Salinille 14 pistettä, KK Zagreb taipui Olimpijalle jatkoajalla

29.1.2012 Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana on saanut vaikean vuodenvaihteen jälkeen pelinsä raiteilleen Adrianmeren liigassa. Sunnuntaina Salin heitti 14 pistettä, kun Olimpija haki KK Zagrebista 74–78 (36–29, 69–69)-jatkoaikavoiton. Petteri Koposen Virtus Bologna puolestaan kohensi asemiaan Italian Serie A:ssa jyräämällä Avellinon 76–56 (37–21).

Sasu Salinin kolmoset upposivat Zagrebissa.

Petteri Koposen Virtus Bologna jyrää.

Gerald Lee jr.:n Veroli pääsi voiton makuun.

Tuukka Kotin Imola huhki kolmen jatkoajan ottelun.

Shawn Huff kuului Forlin parhaimmistoon.

Ville Kaunisto säkitti kaikki 10 vapaaheittoaan.

Kilian Caton Maine voitti viikon molemmat ottelunsa. Kuvat: Getty Images / All Over Press, LegaDue Pictures, Ville Vuorinen, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana on saanut jälleen pelinsä raiteilleen hitaan vuodenvaihteen jälkeen Adrianmeren liigassa. Sunnuntaina Olimpija nappasi jatkoaikavoiton kroatialaisesta KK Zagrebista pistein 74–78 (36–29, 69–69).

Zagreb johti yhdeksän minuuttia ennen päätösjakson loppua vielä lukemissa 62–47, kunnes Salin käynnisti kolmosellaan Olimpijan takaa-ajon. Zagreb oli voittamassa ottelua vahvasti varsinaisella peliajalla 69–60-johtolukemissa, mutta Olimpija vei varsinaisen peliajan viimeiset minuutit ja pakotti ottelun jatkoajalle. Ylimääräisellä peliajalla naulat Zagrebin arkkuun iski Vladimir Dasic.

Salin ehti pelata ottelussa 37 minuuttia ennen virhetilinsä umpeutumista. Salin keräsi 14 pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 4/8), kolme levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa. Zagrebin rumpua hakkasi Mario Kasun (19/15/3 syöttöä), Olimpijalta vastasi Vladimir Dasic (21/6/5 riistoa).

Olimpija Ljubljana on voittanut 11 ja hävinnyt seitsemän ottelua.

Koposen Bologna leikitellen voittoon

Petteri Koposen Virtus Bologna haki leikitellen voiton Avellinosta Italian Serie A:n ylemmän keskikastin joukkueiden kohtaamisessa. Bologna karkasi jo avausjaksolla 21-7-johtoon eikä hellittänyt puolustuspään otettaan ennen kuin vasta viimeisellä kymmenminuuttisella. Virtus Bologna voitti ottelun pistein 76–56 (37–21).

Koponen pelasi ottelussa 29 minuuttia. Suomalaistakamies jäi tehojen puolesta alle keskiarvojensa (kuusi pistettä, kakkoset 1/4, kolmoset 1/4, vapaaheitot 1/6, neljä levypalloa, kolme syöttöä), mutta keräsi joukkueen parhaan +/- -lukeman: +30.

Bolognan rytmiryhmän muodostivat Chris Douglas-Roberts (19/0), Viktor Sanikidze (16/12) ja Deividad Gailius (15/2). Marquis Green upotti 21 pistettä Avellinolle.

Virtus Bologna jakaa Serie A:n kakkossijan Pesaron kanssa tilillään 11 voittoa ja kuusi tappiota.

Rannikko sivussa, Vareselle niukka tappio

Influenssasta kärsivä Teemu Rannikko ei pelannut joukkueensa Cimberio Varesen riveissä Italian Serie A:n sunnuntaikierroksella. Varese hävisi vierasottelun Montegranaroa vastaan pistein 60-63 (32-24).

Varese sai vähäkorisesta ottelusta otteen kolmannella jaksolla ja johti kolme minuuttia ennen loppua lukemissa 57-58. Montegranaro sai kuitenkin ratkaisevilla hetkillä Varesen korintekijät sidottua ja upotti vapaaheittonsa koriin tilaisuuden tarjouduttua.

Montegranaron voitossa kunnostautuivat eritoten Jerel McNeal (17/5/4 syöttöä) ja Ivan Zoroski (16/1). Vareselta tilastojen valossa nousivat esille Kristjan Kangur (18/10) ja Yakhouba Diawara (16/8).

Varese on voittanut yhdeksän ja hävinnyt kahdeksan ottelua.

Leen Veroli voiton makuun

Italian LegaDuessa tappiokierteessä ollut, Gerald Lee jr.:n edustama Prima Veroli pääsi jälleen voiton makuun sunnuntaina. Veroli selätti kotikentällään Piacenzan lukemin 85-76 (37-32). Veroli karkasi kymmenen pisteen johtoon kolmannen jakson avausminuuteilla eikä päästänyt ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Piacenzaa seitsemää pistettä lähemmäksi.

