Koripalloliiton pallokampanjalla 5000 koripalloa ekaluokkalaisille

22.9.2009 Suomen Koripalloliitto lahjoittaa ja jakaa yhteistyössä jäsenseurojensa kanssa 5000 kappaletta koripalloja ala-asteen 1. luokille Etelä-Suomessa. Pallokampanjan tavoitteena on saada lapset liikkeelle tarjoamalla välineet yhdessä sekä omatoimisesti liikkumiseen. Pallot vastaanotti symbolisesti kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin tiistaina Helsingissä.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (vas.) vastaanotti Helsingin ranskalais-suomalaisella koululla symbolisesti Koripalloliiton ekaluokkalaisille lahjoittamat 5000 koripalloa. Pallon ojensi ministeri Wallinille Koripalloliiton puheenjohtaja Curt Lindbom (oik.).

Viidentuhannen koripallon potentiaaliset vaikutukset lasten liikuttajina ovat suuret.

Pallokampanjassa suururakan hoitavat Koripalloliiton jäsenseurat. Seurojen kouluyhteistyön vahvistaminen entisestään onkin lasten liikuttamisen ohella yksi kampanjan tavoitteista. Kuvassa kampanjassa mukana olevien seurojen edustajia. Kuvat: Tomi Kaminen & Marika Vilanen.

Pallon ojensi ministeri Wallinille Koripalloliiton puheenjohtaja Curt Lindbom Helsingin ranskalais-suomalaisella koululla.

- Koripalloliiton puheenjohtaja Lindbomin juuri minulle syöttämä pallo symboloi liikuntapolitiikkaamme, ja miksei myös nuorisopolitiikkaamme. Tänään on ollut ilo seurata, kuinka osa näistä viidestä tuhannesta pallosta on jo saavuttanut päämääränsä. Opetusministeriön ja liikuntasektorin puolesta voin vain kiittää Koripalloliittoa tästä kampanjasta, kiitti Wallin puheenvuorossaan.

Koripalloliitto toteuttaa pallokampanjan tiiviissä yhteistyössä jäsenseurojensa kanssa. Seurat mm. huolehtivat pallojen jakelusta kouluille. Yhtä ekaluokkaa kohden jaetaan yksi tyttö- ja yksi poikapallo.

Ranskalais-suomalaisella koululla jakelukäynnillään oli ministerin vierailun kanssa samanaikaisesti helsinkiläisseura ToPo Juniorit.

- Joka paikassa vastaanotto on ollut tosi innokas. Kyllä lapset vastaavat, kun he saavat tilaisuutensa leikkiä, iloitsi ToPon junioripäällikkö Ville Tuominen.

- Iloinen tapahtuma. Salissa oli meteliä ja vilskettä, ihasteli puolestaan Lindbom.

Potentiaaliset vaikutukset suuret

Koripalloliitto toivoo pallojen aiheuttavan vilskettä pidemmän aikaa.

- Tavoitteemme on, että pallot päätyvät aktiiviseen käyttöön väli- ja liikuntatunneilla, kertoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Kenneth Lindholm.

- Viisituhatta palloa on paljon ja kerrannaisvaikutukset voivat kasvaa suureksi. Jos yksi pallo esimerkiksi onnistuisi liikuttamaan viittä lasta vaikkapa vain tunnin ajan, tarkoittaa se 25 000 liikuntatuntia ja peräti 1,5 miljoonaan liikuntaminuuttia. Eikä tämä pallokohtainen tavoite ole edes kova, kun ajattelee pallon elinikää, Lindholm arvioi.

Liiton pallokampanja sisältää pallojen lisäksi opettajille jaettavan tukimateriaalin koripallon perusasioiden mielekkääseen opettamiseen. Materiaaliin on kerätty myös vinkkejä lajin omatoimiseen harrastamiseen erilaisten leikkien avulla.

- Runsasmaalisena lajina koris tarjoaa paljon onnistumisen elämyksiä. Kouluille jaettavaan materiaaliin on kerätty paljon harjoitteita ja leikkejä, joiden avulla perusasioiden opettelukin tuntuu kivalta, Lindholm lisäsi.

Mukana Koripalloliiton pallokampanjassa on kaikkiaan 26 Etelä-Suomessa toimivaa koripalloseuraa. Yksi Koripalloliiton tavoitteista onkin vahvistaa kampanjalla seurojen ja koulujen välistä suhdetta entisestään.

