Kohti Final Fouria: Mestari ja nousija iskevät yhteen miesten välierässä

18.1.2012 Tampereen Pyynikillä pelattavassa vuoden 2011 Suomen Cupin toisessa välieräottelussa ennakkoasetelmat ovat kääntyneet päälaelleen, kun hallitseva mestari Tampereen Pyrintö on hävinnyt molemmat liigaottelunsa loimaalaista nousijajoukkue Nilan Bisonsia vastaan. Joukkueiden päävalmentajat Pieti Poikola ja Greg Gibson korostavat kuitenkin, että lauantain välierässä edelliset ottelut eivät paina.

Antero Lehto ja Tampereen Pyrintö isännöivät Cupin Final Fouria Pyynikillä.

Välierässä Pyrintö saa vastaansa Mikko Koiviston ja Biisonit.

Välierässä nähdään myös liigan amerikkalaisvahvistusten kermaa, kun Pyrinnön Damon Williams..

..ja Biisoneiden Martin Zeno iskevät yhteen. Kuvat: Kai Kilappa, Matti O. Koskinen & Eveliina Toivola.

Tampereen Pyrinnölle vuodenvaihde on ollut poikkeuksellinen. Maaliskuusta 2009 asti lähes ylivoimaisesti voitoista voittoihin edennyt ja kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut tamperelaisjoukkue majailee 23 pelatun runkosarjakierroksen jälkeen Korisliigan jaetulla neljännellä sijalla. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan Pyrintö on voittanut vain kaksi.

 

Joukkueen yllä leijailleesta matalapaineesta huolimatta Pyrinnön päävalmentaja, kahdesti Korisliigan vuoden valmentajaksi valittu Pieti Poikola, 34, ei ole huolissaan.

 

– Tuloksellisesti se ei ole vielä näkynyt, mutta pelimme alkaa olla jo hiljalleen hyvässä kuosissa. Olemme päässeet harjoittelemaan hyvin. Seuraava askel on vakiinnuttaa pelin taso, koska esimerkiksi edellisessä pelissämme Loimaata vastaan olimme erittäin hyviä avauspuoliskolla ja vastaavasti huonoja jälkimmäisellä, Poikola arvioi.

 

– Meillä ei ole vielä samanlaista, voittoihin johtavaa itseluottamusta kuin viime vuosina, mutta olemme pelanneet vuosia yhteen ja tiedämme täsmälleen, että kaiken klikkaaminen on vain ajan kysymys.

 

Pyrintö isännöi Suomen Cupin 2011 Final Fouria kotikentällään Pyynikin Palloiluhallilla. Poikola linjaa, että Pyrinnön vahva pyrkimys on päättää tuleva viikonloppu kultamitaleihin kotiyleisönsä edessä. Edellisen kerran cup huipentui Tampereelle 2009, jolloin Espoon Honka vei kullan Pyrinnön nenän edestä.

 

– Cupin finaalin merkitys on meille jo valmiiksi suuri, koska emme ole vielä viime vuosien aikana pystyneet cupia voittamaan. Lisämotivaatiota tuo EuroChallengesta karsiutuminen viime syksynä; cupin voiton myötä pystymme taas kohentelemaan asemiamme kotimaan rankingissa.

 

Pyrinnön cup-välierävastustaja Nilan Bisons Loimaalta on osoittautunut tamperelaisille erityisen haastavaksi vastustajaksi. Biisonit hakivat joukkueiden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa hurjan 97–57 (52–26)-voiton Pyrinnöstä, ja viime viikolla loimaalaiset käänsivät yli kymmenen pisteen takaa-ajoaseman 72–82 (39–30)-vierasvoitokseen Pyynikillä.

 

– Loimaa on kontrolloitu, erittäin fyysinen, erittäin hyvin heittävä joukkue, joka rankaisee pienimmästäkin virheestä. Saamme kuitenkin ennen välierää hyvän harjoitusviikon alle. Olemme juuri pelanneet heitä vastaan ja olemme lauantaina taas hivenen valmiimpia, Poikola takaa.

 

Gibsonin Bisons valmiita tekemään historiaa

 

Loimaan Korikonkarien miesten edustusjoukkue Nilan Bisons on ollut Korisliiga-kauden 2011/12 ilmiö. Tuttavallisemmin ”Piisoneina” tunnettu ryhmä johti syksyllä pitkään liigaa ja on nyt telakoitunut tukevasti liigataulukon toiselle sijalle 16 voitolla ja viidellä tappiolla. Joukkueen syyshurmoksen aikana moni ennakoi arjen koittavan Biisoneille pian, mutta sen sijaan loimaalaiset ovat tukevoittaneet paikkaansa kärkikahinoissa voittamalla viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi.

 

– Saimme joulukuun alussa Joensuussa oikein kunnolla turpaamme. Sen pelin jälkeen muutimme pari olennaista asiaa puolustuksessamme, ja KTP-kotitappiota lukuun ottamatta olemme parantaneet peli peliltä. Viime viikolla haimme voitot Kauhajoen Karhusta ja Tampereen Pyrinnöstä, jotka ovat molemmat mitalisuosikkeja ja Final Four -joukkueita, toista kauttaan Loimaalla valmentava Greg Gibson, 42, arvioi.

Runsaan 16 000 asukkaan Loimaalla eletään paraikaa palloilubuumia, kun Bisonsin lisäksi lentopallojoukkue Hurrikaani on vetänyt ilta toisensa jälkeen paikallisen liikuntahallin täyteen ja menestynyt sarjassaan erinomaisesti. Gibson ei säästele sanojaan ylistäessään uuden kotipaikkakuntansa ilmapiiriä ja Biisonien organisaatiota.

 

– Täällä on ollut hyvä tehdä töitä. Saimme hyvän alun kauteen ja yleisö kasvoi syksyn aikana yhdeksi liigan parhaimmista. He ovat olleet tukenamme niin kotikentällä kuin vieraissa, ja odotamme paria bussilastillista Final Fouriinkin, paljastaa Gibson.

 

– Lisäksi tämä joukkue on materiaaliltaan poikkeuksellinen. Sen lisäksi, että meillä on vahvuutta joka pelipaikalle, jokainen jätkä taistelee, tsemppaa ja kannustaa kaveria jatkuvasti parempaan. Kaikki pelaajat aloitusviisikon tähdistä vaihtopelaajiin uskovat yhteiseen tekemiseemme.

 

Biisoneilla on mahdollisuus tehdä viikonloppuna historiaa ja voittaa cupin mestaruus liiganousijana. Vielä on kuitenkin kaksi kovaa ottelua voitettavana, ja vastus on jo alussa huikea, kun parketille loimaalaisia vastaan astelee monissa liemissä keitetty Tampereen Pyrintö.

 

– Olemme kulkeneet pitkän matkan siitä hetkestä, kun saavuin ensimmäisen kerran Loimaalle valmentamaan LoKoKoa ykkösdivarissa. Kuten sanoin kauden alussa, tällä hetkellä kuitenkin mikä tahansa on mahdollista. Etenemme kuitenkin ottelu kerrallaan: meillä on jo lauantaina vastassa kotikentällään pelaava hallitseva mestari, joka parantaa otteitaan koko ajan, ennakoi Gibson tulevaa.

 

Tampereen Pyrintö ja Nilan Bisons kohtaavat Suomen Cupin Final Fourin toisessa välieräottelussa Pyynikin Palloiluhallilla lauantaina 21. tammikuuta klo 18:00. Katso myös artikkeli "Suomen cupin finaalitapahtuman 21.-22.1. ennakkolipunmyynti".

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö
Lisätietoja: Nilan Bisons 
 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia