Bolognan Pasquali ja Boykins hiomaan Koposta pelintekijänä

19.9.2008 Maajoukkuekoripalloilija Petteri Koponen, 20, saavuttaa nousujohteisella urallaan jälleen yhden merkittävän virstanpylvään, kun hän kietaisee, lauantaina päättyvien EM-karsintojen jälkeen, tulevana tiistaina maineikkaan italialaisseuran Virtus Bolognan peliasun ensimmäisen kerran ylleen.

Koposella on hänen entistä seuraansa Honkaa vastaan LänsiAuto Areenan siirtoparketilla pelattavassa Espoon 550-vuotisjuhlaottelussa paljon tunnetta ja panosta pelissä. Neljän vuoden mittaisen, kohtuullisen NBA-siirtopykälän sisältävän sopimuksen solmineen Koposen sekä Bolognan odotukset ovat korkealla puolin ja toisin. 

- Koponen tuo joukkueeseemme positiivista nuorta energiaa ja lahjakkuutta. Pidän häntä fyysistenkin mittojen osalta todellisena pelintekijänä, luonnehtii Bolognan valmentaja Renato Pasquali 194-senttistä Koposta Espoon Hongan tiedotteessa. 

Pasquali, 54, on seurannut silmä tarkkana Koposen kehitystä, mutta kaksikko saa siis ensimmäisen todellisen pelillisen kontaktin toisiinsa tiistaina Espoossa.

- Petteri on kehittynyt viime vuosina suurin harppauksin ja on vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa, mihin minun pitää panostaa eniten hänen osaltaan tuon trendin jatkamiseksi. Tulevat harjoituksemme kertovat sen minulle, sanoo Pasquali. 

Pasquali tietää mitä odottaa Koposelta. 

- Kovia kolmen pisteen heittoja, taitavia syöttöjä ja pelintekijän kykyjä. 

Koposelle on tarjolla Bolognassa valmennusjohdon antamien ohjeiden lisäksi laadukasta oppia myös kentän puolella. 

Siitä takuun tarjoaa Italian Serie A:n kalleimmaksi pelaajaksi mainostettu, menestystä saapasmaan lisäksi Euroopan kentiltä hakevaan Bolognaan NBA:sta hankittu pelintekijä Earl Boykins. 

Vain 165-senttisellä Boykinsilla on plakkarissaan komeat kymmenen kautta ja 520 ottelua NBA:ssa. 

- Boykins saattaa olla sittenkin se paras opettaja Koposelle mittavan NBA-kokemuksen myötä. On hieno päästä valmentamaan tällaisia pelaajia. Boykins on jo ehtinyt osoittaa, että hän on nimenomaan sellainen pelaaja, jota me etsimmekin, vahvistaa Pasquali. 

Boykins uskoo Koposen pelaavan vielä NBA:ssa 

Boykins, 32, on hänkin virtaa täynnä tulevien haasteiden edessä. 

- Haluan omalta osaltani nostaa kahdesti Euroliigankin voittaneen Bolognan takaisin huipulle. Seuralla on pitkät ja hienot perinteet, sekä nähdäkseni loistava tulevaisuus edessään.

Boykins aikoo voittaa Bolognan asussa ainakin Italian mestaruuden ja jos mahdollista, vieläkin enemmän.

- Odotan Koposelta hyvää apua tässä tehtävässä. Hän tuo ryhmäämme lisää syvyyttä ja tekee meistä parempia joukkueena. 

Koposella on puolestaan annettavaa tässä mielessä myös Boykinsille. 

- NBA on pitkälti 1 vastaan 1 -pelaamista. Euroopassa pelataan enemmän ja perusteellisemmin koko joukkueena, muistuttaa Boykins. 

Koponen kolkutti jo tällä kaudella tosissaan NBA:n ovia, mutta hänen pelaajaoikeutensa ison veden takana omaava Portland Trail Blazers ei ollut vielä valmis sopimukseen.

- Toivon ja uskonkin, että Koponen pelaa vielä jonain päivänä NBA:ssa, tuumii Boykins, jolle Suomi ja Espoo merkitsevät vieläkin eksoottisempaa kokemusta kuin pelaaminen Euroopan kentillä. 

- En ole ollut vielä koskaan Suomessa. Odotan innolla päästä vierailemaan ensimmäisen kerran kauniissa maassanne, heittää Boykins kohteliaasti. 

Pasquali lupaa räiskyvää peliä Espoossa 

Pasquali lupaa Bolognan saapuvan Espoon kansainväliseen juhlaotteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, ellei mitään viime hetken loukkaantumisia ilmene. 

Italialaisvalmentaja vihjaa samalla, että Areenan parketilta ei vauhtia ja tilanteita tule tiistaina puuttumaan. 

- Oma pelifilosofiani on räiskyvä. Pyrimme juoksemaan paljon nopeita hyökkäyksiä. Se tulee tehdä kuitenkin kontrolloidun fiksusti, viittaa Pasquali ryhmänsä tuleviin haasteisiin Italian ja Euroopan kentillä. 

- Uskon ja luotan, että olemme tällä kaudella paljon kilpailukykyisempiä Italian Serie A:ssa ja laajemmalla rosterilla eurocupissa. Pelejä on luvassa paljon, mutta olemme valmiina siihen urakkaan. Haluan tietenkin, että yllämme mahdollisimman pitkälle kaikissa sarjoissa, jatkaa Pasquali poimimalla edelleen mukaan myös Italian cupin.

Suomalainen Korisliiga ja sitä kaksi viimeistä kautta mestarin elkein hallinnut Honka ovat Pasqualille vielä pitkälti tuntemattomia suuruuksia. 

- En ole nähnyt montaakaan Suomen liigan ottelua, mutta tiedän, että Honka on nykyään jo varsin tasokas joukkue, jota meidän on kunnioitettava. Eikä suinkaan yksinomaan vain joukkueen kolmen kovan amerikkalaispelaajan (Ben Perkins, Monte Cummings, Akeem Scott) vuoksi. 

Espoon Honka-Virtus Bologa tiistaina 23. syyskuuta klo 19 Espoon LänsiAuto Areenalla. Sitä ennen Koponen nähdään vielä tämän syksyn aikana kerran tositoimissa Suomi-paidassa, kun maajoukkue päättää EM-karsintaurakkansa Vantaan Energia Areenalla lauantaina 20.9. klo 19 pelattavaan otteluun Unkaria vastaan.



Lisätietoja: http://www.virtus.it/
 
14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

2.8.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Trey Niemi siirtyy Italian Serie B:hen

Parhaillaan Kanadassa pelaava Trey Niemi jatkaa uraansa syksyllä Italian Serie B:ssä pelaavassa Virtus Lumezzanessa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

1.7.2023 17:00 Korisliiga

Korisliigan kehittynein pelaaja Trey Niemi Kanadaan

Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi keväällä 2023 nimetty helsinkiläisen Sykin kasvatti Trey Niemi, 25, on liittynyt Kanadan pääsarjaa (CEBL) pelaavan Saskatchewan Rattlersin riveihin. 185-senttinen Niemi rekisteröi viime kaudella Korihaille 14,5 pistettä, 4,2 syöttöä, 2,1 levypalloa ja 1,0 riistoa ottelua kohden.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

23.5.2023 21:53 Suomalaiset ulkomailla

Valtteri Mervola siirtyy Saksan ProB:n Ehingen Urspringin joukkueeseen

Viime kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Valtteri Mervola, 21, jatkaa uraansa Saksassa. Joensuun Kataja Basketin kasvatti on tehnyt Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ehingen Urspringin kanssa sopimuksen.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

Näytä lisää vastaavia