Koposen Bologna-debyytti Honkaa vastaan Espoossa

8.9.2008 Kaksi viimeistä mestaruutta voittanut Honka kohtaa Petteri Koposen edustaman maineikkaan italialaisjoukkueen Virtus Bolognan 23. syyskuuta LänsiAuto Areenalla pelattavassa Espoon kaupungin 550-vuotisjuhlaottelussa. Kyseessä on samalla Koposen debyyttiottelu Bolognan riveissä.

Hongasta Koposen riveihinsä neljän vuoden mittaisella sopimuksella hankkinut, Italian Serie A:n mestaruutta ja menestystä eurokentiltä alkavalla kaudella hakeva Virtus Bologna lukeutuu saapasmaan suurseuroihin. 

- Kävin viime viikolla uuden seurani järjestämässä lääkärintarkastuksessa ja pääsin samalla tutustumaan Bolognaan sekä tulevaan asuntooni. Liityn joukkueeseen Espoon ja minulle varmasti myös tunteikkaan ottelun myötä. Tuo ottelu merkitsee minulle yhtä urani taitekohtaa, kertoo Hongassa kansainvälisiin mittoihin kasvanut Koponen.

Virtus on voittanut värikkään historiansa saatossa 15 Italian mestaruutta, kahdeksan kertaa maansa cupin ja edelleen kaksi kertaa Euroliigan. Seura voitti ensimmäiset neljä mestaruutta putkeen jo 1940-luvulla. Sen jälkeen Virtus on juhlinut Italian mestaruutta jokaisella vuosikymmenellä lukuun ottamatta 1960-lukua.

Nykyään italialaisen Renato Pasqualin luotsaaman Virtus Bolognan viimeinen todellinen täysosuma osui kaudelle 2000-01, jolloin se villitsi kannattajansa triplalla, eli Euroliigan ja maansa mestaruudella sekä edelleen Italian cupin voitolla.

Seura satsaa jälleen muutaman, vähän laihemman vuoden jälkeen kovaan menestykseen, mistä kertoo paljon myös Earl Boykinsin hankinta joukkueen ykköspelintekijäksi.

Urallaan kymmenen kautta ja 520 ottelua NBA:ssa pelannutta, vain 165-senttistä ja 60-kiloista Boykinsia on mainostettu Serie A:n kalleimmaksi pelaajaksi.

Koposen NBA-pykälän sisältävä sopimus on sekin varteenotettava myös taloudellisilta puitteiltaan. Espoon juhlaottelussa muut arvot ovat kuitenkin suuremmassa roolissa.

- On aivan mahtavaa aloittaa ura Virtus Bolognassa ottelulla entistä seuraani vastaan ja kotiyleisön edessä. Se on kokemus, jota en taatusti unohda koskaan, korostaa Koponen, joka matkustaa ottelun jälkeen Bolognaan.

Areenan tunnelma viritetään kattoon

Hongan alustava suunnitelma oli järjestää Korisliigakauden alla Espoon 550-vuotisjuhlaturnaus, mutta kun Koposen siirto Bolognaan alkoi varmistua, niin kuviota päätettiin hioa uudelleen yhdessä kaupungin kanssa.

- Virtus Bologan aikataulu ei antanut periksi turnaukselle, joten päädyimme tähän yhteen huippuotteluun, jossa laatu korvaa määrän, kertoo Hongan toimitusjohtaja Mika Sohlberg.

Honka ja juhlavuottaan näkyvästi viettävä kaupunki virittelevät omalta osaltaan tunnelman Areenan korkeaan kattoon kutsumalla otteluun Espoon koulujen ala-asteiden oppilaita.

- Se on kaupungin ja Hongan kädenosoitus espoolaisnuorille, toteaa Sohlberg.

Espoon Honka-Virtus Bologna käynnistyy tiistaina 23. syyskuuta klo 19.00 LänsiAuto Areenan siirtoparketilla. Huippuottelun lippujen hinnat ovat 20 ja 10 euroa. Ottelun ennakkolipunmyynti käynnistyy tiistaina 9. syyskuuta osoitteessa http://www.piletti.fi/.



Lisätietoja: http://www.honkaplayboys.com/
 

Opel Cup tuo europarkettien huiput Suomeen

Koripallosta kiinnostuneita hemmotellaan tänä syksynä toden teolla. Kun miesten maajoukkue on pelannut ensimmäiset EM-karsintaottelunsa syyskuun puolivälissä, tuo kansainvälinen Opel Cup –turnaus nähtäväksi kotijoukkue Espoon Hongan lisäksi kolme eurooppalaista huippujoukkuetta. Suomalaista koripallosyksyä lämmittävät Helsingin Jäähallissa 22.-23.9. pelattavassa turnauksessa Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon edustama italialainen Scavolini Pesaro, Jukka Matisen saksalaisseura Opel Skyliners sekä Arvidas Saboniksen liettulainen Zalgiris Kaunas.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

2.8.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Trey Niemi siirtyy Italian Serie B:hen

Parhaillaan Kanadassa pelaava Trey Niemi jatkaa uraansa syksyllä Italian Serie B:ssä pelaavassa Virtus Lumezzanessa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

1.7.2023 17:00 Korisliiga

Korisliigan kehittynein pelaaja Trey Niemi Kanadaan

Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi keväällä 2023 nimetty helsinkiläisen Sykin kasvatti Trey Niemi, 25, on liittynyt Kanadan pääsarjaa (CEBL) pelaavan Saskatchewan Rattlersin riveihin. 185-senttinen Niemi rekisteröi viime kaudella Korihaille 14,5 pistettä, 4,2 syöttöä, 2,1 levypalloa ja 1,0 riistoa ottelua kohden.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

23.5.2023 21:53 Suomalaiset ulkomailla

Valtteri Mervola siirtyy Saksan ProB:n Ehingen Urspringin joukkueeseen

Viime kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Valtteri Mervola, 21, jatkaa uraansa Saksassa. Joensuun Kataja Basketin kasvatti on tehnyt Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ehingen Urspringin kanssa sopimuksen.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

Näytä lisää vastaavia