Salin masensi Zlatorogin kolmosillaan

8.1.2012 Vastikään Slovenian liigan tähdistöottelussa 11 pistettä upottanut Sasu Salin aloitti Adrianmeren liigan kevätkauden räväkästi. Salin upotti viisi kolmosta ja keräsi kaikkiaan 18 pistettä, kun Olimpija Ljubljana päihitti Zlatorogin vieraissa 63–69 (34–38).

Sasu Salin nakutteli 18 pisteellään Zlatorogin kumoon Adrianmeren liigassa.

Petteri Koposen Virtus Bolognan voittoputki katkesi Serie A:ssa.

Tuukka Kotin Imolan vuosi alkoi voitolla.

Shawn Huff upotti sunnuntaina 16 pistettä. Kuvat: Getty Images/All Over Press & LegaDue Pictures.

Zlatorogin ja Olimpijan tasaisen kamppailun ratkaisijaksi nousi Salin, joka upotti kahdella perättäisellä kolmosellaan Olimpijan 61–61-tasatilanteesta 61–67-johtoon ottelun viimeisen minuutin alussa. Salin varmisteli voittoa vielä vapaaheittoviivalta upottamalla tilanteeksi 61–68.

Salin pelasi vuoden ensimmäisessä ottelussa 35 minuuttia ja oli kentän paras korintekijä 18 pisteellä (kakkoset 1/4, kolmoset 5/6, vapaaheitot 1/2). Salin sieppasi myös yhden levypallon ja riisti pallon kerran.

Salinia tahditti Olimpijan riveissä Jaka Blazic (17/6/3 syöttöä/4 riistoa). Alén Omic heitti 15 pistettä Zlatorogille.

Olimpija jatkaa Adrianmeren liigan viidennellä sijalla yhdeksällä voitolla ja viidellä tappiolla.

Koposen Bolognan voittoputki katkesi

Petteri Koposen Virtus Bolognan neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi sunnuntai-iltana, kun Pesaro kukisti bolognalaiset kotonaan lukemin 86-77 (46-43).

Pesaro oli karata vierailtaan jo ensimmäisellä jaksolla, ja vaikka Bologna pääsi vielä peliin mukaan ennen taukoa, eivät vieraat päässeet ottelussa kertaakaan johtoon. Pesaro sai ottelussa kaikki Bolognan nimimiehet Viktor Sanikidzea lukuun ottamatta kuriin, ja päätösjaksolla Pesaron johto oli jatkuvasti kymmenen pisteen tuntumassa.

Petteri Koponen oli muun joukkueensa tavoin tiukasti Pesaron joukkuepuolustuksen ruuvipenkissä. Koponen keräsi 10 pistettä pelitilanteiden heittoprosentin jäädessä vaatimattomaksi (kakkoset 0/6, kolmoset 2/6, vapaaheitot 4/4). Koponen sieppasi myös kaksi levypalloa.

Kentän tähti oli kaksi kautta sitten Korisliigaa Namika Lahden väreissä pelannut, nykyisin Pesaroa edustava Ricky Hickman (23/3/5 syöttöä), joka sai tukea NBA-veteraani James Whitelta (20/2/4 syöttöä). Bolognan paras oli Viktor Sanikidze (22/9).

Virtus Bologna on voittanut kauden otteluistaan yhdeksän ja hävinnyt viisi.

Rannikko sivussa, Vareselle tappio

Teemu Rannikko seurasi sunnuntaina vaihtopenkiltä käsin, kun hänen joukkueensa Cimberio Varese hävisi Italian Serie A:n vierasottelussaan Cremonalle pistein 61–69 (26–36).

Ottelu oli Vareselle tuskainen: joukkue upotti pelitilanneheittonsa vaatimattomin prosentein ja menetti pallon peräti 19 kertaa. Ongelmistaan huolimatta Varese onnistui pitämään pelin suhteellisen tasaisena erityisesti korin alla, jossa se voitti levypallot 43–28. Päätösjaksoa Cremona kuitenkin hallitsi noin kymmenen pisteen erolla.

Rannikko kuului Varesen kokoonpanoon, mutta oli kenttätapahtumista sivussa polvivaivojen johdosta. Cremonan tehomiehet olivat Jonathan Tabu (15/2) ja David Lighty (11/3/3 syöttöä/3 riistoa). Varesea piti pinnalla vastaavasti Yakhouba Diawara (21/7).

Varese on hakenut kauden otteluistaan seitsemän voittoa ja seitsemän tappiota.

Kotin Imola aloitti vuoden vierasvoitolla

Tuukka Kotin Aget Imola aloitti vuoden 2012 vierasvoitolla Italian LegaDuessa. Liigajumbo San Antimo piti Imolaa pihdeissään täydet 40 minuuttia, mutta lopussa vieraat hakivat kuitenkin väkisin 66–70 (41–37)-voiton.

Kuusi minuuttia ennen loppua San Antimo johti lukemissa 59–55, mutta Imola vei Trent Whitingin viiden pisteen johdolla seuraavat minuutit 11-0 ja ratkaisi ottelun vapaaheittoviivalta.

