegro sekä Unkari. EM-karsinnat huipentuvat lauantaina.

22.1.2016 18:01 EM-karsinnat

Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

16.1.2014 EM-karsinnat

Susijengi ja fanit tulisilla hiilillä 1.-3.2.

Tiistaina Vuoden joukkueena Urheilugaalassa palkitulla Susijengillä ja niin ikään Uuno-pystin pokanneilla Susijengi-faneilla on luvassa jännityksentäyteiset kolme päivää, kun tammikuu vaihtuu helmikuuksi. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus kokoontuu Barcelonaan tekemään päätöksiä MM-kisojen villeistä korteista lauantaina 1.2. Maanantaina 3.2. koripalloperhe jännittää jo joko MM-kisojen alkulohkojen tai EM-karsintalohkojen arvontoja.

14.8.2013 Maaottelu

16-vuotiaat pojat nousivat sillasta neljän parhaan joukkoon – voittoputki jo kuuden ottelun mittainen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen voittoputki B-divisioonan EM-kisoissa Bosniassa kasvoi keskiviikkona kuuden voiton mittaan. Päävalmentaja Jyri Lohikosken sisukkaat sissit nousivat sillasta ja masensivat Englannin pistein 70–60 (30–31). Voitto merkitsi Suomelle myös paikkaa B-divisioonan neljän parhaan joukossa.

30.7.2013 EM-karsinnat

Susijengin kesän maaotteluavaus Ranskassa

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi avaa maaottelukesänsä Ranskassa alkaneella viikolla. Vastus on heti huippuluokkaa, kun Susijengi testaa viime EM-kisoissa hopeaa voittaneen ja Lontoon olympialaisissa kuudenneksi venyneen isäntämaan. Susijengi matkasi pelipaikalle Pauhun 15 pelaajan voimin.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

Näytä lisää vastaavia