Lee pelasi ottelussa 21 minuuttia keräten joukkueelleen kuusi pistettä (kakkoset 1/2, vapaaheitot 4/4) ja neljä levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä. Jarrius Jackson upotti Verolille 26 ja David Brkic 25 pistettä.

Veroli on voittanut kuusi ja hävinnyt 11 ottelua.

Kotin Imolalle tappio nitro-ottelussa

Tuukka Kotin Aget Imola pelasi nitro-ottelun Barcellonan vieraana Italian LegaDuessa. Kahden jatkoajan jälkeen Imola joutui kuitenkin taipumaan kotijoukkue Barcellonalle pistein 85–91 (35–26, 66–66, 76–76).

Varsinaisen peliajan ensimmäiset 30 minuuttia oli Kotin Imolan hallintaa, mutta Imolan 40-55-johto vaihtui Barcellonan kolmossuman jäljiltä hetkessä kotijoukkueen johdoksi. Imolan Trent Whiting pakotti kuitenkin kolmosellaan ottelun jatkoajalle.

Toisella jatkoajalla Imola käänsi Barcellonan viiden pisteen johdon omaksi neljän pisteen johdokseen, mutta kotijoukkueen Michael Hicks tasoitti ottelun summerin soidessa. Kolmannella jatkoajalla Barcellona karkasi Imolalta jo varhain.

Kotti huhki ottelussa 35 minuuttia, nosteli 11 pistettä (kakkoset 4/8, vapaaheitot 3/5), sieppasi kahdeksan levypalloa, riisti pallon neljä kertaa, antoi neljä syöttöä ja blokkasi yhden vastustajan heiton. Trent Whiting heitti Imolalle 26, Michael Hicks Barcellonalle 21 pistettä.

Imola on voittanut kuusi ja hävinnyt 11 ottelua.

Voitto lipesi Huffin Forlin käsistä

Shawn Huffin edustama Forli oli jo saanut Ostunin naruihin Italian LegaDuen sunnuntaikierroksella, mutta joutui taipumaan vieraissa pistein 67–68 (39–29).

Forli johti ottelua yli kymmenellä pisteellä toisen ja kolmannen jakson ajan, ja vielä 30 sekuntia ennen loppua oli pedannut turvallisen 67–62-johtoaseman. Ostunin Giovanni Carenza ja Simone Berti onnistuivat kuitenkin lopussa kolmosissaan lähettäen Forlin kotimatkalle tyhjin käsin.

Huff pelasi ottelussa 37 minuuttia, nakutti 11 pistettä (kakkoset 2/3, kolmoset 2/4, vapaaheitot 1/1), kauhoi yhdeksän levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja blokkasi vastustajan heiton kolme kertaa. Kentän parhaat olivat Ostunin Aaron Johnson (22/1/5 syöttöä) ja Forlin Austin Freeman (18/1).

Forli on voittanut kuusi ja hävinnyt kymmenen ottelua.

Kaunisto tarkkana vapaaheittoviivalta

Ville Kaunisto ADA Blois Basketsin rynnistys Ranskan NM1-liigan kärkikahinoihin jatkui. Sunnuntaina Blois nousi jo NM1:n sarjataulukon kolmannelle sijalle päihittämällä jatkoajalla Brestin kotonaan 94–92 (32–42, 77–77).

Blois aloitti ottelun vahvasti, mutta Brest tarrasi tahtipuikon puolustuksellaan toisesta jaksosta alkaen ja hallitsi pelitapahtumia aina päätösjakson puoliväliin. Tuolloin Blois aloitti raivokkaan takaa-ajon, joka päättyi lopulta kotijoukkueen kahden pisteen voittoon.

Bloisin voimakaksikkona hääri Jonathan Tornato (20/9/3 syöttöä)-Gary Staelens (19/3/3 syöttöä), jota tahditti Ville Kaunisto. Kaunisto upotti 45 minuutissa 13 pistettä (kakkoset 0/7, kolmoset 1/2, vapaaheitot 10/10), noukki hurjat 18 levypalloa ja antoi neljä syöttöä. Brestin parhaat olivat Vaidotas Pridotkas (20/11/4 syöttöä) ja Rafael Lopez (19/14).

Blois on voittanut 12 ja hävinnyt kuusi ottelua. Kaunisto jatkaa NM1:n levypallotilaston kärjessä 12,2 irtopallon keskiarvollaan.

Caton Mainelle tuplavoitot

Kilian Caton Maine Black Bears palasi voittokantaan kahden kärsityn tappion jälkeen USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa.

Keskiviikkona Maine sieppasi helpohkon 69–80 (34–37)-vierasvoiton New Hampshiresta Gerald McLemoren (25/4) ja Alasdair Fraserin (22/10) johdattamana. Cato pelasi ottelussa kaksi minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Sunnuntaina Maine haki toisen perättäisen voittonsa kukistamalla Binghamtonin kotonaan 67–59 (31–24). Cato pelasi 10 minuuttia, keräsi kuusi pistettä upottaen molemmat kolmosyrityksensä ja riisti pallon kerran. Mainen tehomiehet olivat Justin Edwards (18/5) ja Mike Allison (10/15).

Maine on voittanut yhdeksän ja hävinnyt kymmenen ottelua.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.