Namika Lahti yksin Korisliigan kärkeen

19.11.2008 Namika Lahti nousi yksin Korisliigan kärkeen, kun se haki keskiviikkokierroksella voiton Porvoon Tarmosta 77-51 (42-28) -lukemin. Lahtelaisten kanssa tasapistein liigan kärjessä ollut Joensuun Kataja kärsi puolestaan tappion Uudessakaupungissa Korihaille numeroin 89-79 (46-51).

Namika Lahti karkasi Porvoossa voittoon toisella neljänneksellä, jonka vieraat veivät selvästi 26-12. Kun lahtelaisjohto kasvoi seuraavalla jaksolla jo yli 20 pisteeseen, oli Tarmo lyöty.

Ilkka Vuori heitti voittajille 16 pistettä ja Ville Vesala sekä Sami Pekkola 13.

25 pallonmenetystä tuhrineesta Tarmosta Steve Barnes heitti 16 pistettä, mutta sortui kymmeneen menetykseen. E.J. Drayton pääsi 14 pisteeseen.

Uudessakaupungissa Kataja johti peliä puoliväliin asti, kunnes Korihait nousi edelle voitettuaan kolmannen jakson 15 pisteellä. Viimeisellä jaksolla Kataja kiri parhaimmillaan kolmen pisteen päähän.

Kotikoreihin 15 kolmen pisteen koria nakanneesta Korihaista Alain Laroche teki 20 pistettä ja Mark Zoller 18.

Ilman Petri Virtasta ja Quinnel Brownia pelanneesta Katajasta Larry Blair heitti 27 pistettä ja Jeremiah Wood 18.

Kouvot kaatoi vajaalukuisen Hongan

Kouvot jatkoi Kouvolassa tappiottomien kotipeliensä sarjaa kaatamalla vajaalukuisen Espoon Hongan 84-71 (47-42).

Kouvot johti peliä koko ajan ja kasvatti johtoaan tasaisesti. Suurimmillaan ero kasvoi kolmannen jakson lopulla 17 pisteeseen.

Calvin Walls teki Kouvoille 21 pistettä ja Roope Suonio 13.

Hongan teho rajoittui Ben Perkinsin (19), Kimmo Muurisen (16) ja Akeem Scottin (16) varaan. Hongalla on viisi pelaajaa sairaslistalla, joista Jukka Matinen ja Monte Cummings aloitusviisikosta.

ToPolle selkäsauna

ToPo kärsi kauden tähän asti suurimman tappionsa, kun FoKoPo haki toisen peräkkäisen vierasvoittonsa pääkaupunkiseudulta, nyt tuloksella 95-58 (48-26).

Todellisen selkäsaunan kärsineelle ToPolle tappio oli jo kuudes seitsemästä viime pelistä.

Ensimmäinen neljännes oli vielä tasainen, mutta sen jälkeen ToPoa vietiin, kun FoKoPo voitti toisen neljänneksen peräti 28-8 ja kolmannenkin 28-11.

FoKoPon tehokkaimpia olivat Charles Thomas 22:lla ja Ray Cunningham 20 pisteellä.

ToPosta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Timo Heinonen 13:lla ja Roope Ahonen 11 pisteellä. ToPon yhdysvaltalaistrio sai aikaan vain 11 pistettä.

KTP voittovireessä

KTP jatkoi sarjan tämän hetken pisintä voittoputkea, kun se haki voiton Karkkilasta 81-72 (38-38) -tuloksella. Voitto oli kotkalaisille neljäs peräkkäinen.

Kotijoukkue Team Componenta piti pelin tasaisena puoliväliin asti, mutta kolmannen ja neljännen jakson KTP johti koko ajan. Componenta pääsi parhaimmillaan viimeisen neljänneksen alussa kolmen pisteen päähän.

Ville Mäkäläinen ja Damon Williams heittivät KTP:lle 17 pistettä mieheen.

Componentan tehoparin muodostivat Frank Richards 20:llä ja KTP:ssä kauden aloittanut Darrell Waters 19 pisteellä.

Pyrintö tappioputkessa

Tampereen Pyrintö kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa, kun Lappeenrannan NMKY paranteli kotivoitollaan asemiaan 89-77 (42-39) -tuloksella.

Helposti ei voitto Lappeenrantaan jäänyt, sillä Pyrintö kärkkyi kotijoukkueen kannoilla lähes loppuun asti. Tamperelaiset elättelivät voitontoiveita vielä toiseksi viimeisellä minuutilla 79-74 -tilanteessa, kunnes LrNMKY vei seuraavan minuutin ratkaisevasti 7-1.

Kotijoukkueen teho keskittyi ulkomaalaisvahvistusten käsiin, kun Demetrius Brown (26), H. Coleman (25), Jerel Blassingame (23) tekivät LrNMKY:n 89 pisteestä 74.

Pyrinnön tarkimpia olivat Antero Lehto 17:llä ja Antti Nikkilä 15 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.