Kotti kuului Imola aloitukseen ja upotti 27 minuutissa kahdeksan pistettä (kakkoset 4/9) sekä keräsi neljä levypalloa. Forssalaissentterille merkittiin myös yksi syöttö ja yksi pallonriisto. Kentän tehokkain oli Verolin Trent Whiting (20/8/4 syöttöä).

Imola on voittanut kauden otteluistaan kuusi ja hävinnyt kahdeksan.

Huff keräsi 16 pistettä

Shawn Huff keräsi sunnuntaina 16 pistettä (kakkoset 7/11, kolmoset 0/3, vapaaheitot 2/2), mutta ei onnistunut auttamaan joukkuettaan Forlia vierasvoittoon Reggio Emiliasta Italian LegaDuessa.

Reggio Emilia oli koko ottelun ajan muutaman askeleen vieraitaan edellä ja vaikka ero ei noussut kertaakaan mahdottomaksi, kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtolukemiaan jokaisella jaksolla. Kotijoukkueen voittoluvut olivat 97–86 (51–44).

Forlin aloitusviisikkoon kuulunut Huff keräsi 16 pistettään 32 minuutissa. ToPon kasvatti rekisteröi myös seitsemän levypalloa sekä yhden riiston tilastoihin. Kentän parhaat olivat Reggio Emilian Donell Taylor (23/5) ja Dawan Robinson (22/7) sekä Forlin Austin Freeman (25/5).

Forli on Tuukka Kotin Imolan tavoin voittanut kuusi ja hävinnyt kahdeksan ottelua.

Leen Verolille vapauttava voitto

Vaikean syyskauden Italian LegaDuessa pelannut, Gerald Lee jr:n edustama Prima Veroli haki LegaDuen sunnuntaikierroksella vapauttavan voiton. Kotijoukkue Jesi jäi Verolin jalkoihin puolustusvoittoisessa kamppailussa 72–75 (38–36).

Ottelu eteni Jesin hienoisessa komennossa kolme jaksoa, mutta Veroli tarrasi tahtipuikon päätösjaksolla onnistuneella hyökkäyspelillään. Veroli käväisi parhaimmillaan kuuden pisteen johdossa neljä minuuttia ennen loppua.

Lee ehti pelata ottelussa 18 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Leelle merkittiin kahdeksan pistettä (kakkoset 3/3, vapaaheitot 2/2) ja kuusi levypalloa. Verolin tehoista vastasivat David Brkic (16/7) ja Jaqwan Barry (14/8), Michele Maggioli upotti Jesille 20 pistettä.

Veroli on kerännyt kaudella viisi voittoa ja yhdeksän tappiota.

Kaunistolle tupla-tupla, Bloisille jatkoaikatappio

Ville Kauniston ADA Blois Basketin vuosi Ranskan NM1-liigassa käynnistyi täpärällä jatkoaikatappiolla. Blois kuroi vierasjoukkue Charlevillen 15 pisteen johton päätösjaksolla vielä tasoihin, mutta Charleville vei kuitenkin niukan 88-90 (33-42, 81-81)-voiton ylimääräisen viisiminuuttisen päätteeksi.

Kaunisto aloitti vuotensa tehokkaasti keräämällä 40 minuutissa 17 pistettä (kakkoset 6/8, kolmoset 1/3, vapaaheitot 2/7) ja noukkimalla 13 levypalloa. Kaunisto myös antoi kuusi korisyöttöä, riisti pallon kahdesti ja blokkasi yhden vastustajan heiton.

Bloisin parhaat olivat Kauniston lisäksi Gary Staelens ja Tahirou Sani, jotka kumpikin heittivät 18 pistettä. Charlevillen Nicolas Racon ja ex-Honkalainen Corey Belser upottivat myös 18 pistettä.

Blois on voittanut yhdeksän ja hävinnyt kuusi ottelua.

Catolle tehokkaat minuutit voitoissa

Kilian Caton Maine Black  Bears haki kaksi voittoa tammikuun ensimmäisen viikon otteluissa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa. Maine kukisti alkuviikolla Binghamtonin vieraskentällä 76-61 (40-27) ja lauantaina UMBC:n kotonaan 89-70 (43-30).

Vaihdosta peliin tullut Cato pelasi molemmissa otteluissa tehokkaat minuutit. Binghamtonia vastaan Hongan kasvatti uurasti 13 minuuttia päätyen kahdeksan pisteen (kakkoset 2/2, kolmoset 1/2, vapaaheitot 1/1), yhden levypallon ja yhden riiston kokonaissaaliiseen. UMCB-ottelussa Cato pelasi 17 minuuttia viimeistellen kuusi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/1, vapaaheitot 4/4), neljä levypalloa ja blokin.

Binghamton-ottelussa Mainen tehokkain oli Alasdair Fraser (25/8/4 syöttöä), UMBC:ta kurmotti 29 pistettä heittänyt Gerald McLemore. Maine on voittanut seitsemän ja hävinnyt viisi ottelua.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.