Jaettu huoli liikkumattomuudesta

Lasten liikkumattomuus on herättänyt keskustelua liikuntajärjestöjen lisäksi maan ylintä johtoa myöten. Valtioneuvosto asetti viime vuonna tavoitteeksi, että lapset ja nuoret oppivat tarpeelliset liikuntataidot ja omaksuvat liikunnallisen elämäntavan. Valtioneuvosto katsoi tämän edellyttävän liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden lisäämistä varhaiskasvatuksessa sekä koulu- ja oppilaitosympäristöissä sekä liikuntaharrastuksen ja muun liikunnallisen toiminnan mahdollisuuksien lisäämistä urheiluseuratoiminnassa ja yleisemminkin lasten arkiympäristössä.

- Projekti konkretisoi hauskalla tavalla valtioneuvoston omia periaatepäätöksiä tulevien vuosien linjakysymyksistä; miten voimme luoda nuorille lisää mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa niin vapaalla kuin kouluympäristössä. Tämänkaltaisella yhteistyöllä voimme odottaa hyvää tulevaisuutta, kehui ministeri Wallin.

Opetusministeriön tukeman ja Nuoren Suomen perustaman asiantuntijaryhmän julkaisemat fyysisen aktiivisuuden suositukset kouluikäisille ottavat yksityiskohtaisesti kantaa lasten ja nuorten liikuntatarpeeseen. Suosituksena on, että lapset liikkuisivat vähintään kaksi tuntia päivässä monipuolisesti. Päivittäisen liikunta-annokseen tulisi sisältyä useita vähintään 10 minuuttia kestäviä reippaita liikunnan jaksoja.

- Huolta lasten liikkumattomuudesta on jakamassa moni. Koulun kaksi viikkokohtaista liikuntatuntia ei ole tarpeeksi, mikä osaltaan luo painetta koteihin huolehtimaan lasten liikkumisesta. Pallokampanjalla uskomme lisäävämme mahdollisuuksia omaehtoiseen, mielekkääseen ja lasten ehdoilla tapahtuvaan liikkumiseen, mistä voi syntyä vaikka kipinä lajin aktiivisempaan harrastamiseen, päätti Lindholm.

Pallokampanja pähkinänkuoressa

  • Koripalloliiton tavoitteena on saada pallokampanjan avulla lapset liikkeelle.
  • Lisäksi kampanja tukee seurojen kouluyhteistyötä. Pallojen lisäksi kunkin koulun opettajille jaetaan Koripalloliiton kokoama tukimateriaali koripallon perusasioiden mielekkääseen opettamiseen ja vinkkejä lajin omatoimiseen harrastamiseen erilaisten leikkien avulla.
  • Palloja yhteensä 5000 kpl, pallot seurakohtaisesti personoituja
  • Seurat jakavat 2 palloa yhtä ekaluokkaa kohden (tyttö- ja poikapallo).
  • Ala-asteen kouluja Koripalloliiton Eteläisellä alueella noin 500 kpl
  • Mukana kampanjassa 26 seuraa: Espoo Basket Team, Helsingin NMKY, HukkaBasket, Hyvinkään Ponteva, Järvenpään Koripalloseura, Järvenpään NMKY, Karhun Pojat, Karkkilan Urheilijat, Keravan Kori-80, Klaukkalan NMKY, Korson Kunto, Leppävaaran Pyrintö, Lohjan Urheilijat, Malmin Super-Koris, Pakilan Visa, Pantterit Helsinki, Porvoon Tarmo, Puhu juniorit ry, Rekolan Urheilijat, Sykki, Tapiolan Honka, Topo juniorit, Touhun Pojat Lauttasaari, Tikkurila-seura, Wartti Basket ja Visa-Basket.

 
25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

24.2.2015 19:43 Pohjoinen alue

Suomi-koriksen kasvulle, ilonaiheille jatkumoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tiistaina liikuntajärjestöjen valtionavustukset. Julkaisu toi mukanaan Suomen Koripalloliitolle ilouutisia, kun lajin parissa tehty pitkäjänteinen kehitystyö palkittiin 13 prosentin avustuskasvulla. Suomi-koriksen kokonaisvaltainen kasvu näkyy myös harrastajamäärissä, jotka ovat nousseet edellisvuosiakin enemmän.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

26.11.2016 Pohjoinen alue

Eräkangas ja Pitkänen Koripalloliiton hallituksen uudet tulokkaat

Vantaalle kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uusina tulokkaina Kirsi Eräkankaan sekä Paavo Pitkäsen. Jatkokaudelle tulivat valituiksi Elisa Hakanen ja Kaisa Forsström.

10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

Näytä lisää vastaavia