Opintomahdollisuudet laajenivat Kouvojen valmentaja-akatemiassa

10.9.2008 Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja koripalloseura Kouvot ovat tehneet puitesopimuksen yhteistyöstä, joka keskittyy koripallovalmennuksen ja nuorisourheilun kehittämiseen. Lisäksi puitesopimuksen tavoitteena on auttaa Kouvoja edustusjoukkueen markkinoinnin kehittämisessä.

Sopimuksen allekirjoittivat Kouvojen puheenjohtaja Matti Laaksonen ja toimitusjohtaja Jukka Kyöstilä sekä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan ja kulttuurin toimialajohtaja Raimo Pelli.

Sopimuksen yhtenä tavoitteena on saada koripallovalmennuksesta kiinnostuneita opiskelemaan Kymenlaakson alueelle. Kouvot tarjoaa valmentaja-akatemiassaan valmennuksen opinnot ja käytännön harjoittelun, Kymenlaakson AMK tarjoaa puolestaan mahdollisuuden suorittaa korkeakoulututkinto. Näin valmentaja voisi suorittaa samalla sekä korkeakoulututkinnon että valmennuksen opinnot. Samalla opiskelijalle aukeavat mahdollisuudet korkeakoulun monipuoliseen kansainväliseen vaihto-ohjelmaan. Valmentaja-akatemian toimiessa täydessä laajuudessaan koulutettavia on noin 20. 

Valmentajien tehokas kouluttaminen on tärkeää urheilulajin tulevaisuuden kannalta. Toisaalta siviiliammattitutkinto antaa turvaa valmentajalle yllättävien muutosten varalta ja mahdollistaa esimerkiksi puolipäiväisenä valmentajana toimimisen. Valmentaja-akatemia aloitti toimintansa tänä syksynä Kouvojen ja Kouvolan seudun ammattioppilaitoksen välisellä sopimuksella. Nyt tehty sopimus laajentaa opiskelijoiden valintamahdollisuuksia koulutuksen osalta.

Kymenlaakson AMK haluaa sopimuksen avulla tukea monin eri tavoin nuorten urheilutoimintaa. Sopimus tukee myös alueen urheilutoimintaa tarjoamalla erilaajuisia kehityshankkeita.  Kymenlaakson AMK:n opiskelijoille yhteistyö tarjoaa uusia mahdollisuuksia työelämälähtöisiin projekteihin ja opinnäytetöihin.

Lue myös artikkeli ”Kouvolaan valmentaja-akatemia”.



Lisätietoja: http://www.kyamk.fi/

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia