Salin jälleen Punaisen Tähden surma

15.1.2012 Sasu Salin loisti kentän parhaana pelaajana ja johdatti 20 pisteellään ja viidellä onnistuneella kolmosellaan Union Olimpija Ljubljanan 74–73 (34–34)-voittoon Belgradin Punaisesta Tähdestä Adrianmeren liigan sunnuntaikierroksella. Edellisen kerran Salin kuritti Punaista Tähteä lokakuussa. Kahdenkymmenen pisteen rajan rikkoivat viikonloppuna myös Shawn Huff ja Ville Kaunisto.

Sasu Salin laulatti jälleen kolmosia Belgradin Punaista Tähteä vastaan.

Teemu Rannikon Varese kärsi vierastappion Serie A:ssa.

Shawn Huff paukutti LegaDuessa 25 pistettä.

Tuukka Kotti kaapi kahdeksan levypalloa ja riisti neljästi.

Korisliigan viime kevään MVP Ville Kauniston tehokausi Ranskassa jatkuu.

Kilian Cato nousi jälleen Mainen avausviisikkoon. Kuvat: Getty Images/All Over Press, Ville Vuorinen, LegaDue Pictures, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Joulukuun lamastaan toipunut Olimpija osoitti sunnuntaina halunsa palata Adrianmeren liigan huippusijoille lyömällä perinteikkään Belgradin Punaisen Tähden kotikentällään 74–73 (34–34).

Olimpija johti ottelua viimeisen kymmenminuuttisen alussa parhaimmillaan 60–51, mutta Punainen Tähti rynnisti vielä rinnalle ja ohi. Filip Covic heitti vieraat viimeisen minuutin alussa 71–73-johtoon, jonka jälkeen Deon Thompson ja Goran Jeretin nostivat kotijoukkueen pisteen voittoon vapaaheittoviivalta.

Voittajien tehokkain pelaaja oli Suomen miesten maajoukkueen tarkkakäsi Sasu Salin, joka nakutti 20 pisteen (kakkoset 0/2, kolmoset 5/9, vapaaheitot 5/6) edestä nauloja Punaisen Tähden arkkuun. MaSu-Basketin kasvatti antoi myös yhden syötön ja riisti pallon kahdesti. Edellisen kerran Salin rankaisi Punaista Tähteä lokakuussa 23 pisteellä ja kuudella kolmosella.

Salinin lisäksi kotijoukkueesta nousivat esille Vladimir Dasic (19/5/4 riistoa) ja Deon Thompson (12/6/2 blokkia). Vieraita kannatteli Petar Popovic (25/10).

Olimpija on voittanut Adrianmeren liigassa 10 ja hävinnyt kuusi ottelua.

Rannikon Varesen takaa-ajo ei riittänyt

Teemu Rannikon Cimberio Varese kohtasi Italian Serie A:n sunnuntaikierroksella vieraskentällä pudotuspelipaikasta haaveilevan Teramon. Teramo puolusti kotikenttäänsä ansiokkaasti viemällä Vareselta pisteet 81-75 (39-40).

Varese johti ottelua avauspuoliskon jälkeen, mutta kolmannella jaksolla vieraiden konseptit sekosivat täysin ja kotijoukkue ryntäsi vierailijan pallonmenetyksistä parhaimmillaan 69-58-johtoon. Varese kipusi vielä viimeisen minuutin alussa Kristjan Kangurin kolmosella kolmen pisteen päähän, muttei enää lähemmäksi.

Aloitusviisikossa peliin tullut Rannikko uurasti 31 minuuttia, heitti neljä pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 1/7, vapaaheitot 1/2), kaappasi kaksi levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti pallon kerran. Varesen tehokkain oli Kristjan Kangur (26/9/4 syöttöä), Teramoa tahditti Milos Borisov (19/4).

Varese on voittanut kahdeksan ja hävinnyt kahdeksan ottelua.

Huff hurjana Scafatia vastaan

Shawn Huff naputteli kauden toiseksi korkeimman pistelukemansa, kun hänen joukkueensa Forli mitteli Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella Scafatia vastaan. Suomen maajoukkuelaituri mätti sukkaan muhkeat 25 pistettä (kakkoset 4/9, kolmoset 5/9, vapaaheitot 2/2) ja sieppasi kylkeen kaksi levypalloa. Huffin kauden piste-ennätys on 28.

ToPo-kasvatin edesottamuksista huolimatta Forli taipui pistein 71–91 (29–50). Scafati johti jo avausjakson jälkeen 30–16, eikä Forli enää toipunut. Kotijoukkueen tehoparin muodostivat Paul Marigney (25/3) ja James Thomas (20/20).

Forli on hakenut kuusi voittoa ja hävinnyt yhdeksän kertaa.

Kotin Imolalle kitkerä tappio

Tuukka Kotin Aget Imolalle kirjattiin kitkerä kotitappio Brindisiä vastaan Italian LegaDuen sunnuntain kierroksella. Brindisi johti ottelua kolmannen jakson lopussa pistein 34–45, ja vaikka Imola pääsi vielä useasti 1-2 pisteen päähän, tasoihin tai ohi kotijoukkue ei enää päässyt. Brindisin voittolukemat olivat 60–62 (24–24).

Kotti pelasi ottelussa 30 minuuttia nostellen viisi pistettä (kakkoset 1/7, vapaaheitot 3/4), keräten kahdeksan levypalloa ja riistäen pallon neljä kertaa. Kentän parhaat olivat Imolan Patricio Prato (17/3/3 syöttöä) ja Brindisin Jimmy Lee Hunter (16/4).

Imola on voittanut kuusi ja hävinnyt yhdeksän ottelua.

Kaunisto takoi 28 pistettä

Ville Kauniston hurja kausi Ranskan NM1-liigassa jatkui vanhaan malliin, kun kaarinalaislähtöinen laituri takoi 28 pistettä (kakkoset 10/11, kolmoset 0/2, vapaaheitot 8/12) NM1:n viikonloppukierroksella. Kauniston ADA Blois Basket päihitti vieraskentällä jatkoajalla Sorguesin pistein 93–100 (43–40, 83–83).

Pisteidensä kylkeen Kaunisto kohenteli asemiaan NM1:n levypallokuninkaana raapimalla 13 irtopalloa. Lisäksi Kaunisto antoi viisi syöttöä, riisti pallon kerran ja blokkasi yhden vastustajan heiton.

ADA Blois Basket on hakenut kauden 16 ottelustaan 10 voittoa.

Catolle 11 pistettä Albanya vastaan

Kilian Caton Maine Black Bearsin konferenssiottelut USA:n NCAA-liigassa jatkuivat kuluvalla viikolla.

Viikon ensimmäisessä ottelussaan Maine hävisi Boston Universitylle kotonaan 68–77 (33–27). Maine johti vielä toisen puoliajan alussa pistein 37-31, mutta hävisi runsaan kuusiminuuttisen 34-11 ja joutui lopullisesti takaa-ajajan asemaan. Cato pelasi ottelussa 12 minuuttia kolmen pisteen (kolmoset 1/1) ja yhden levypallon tehoilla.

Lauantain ottelussa Maine hävisi trilleriottelun vieraskentällä Albany New Yorkia vastaan 75–76 (37–38). Mainen avausviisikkoon siirretty Cato vastasi odotuksiin upottamalla 18 minuutissa 11 pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 3/5, vapaaheitot 2/2) ja noukkimalla kolme levypalloa. Gerardo Suero heitti voittajille 26 pistettä.

Mainella on tilillään koko kaudella kahdeksan voittoa ja seitsemän tappiota, konferenssin sisäisissä peleissä kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Joventutille voitto, Cavén sivussa

Joonas Cavén seurasi lauantaina loukkaantuneena sivusta, kun hänen joukkueensa CB Prat Joventut avasi vuoden 2012 kotikentällään päihittämällä Teneriffan 85–70 (37–37) Espanjan Adecco Plata -liigassa.

Ratkaisu nähtiin päätösjaksolla, jonka Joventut vei 28–10. Kotijoukkueen paras oli Roger Villanova 16 pisteellään.

Joventut on voittanut 12 ottelustaan seitsemän.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.